tiistai 8. kesäkuuta 2010

Äänestykseen lottokone

"Äänestysikärajan alentamista selvittänyt työryhmä jättää päätöksen tekemisen poliitikoille. Työryhmä korostaa, että äänioikeusiän alentaminen edellyttäisi äänestämisen tukemista. Muuten on vaarana, että äänestysikään varttuu entistä nuorempia ikäluokkia, jotka omaksuvat äänestämättömyyden."  Näin asiasta uutisoi YLE. Ja poliitikkoraasut uskovat saavansa lisää jymäytettäviä ja sen seurauksena äänestysprosentteja hetkeksi ylös. Mutta turha on luulo.


Eikö ennemminkin olisi syytä antaa nykyisille äänestäjille aito syy äänestää?


Ainoat, jotka 16 vuotiaista todennäköisesti äänestämään vaivautuisivat olisivat hyvin verovaroilla rahoitetut puolueiden nuorisojärjestöjen kuolleet sielut. Ja on asiassa otettava toinenkin seikka huomioon. Mitä mahtaa lastensuojelulaki moisesta sanoa? Eikö vanhempien tehtävänä vielä tuossa vaiheessa ole vastata lapsistaan? Eikö olisi ihan hyvä antaa heidän vielä kaksi vuotta nauttia nuoruudesta?


Eikö ennemminkin voitaisi äänestyksissä siirtyä käyttämään  lottokonetta?


 

4 kommenttia:

Oijoi kirjoitti...

Äänestykset todella voidaan jatkossa hoitaa lottokoneella jos BKT tippuu vaikka vain 20 %..

On jäänyt huomaamatta kaikin, että viimeisen neljön vuoden aikana on maan metsiin syntynyt reilut 120 miljoonan motin harvennusrästit.Selluyhtiöt lupaavat nyt pokkana kaikille yksityismetsänomistajille kympin harvennuspuumotilta pystyyn koska konetyö maksaa niin paljon.

Meiltä nääs puuttuu halpatyövoima.

Odotetaan nyt kaikin metsäkaupoista potkua talouteen ja eläen uskossa sellunkeiton voimaan.

hakki kirjoitti...

Oijoi

Niin, eivät taida sen paremmin 16 kuin 18 vuotiaat suomalaiset enää riittävässä määrin metsätöihin. Tuodaanko uusia äänestäjiä vaikka Thaimaasta?

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki, osuit naulan kantaan,-tietämättäs, tahtomattas. Puhtainta kansanvaltaa nimittäin olisi valita kansanedustajat arpomalla.
Äänestysaktivisuus nousisi jos äänestäjä voisi myydä äänensä eniten tarjoavalle.
Edellisissä eduskuntavaaleissa oli joku yrittelijäs pannut huutonettiin ilmoituksen myytävänä olevasta äänestään. Uskokaa tai älkää ilmoittaja jäljitettiin poliisin toimesta ja sakkoa rapsahti. Asia on tosi! Ostaa saa, mutta ei myydä. Huoraamisessa asia on päin vastoin.
Neuvostoliitossa saatiin äänestysaktiivisuus nousemaan yli 100%. Siellä tarjottiin vodkaryyppy äänestyksen jälkeen. Pitäisköhän meilläkin siirtyä ainakin nuorison osalta äänestyksen jälkeiseen bizzetarjoiluun?
Voi tätä puolueitten demokratiaa, voi tätä sirkusten sirkusta.

hakki 47 kirjoitti...

fundeeraaja

"Voi tätä puolueitten demokratiaa, voi tätä sirkusten sirkusta." Aivan. Kansalaisilla ei demokratiaa enää ole, pelkkä raunio, nykynimeltään politbyrokratia. Ja vain JOKU MUU voi asian muuttaa.