keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Olen syvästi huolissaniKepuleiden uusi puheenjohtaja Juha Sipilä on aivan ilmeisesti täysipäinen ja tolkullinen ns. tavallinen tossunkuluttaja, yritysjohtaja ilman urasuuntautuneen poliittisen broilerin peruskoulutusta. Hän uskaltaa sanoa, että hallituksen kaataminen nyt, ei ole suomalaisten intressissä. Itse en kyllä asiasta ole näin varma ollenkaan, mutta tavatonta moista on oppositiojohtajalta kuulla.

Mahtaa Maurille syntyä unettomia öitä? Toivottavasti useita.

Hattu pois päästä, kepuleilla on käynyt tuuri. Kun jokainen perinteinen kepu-apparaatin broileri oli osoittautunut kelvottomaksi, otettiin ruoriin ilmeisesti ihan oikea ihminen. Ulkopuolelta. Ilmeisen rehellinen, rationaalinen ja omaan arvostelukykyynsä luottava kaveri. Tai ainakin osaa antaa sellaisen kuvan itsestään.

Haluan kiinnittää huomiota erityisesti yhteen näkökulmaan. Tässä(kin) tapauksessa olennaista on, että yksittäinen ihminen käyttää omaa päätänsä ja arvostelukykyään tehdessään ratkaisuja. Niitä ei ole tekemässä sen paremmin puolue-eliitti, puolue kuin Hyvät Veljetkään.

Näin voisi meilläkin demokratia toimia, jos järjestelmämme lähtökohtana olisi luottaa kansalaisten valintaan, eikä puolueisiin. Ja lopettaa kunkin puolueen ideologian edun vaatima edunvalvonta.Keskittyä kansakunnan ja kansalaisten yleisten ja yhteisten asioitten hoitamiseen.


PS.

Syy siihen, että olen huolissani ei suinkaan ole se, että broileri Timo Soini tulkitsee kepulit osaksi kokiksia. Syynä huoleni on se, että liian moni äänestäjä alkaisi kuvitella, että erityisesti kepussa yksi tolkullinen muuttaisi puolueen tolkuttoman, yksisilmäisen edunvalvontapolitiikan joksikin muuksi.3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Politiikkaa sekin on kun toteaa että ei halua hallitukseen, on itselläänkin keinot vähissä. Parempi antaa Pikaraisen rutkuttaa, niin kaikilla kommenteilla ääniä ropisee.

Hakki kirjoitti...

Aioin juuri olla ensimmäinen kommentoija, sattuneesta syystä. Joten Anonyymi, kiitos antamastasi mahdollisuudesta.

Se syy on demokraattisen parlamentaarisen järjestelmän välvouhka; puolueet. Taas kerran hyvä osoitus siitä, mitä kansanedustajalle tapahtuu uskaltaessaan toimia siten kuin hänen mielestään on järkevää, oli Ilta-Sanomien uutisena.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288523535405.html

Asian todellisuutta omakohtaisesti tuntevat kansanedustajat joutuvat poliittisen broilerin nuhdeltaviksi. Ja miksi? Koska he halusivat hoitaa yhteiskunnan yhteisiä asioita niin kuin heidän asiantuntemuksensa mukaan pitäisi. Ja nuhtelijana on broileri, jonka todennäköinen osaaminen on urapoliitikon osaaminen. Siis olematon.

Kyllä on tosi joukossa tyhmyytensä tiivistänyt Orpo.

Mitä sitten tulee itse kommenttiisi; saatat ensimmäisen lauseen osalta olla oikeassa. Tai sitten et. Voisin nimittäin kuvitella, että en ole ensimmäinen joka on muutoksen johdossa havainnut.

Mauri rutkuttaa kaikissa tapauksissa. Ja joka tapauksessa. Mutta jatkuuko Suomen kalleimman poliitikon kannatus, jää nähtäväksi. Tietysti jatkuu ainakin, jos hän on ehdokkaana Kinnulassa, jossa niin moni on niin paljon velkaa tälle pienelle suurelle pojalleen.

illu kirjoitti...

Pelkään pahoin että huolesi käyvät toteen.