tiistai 11. joulukuuta 2012

Ajan merkkejä?HSBC, The Hongkong and Shanghai Banking Corporationin, Englannissa päämajaansa pitävä maailman toiseksi tai kolmanneksi suurin kansainvälinen pankki, sopii tänään USAn viranomaisten kanssa siitä, että sen toimien tutkimisesta luovutaan. Sitä epäillään Iranin ja Meksikon huumekartellien rahojen pesusta. BBC ilmoittaa sopimussummaksi 1,9 miljardia dollaria. Samalla pankki myöntää rikkoneensa sekä pankkisalaisuutta että vihollisen kanssa tapahtuvaa yhteistyötä sääteleviä lakeja. Yksityiskohtaisesti se, mitä ja miten pankissa on toimittu ja ketkä kaikki ovat lakeja rikkoneet, ei ilmeisesti tule koskaan selville.

Eilen Dominique Strauss-Kahn, entinen IMFn pääjohtaja ja ranskalainen poliitikko sopi oman syytteensä. Häntä syytettiin New Yorkissa viime vuonna tapahtuneesta hotellisiivoojan raiskauksesta. Sopimussummaa ei ole paljastettu. Joskus aiemmin on puhuttu jopa 6 miljoonasta dollarista. Vielä kalliimmaksi kävi Dominiquelle suuseksi, kuten presidentti Bill Clintonille aikoinaan. Loppui pääjohtajuus, sivu suun meni Ranskan presidenttiehdokkuus ja avioliitto ajoi karille. Eikä lopullista varmuutta tapahtuneesta saada koskaan.

Lauantaina ainoa valtakunnallinen julkaisi Pekka Mykkäsen kirja-arvostelun lauantaiesseenä otsikolla Roisto, roistompi, Wall Street. Kyseinen kirja oli Oscar-palkitun Charles Fergusonin kirja Predator Nation, jonka suomentaja on kääntänyt Rosvojen valtion. Suora käännös kuvaisi ehkä vieläkin tarkemmin kirjan päähenkilöiden motiiveja; Petojen kansakunta. Ilmeisesti juuri tästä, yhteiskunnan sisään rakentuneesta tavasta toimia on nimittäin kysymys.

Fergusonin Oscar-palkitusta dokumentista Insider Job löytyy YouTubessa vain kolmen vartin kuvaus. Mutta silmien avaamisen lähtökohdaksi jo senkin tiedot riittävät.


 The Biggest Bank Heist Ever!

Ja takaisin tänne lintukotoomme. "Yllättäen" EKn Dreamteamin palkollinen yhtyy työnantajansa näkemyksiin palkkamaltin, jopa palkkojen alentamisen välttämättömyydestä. Vaikka olenkin pitkälti samaa mieltä vientiteollisuuden kustannustasomme kieroutuneisuudesta, jota ei varmaan ilman palkkojen alentamista nopeasti korjata, herättäisin kysymyksen johtajuudesta.

Tuntemattoman Koskelan johtamistapa joukon edestä puhuttelee nimittäin minuakin. Nyt kun palkkajohtajiksi ovat tulleet julkisen sektorin ja edunvalvontakentän politbyrokraatit, eivätkä optiot, bonukset ja tyrmäävät palkat ole vielä osoittaneet kohtuullistumisen merkkejä edes yksityisellä sektorilla, en voi kuin kysyä; Miksi tavallisten palkansaajien pitäisi täällä Suomessakaan tulla tässäkin yksin johdon virheitten maksumiehiksi ?PS.

Jokainen lukija saa tykönään miettiä, millä tavalla HSBC, Strauss-Kahn, Wall Streetin roistot ja EKn Dreamteamin visiot liittyvät mielestäni hyvin yhteen. Ja avittaa voisin seuraavalla kappaleella.


Money


 

 

7 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Nyt on selvästi menossa painostus ja aivopesu. Kaikki tilanteen synkäksi ja mustaksi maalaavat kikat ja konstit ovat käytössä. Jännää oli vain ettei vuorineuvos Ilpo Kokkila sanonut television aamusydämellä ohjelmassa palkkojen alentamista realistiseksi vaihtoehdoksi mutta se jo Ylen sitä seuranneissa uutisissa muuttui sellaiseksi. Eli Yle on näemmä mukana tässä aivopesussa. Häkämies on ilmeisesti Kokkilaa tyhmempi kun jankhaa edelleen siitä palkkojen alentamisesta. Jossain A-Studiossa oli jännä havainnoida SAK:n Lylyn ilme kun Häkämies oli taas jankhaamassa sitä palkanalennus mantraansa ja jota toimittajakin koko ajan suorastaan pyyteli. Ei taida enää istua vasureita Ylessäkään :)

Hakki kirjoitti...

Igor

Halki, poikki ja pinoon. Realistina ja tehtävä kirkkaana mielessä. Siinä Ilpon tapa toimia. Eikä siitä kumpi on fiksumpi kannata edes keskustella.

Sääli vaan, että ihan samanlaista keskustelua joudutaan käymään ainakin kaikissa EU-maissa, ehkä Saksaa lukuun ottamatta? Kun politbyrokraatit ovat omilla toimillaan ja puolueittensa etua edistäen sotkeneet kansojen asiat, pannaan kansalaiset yksin maksamaan.

Joku tässä mättää.

Anonyymi kirjoitti...

Mainio juttu aiheesta:
http://www.rollingstone.com/politics/blogs/taibblog/outrageous-hsbc-settlement-proves-the-drug-war-is-a-joke-20121213

Hakki kirjoitti...

Anonyymi, kiitti kommentista

ja erityisesti linkistä. Tekisi mieleni sanoa "uskomatonta" mutta se ei tekisi oikeutta artikkelin analyysin avaamille näköaloille. Muualla ja meilläkin.

Itse asiassa taisin jo jossain aiemmassakin artikkelissa todeta, että yhteiskuntien poliittinen valta on siirtynyt finanssisektorin pedoille. Tämä linkkisi osoittaa lähinnä sen, että moinen muutos on tosiasia ja sen, että ainakaan USAn valtio ei halua/ei voi/ei uskalla rankaista tämän maailman todellisia rikollisia, tässä tapauksessa HSBCn korkeinta johtoa henkilökohtaisesti. Kuka sitten enää uskaltaa panna roistot kaltereiden taakse?

Tällaisia tapauksia ei demokratian avulla enää pystytä ratkaisemaan meidän tavisten oikeustajun mukaisesti. Sen ymmärtää jokainen. Kun demokratia on muuttunut plutokratiaksi vain vallankumous voi enää kansakunnan pelastaa.

Niin naurettavalta kun se joistakin ehkä tuntuukin, tämä vain vahvistaa käsitystäni siitä, että ainoastaan JOKU MUU voi rauhanomaista demokratian kannattajaa vaaleissa auttaa.

Ja jonkin ajan kuluttua ei sekään enää.

Hakki kirjoitti...

Vielä jatkoa edelliseen kommenttiin; Jos asian "oikeudenmukaisuuskäsitystä" haluaa mitoittaa kansallisiin puitteisiin ei mieleeni tule kuin Jaakko Jonkan, Tuija Baxin, Eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja Suomen Puolueiden toimet Kehittyvien Maakuntien Suomen tapauksessa. Silloin eivät aneet olleet samaa luokka - meillähän poliitikot puhdistavat itsensä palauttamalla rahat - mutta vaikutus kansalaisten kahden standardin oikeustajun olemassaoloon varmasti samanmoinen.

Tehdyn HSBC päätöksen perusteita analysoidaan ja selvennetään Rolling Stonen seuraavan päivän video clipissä: http://www.rollingstone.com/politics/videos/taibbi-spitzer-fume-over-hsbc-settlement-20121214

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/tonyhagerlundkikkeli

Anonyymi kirjoitti...

Vittu toi ylläoleva linkki tiedosto sisältää mielisairaan homon videoita vitun homo perkele