torstai 29. huhtikuuta 2010

Top Ten poliittiset blogit huhtikuussa 2010



Vihreät vaikuttajat kirivät poliittisten blogien aatelistoon uutisoi Vihreälanka tänään. Poliittisten blogien Top10-listauksen on tehnyt Cision-yhtiö, joka tutkii ja seuraa medianäkyvyyttä.

Ykkössijalle noussut Osmo Soininvaara on kolmen vuoden aikana kirjoittanut jo yli tuhat blogikirjoitusta. Blogissaan Soininvaara käsittelee muun muassa paikallispolitiikkaan liittyviä ajankohtaisia aiheita. Listan toisella sijalla on vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi blogillaan, joka käsittelee vihreiden aiheiden lisäksi laajasti myös yhteiskunnallisia ja ajankohtaisia asioita.


Mutta arvatkaapa kuka vei pronssia?

Top 10 -poliittiset blogit huhtikuussa 2010 Suomessa Cision yhtiön mukaan.


1. Soininvaara
   
2. Jyrki JJ Kasvi
   
3. Eagles fly singly (Kauppalehti)
   
4. Anna Kontulan blogi
   
5. KissanKulmasta (Riikka Söyrinki, Uusi Suomi)
   
6. Alex Stubbin Blogi
  
7. Vanhanaikaisia näkemyksiä (Kauppalehti)
   
8. Matkalla (Markus Lehtipuu, Uusi Suomi)
   
9. Paavon blogi
   
10. Teemu Hiilinen - Teemu tarttuu toimeen (Uusi Suomi)


 


Ja tämä selvitys käsittelee vain Eagles fly singlyä ja erityisesti sen julkaistujen artikkeleiden määrää. Esille eivät nouse sen paremmin Kirkkovene kuin JOKU MUU. Ja kuinka paljon korkeammaksi sijoitus nousisi, jos mukaan tulisi laatu. :-)


 


 

15 kommenttia:

juhamatti kirjoitti...

Paljon onnea vaan, hyvä sija kolmonen, voimia jatkaa edelleen. Mielelläänhän näitä lukee ja joskus jopa yrittää hiukan kommentoidakin vähemmälläkin tietopohjalla.
Useimmiten fiilispohjalta, varsinaisesta asiasta sivuun suistuen.

Täytyy tunnustaa, että blogiasi seuratessa tulee politiikkaa yleisemminkin
pähkäiltyä. Joskus olen aivan samaa mieltä, joskus taas vähemmän, tosin harvemmin.

Kiitos.

hakki kirjoitti...

juhamatti

Kiitti kommentista ja ilmeisen rehellisestä mielipiteestä.

Mutta en voi kuin ihmetellä, etteikö edes 5,35 miljoonaisesta väestöstä löydy todellakaan tätä enempää kiinnostusta kansalaisten yleisten ja yhteisten asioitten hoitamiseen. Ja noin yhden kolmanneksen tai jopa yli puolen ansionmenetyksestä.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Onnea pronssimitalistille.

Valitettavasti blogisi ei kykene kilpailemaan näkyvyydessä valtamedian kanssa ja se saa jatkossakin julistaa kaikessa rauhassa, että asiat ovat hyvin eikä kritisoitavaa löydy kuin joistakin pikku jutuista. Pankkikriisi ei kosketa Suomea, talous kääntyy nousuun ihan nyt tässä heti kohta (niin kuin jo vuoden ajan) ja Kreikkaa uhkaavasta konkurssista on meille vain hyötyä, vaikka se saattaa kaataa koko Euro-alueen ja hyvässä lykyssä kansainvälisen valuuttajärjestelmänkin.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Sinähän se varsinaisen opportunisti olet. ;-)

Voisin ja voisimme kilpailla näkyvyydessä valtamedian kanssa, jos meitä olisi julkisesti muitakin kuin vain tuo yksin ilmassa leijuva lintu.

Tuo loppu-osa kommentistasi meneekin sitten meille suomalaisille niin luontaisen itsepetoksen piikkiin.

juhamatti kirjoitti...

Valtakunnassa vallitsee yleinen minäkeskeinen ilmapiiri kaikkine mielestäni jonnin-joutavine näennäisajanviete hömppineen. Tämä on vain henk.kohtainen mielipide.

En tiedä, onko poliittiset(lue, meitä kaikkia koskevat yhteiskunnalliset asiat)niin
tyystin kadottaneet kansalaisten mielenkiinnon, vai mistä sitten johtuu asenne EVVK.
Ainakaan viimeaikaiset vaaliraha ym. sotkut eivät ole edesauttamassa kiinnostuksen lisääntymistä.

Johdetaanko tätä suuntausta harkitusti jostain, joidenkin etua silmällä pitäen, vai
onko se vaan ns. ajan trendi.

Luulisi nyt yksilöitä edes jossain määrin kiinnostavan missä esim. taloudessa tänään
mennään. Ovatko " tanssit tähtien kanssa tai muut tosi TV formaatit" tärkeämpiä?

Kyllä tällainen "vanha pieru" alkaa tosissaan kaivata jotain 60-70 lukua, jos ei muuten niin ainakin kunnon keskustelun ja rehellisen vastakkainasettelun vuoksi.

Mitä pahaa vastakkainasettelussa on, kaikella, etenkin poliittisella voimalla on
hyvä olla vastavoimansa, ilman sitä ei mikään liike pysy aidosti elinvoimaisena,
se näivettyy vain menneitä muistelemaan kykeneväksi harrastuskerhoksi.

Näennäinen yltiökonsensus ei kykene dynaamiseen uudistuspolitiikkaan.

hakki kirjoitti...

"Mitä pahaa vastakkainasettelussa on, kaikella, etenkin poliittisella voimalla on hyvä olla vastavoimansa, ilman sitä ei mikään liike pysy aidosti elinvoimaisena, se näivettyy vain menneitä muistelemaan kykeneväksi harrastuskerhoksi." En todella ole eri mieltä.

Meillä kun taas kehitys on mennyt siihen, että yksilöiden (=äänestäjien) mielipiteillä ei ole merkitystä sen paremmin vaalien välillä kuin niiden allakaan. Mikään ei enää liiku, paitsi rahat puolueiden piikkiin.

hakki kirjoitti...

Piti vielä oikein tarkastaa mitkä kriteerit listaukseen vaikuttavat. Oli siellä muutakin kuin artikkelien määrä.

http://fi.cision.com/Tietopankki/Top-10--blogit/

Länsiväylä kirjoitti...

Uskoisin, että palkintopallisijoitus kumpuaa Hakin ihanan raadollis-realistisesta tavasta hahmottaa maamme menoa, mikä uppoaa melankoliankaipuiseen kansaan kuin porauslautta Meksikonlahteen.

Tässähän tuntee itsekin olevansa osa jotain suurempaa :)

Onnea voittajille

hakki kirjoitti...

Länsiväylä

Minulla ei sen lautan kanssa ollut mitään tekemistä. Kiitti kuitenkin tuosta raadollis-realistisesta. Sehän on ihan näköinen. ;-)

Hauskaa Vappua vaan sinne väylän varrelle.

Vox Populi kirjoitti...

Onnea kolmospallista !
Nyt sitten kampeamaan kannonokasta näitä viherhiukkasia, Sammalmätästä ja Menninkäistä !

hakki kirjoitti...

Kiitti vaan Vox,

en kuitenkaan ole mukana kilpailemassa. Sammalmätäs ja Menninkäinen saavat puolestani olla edelleen edelläni tai jäljessäni. Mutta kieltämättä ilahduttaisi, jos tällaisen puoluepoliittisesti sitoutumattoman porvarin alkuun panemana ja kolmannen sijan saavuttaneena JOKU MUU saisi itselleen tukiryhmän eduskuntavaaleihin ja sen seurauksena massiivisen äänivyöryn. Siinä sitä palkintoa tarpeeksi olisi ja kannustusta poliittisen järjestelmämme tolkullistamiseksi.

äänivyöry kirjoitti...

KUKA MUU=PerSU. Hakki, kokoomuksen menestyksen varmistajana yllyttää jättämään merkityksettömän lapun. Toimenpidehän takaa sen, ettei protestiääniä tule niille puolueille, jotka eivät ole sotkeutuneet korruptioon. Niillehän protestiääni on annettava, ettei se mene hukkaan ja suurpuolueitten eduksi. Hakki pelaa kokoomuksen pussiin. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta yksinkertaisimmat meistä voivat mennä hänen virittämäänsä ansaan ja menettää mahdollisuutensa vaikuttaa.
PerSut eivät ole minun suosikkini, mutta niillä on ollut kanttia ajaa omaa kulmikasta politiikkaansa, johon koksujan ja demareitten on ollut pakko mennä mukaan taatakseen oman menestyksensä. Persut ovat ohittaneet V-liiton kannatusmittauksissa. Tuleva hallituspuolue, jossa ääni ei mene hukkaan.
Muista Hakki, että kolmas sija on tullut blogien sisällöstä ja sisällön tekevät blogin aktiiviset kirjoittajat.

hakki kirjoitti...

äänivyöry, olisin ihan otettu jos keskittyisit käyttämään vain yhtä nimimerkkiä.

Mitä taas tulee johtopäätöksiisi voin paljastaa, että olet totaalisti metsässä. En pelaa sen paremmin kokiksien kuin demareiden tai - herra varjele - kepuleiden pussiin. Pelaan suomalaisen äänestäjän ja heidän lastensa pussiin. En toivo, että nykydemokratia hajoaa samanlaiseen repeämään kuin Suomen itsenäisyyden ajaminen noin vuosisata sitten.

Suosittelen, että jokainen äänestäjä tutkii mitä oikeasti haluaa äänestämisellään viestiä. Jos annetuista, siis puolueiden sallimista vaihtoehdoista löytyy se oikea, siitä vaan. Mutta jos haluaa protestoida nykypuolueiden moraalitonta ja vastuutonta menoa, ainoa ja alleviivaan ainoa tapa on äänestää JOKU MUUta.

Ja riittävän suuressa määrin jätetty hylättävä ääni on kaikkea muuta kuin mitätön. Se hakkaa vaikutuksessaan mennen tullen kaiken, minkä voi kukaan saada aikaan äänestämällä mitä tahansa henkilö/puolue yhdistelmää. Siis jos haluat puolueet ruotuun, vaihtoehto ei ole mikään muu kuin JOKU MUU.

äänivyöry kirjoitti...

Valitettavasti en muista nimimerkkejäni, joten käytän sitä mikä aiheeseen sopii. Vierailin aikoinani Hakin blogissa sanan vapaudesta. Siinä korostettiin sanan vapautta eikä sanan sitomista nimeen tai edes samaan nimimerkkiin. En miekkaile julkisuudessa henkilönä enkä nimimerkkinä. Yritän tuoda esille mielipiteen, jota muut voivat vapaasti kommentoida.
Eduskuntaan valitaan 200 kansanedustajaa vaikka puolet äänioikeutetuista jättäisi tyhjän lipun. Valitut 200 olisivat toden näköisesti samoja kuin tänäänkin. Jos puolet äänistä menee henkilöille ja puolueille, joilla ei ole korruptiotaustaa niin silloinhan ollaan kansanvallassa. Eduskunnassa istuu 200 erinäköistä poliitikkoa kuin tänään. Kun vielä pidetään huoli siitä, että kansan pettäjä lähtee seuraavissa vaaleissa niin oppivat puolueetkin jotakin.

hakki kirjoitti...

äänivyöry

Jokaisella on sananvapauteen vertautuva oikeus kirjoittaa nimellä tai nimimerkillä. Itse asiassa myös monilla nimimerkeillä. Siitä meillä on maassa suuria esimerkkejä. Usean nimimerkin käyttämisen ongelma tulee konkreettiseksi mielestäni esille lähinnä siksi, että se antaa "satunnaiselle lukijalle" helposti virheellisen käsityksen eri nimimerkkien alla ilmaistun samansuuntaisen mielipiteen useudesta. Samalla se on omiaan hämärtämään yksilön, eli tässä tapauksessa nimimerkin vastuusta sanoistaan ja mielipiteistään. Mutta sitten itse asiaan.

"Eduskuntaan valitaan 200 kansanedustajaa vaikka puolet äänioikeutetuista jättäisi tyhjän lipun." Itse asiassa Eduskuntaan tulee valittua 200 kansanedustajaa vaikka äänestäjiä olisivat esimerkiksi vain puolueiden rekisteröidyt jäsenet, muistaakseni noin 100.000 henkeä. Ja jos puolet niistä äänistä menisi sellaisille, jotka olisivat valituksi tullessaan puhtoisia ja tulisivat valittua, mikään ei menossa muutu. Rakenteet ja käytännöt ovat entiset. Ja ne on ensin muutettava. Johan Saulinkin esimerkki osoitti sen. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/18500/saulin-vaihtoehtona-joku-muu

Se voi tapahtua vain siten, että puolueille ensin osoitetaan kiistattoman selvästi, että kansa mieluummin protestoi heidän toimintaansa vastaan ja vetää kannatuksensa koko poliittiselta järjestelmältä, kuin äänestää heidän antamistaan vaihtoehdoista. Kyse ei ole henkilö-ongelmasta vaan rakenne-ongelmasta jota tuttavallisesti kutsutaan maan tavaksi.

Jos yksityiskohtaisempia perusteluja haet niitä löytyy esimerkiksi blogista http://jokumuu.ning.com/.