maanantai 17. toukokuuta 2010

Uhkia ja mahdollisuuksia

Onko meillä vielä valuuttana euro? Vieläkö Saksa jaksaa olla osa EUta? Kuinka pitkälle riittävät Sarkozyn paine ja Merkelin halu? Milloin olemme taas yksin, ulkona NATOn kumppanuusjärjestelmästäkin? Otimmeko vastataksemme 1,5 vai 8,x miljardia euroa, vaiko näiden summan pelastaaksemme euron? Ja EUn. Jos ne lankeavat maksuun lähiaikoina, ylittääkö Suomen julkisyhteisövelka jo 100 miljardia?


Vieläkö Suomen voimakaksikko johtaa?

4 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Etteivätkö nyt vain menneet biljoonat ja biljardit sekaisin ! ;-)
Mutta silloin pitää EU:ta ja euroa pelastaa, kun vielä on pelastettavaa. Kun talo on palanut kivijalkaan, ei enää voi muuta kuin laulaa väärästä vitosesta Käkisalmen markkinolla. Nyt vielä soi Zorbas, kun jokainen vääntää niskalenkkiä naapuristaan.

Mutta leikki sikseen ! Mitä olisi pitänyt tehdä toisin ?
Näyttää Kreikalle ja muulle Välimeren porukalle ajoissa punaista valoa ?! Ei ollut valonappulan äärellä riittävän jämäkkää sormea.

hakki kirjoitti...

Vox

Kiitos huomiosta. Korjasin.

Kysyt "Mitä olisi pitänyt tehdä toisin?" Näin jälkikäteen on aika helppoa olla viisas. Tosiasiaksi on osoittautunut, ettei varsinkaan poliitikko ole valmis vapaaehtoisesti säätämaan itseensä ja toimintaansa kohdistuvia lakeja, eikä varsinkaan asettamaan sanktioita "niin, että tuntuu" lakia rikkoville. Ja sen lisäksi, että tämä koskee EUta ja EMUa se koskee myös jokaista EU-jäsenmaata. Ja sitä kautta jokaista äänivaltaista Suomen kansalaista.

Meidän, siis meidän äänestäjien pitäisi pitää huolta siitä, että lakimme säädetään sellaisiksi kuin haluamme. Siis pitäisi. Meillä ei ole oikeutta tuudittautua sen varaan, että poliitikot, kansanedustajat tai puolueet hoitaa. Se on nähty, että ei ne hoida. Se edellyttää kieltämättä äänestäjiltä aika paljon. Ehkä liikakin. Mutta en minä ainakaan muita tapoja keksi.

Tällä hetkellä ainoa, mitä lain puitteissa voimme tehdä, on valmistautua seuraaviin vaaleihin. Ja huolehtia siitä, että tyytymättömyytemme nykymenoon tulee yksiselitteisen selkeästi esille eduskuntavaalin tuloksessa. Ja ainoa tapa, jolla se voi tapahtua on, että protestoivat äänestäjät kirjoittavat lippuun mitä muuta tahansa kuin numeroita. Itse kirjoitan JOKU MUU. Kaikki muuta tavat eivät ainakaan muuta mitään.

tobe kirjoitti...

Meille ei tule enää vaaleja jos EU kaatuu.Me palaamme Kekkoslovakiaan ja valta jaetaan Kepun ja Putinin kesken.Putin vastaa siitä mitä saamme tehdä vapaasti ja Kepu vastaa Putinille kysyttäessä "Da".
Ilman EU:ta ei edes Joku Muu ole mahdollinen.Ilman EU:ta olisimme nauttineet Fuhrer Väyrysistä jo monta vuotta.Ilman EU:ta en asuisi täällä.Tästä tulisi kiva , halpa lomapaikka vapaille ulkosuomalaisille....jos siis Kepu antais viisumin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Tulevaisuuden visiosi on karmean... osuva. Toisaalta itse äänestin JOKU MUUta niissä UKK vaaleissa, jossa kaikkien puolueitten matelijat, eivät malttaneet olla panematta jo silloin dementoitunutta vanhusta ehdokkaaksi. Kävi vielä niin hauskasti, että ilmeisesti perässähiihtäjät sen jälkeen saivat nimimerkkikirjoittelun "kiellettyä" koska JOKU MUU menestyi.