perjantai 9. lokakuuta 2009

Antti Kaikkonen susille

Työntekijä on palkkansa ansainnut. Vaan onko puoluepoliitikko?

Ilmeisesti näytteenä tutkivasta journalismista, ainoa valtakunnallinen julkaisi kuvia kuudesta paperista, joiden voisi uskoa esittävän kokouskutsuja tai pöytäkirjoja. Mielenkiintoisiksi ne teki se, että kaikki kokoukset oli pidetty Eduskunnan Vaahtera kabinetissa keskiviikkona 20.5.2009 klo 11.00 - 11.30.  Kummista oli kyse, ei käynyt ilmi.

Jos kuitenkin kuvittelisi, että kyse on pöytäkirjoista, on kuhunkin kokoukseen käytetty keskimäärin 5 minuuttia. Tehokasta, eikö? Vieläkin tehokkaampaa on, että kahden eri yhtiön kokoukset on pidetty samanaikaisesti. Ja yhden yhtiön kaksi eri kokousta samoin. Siis itse asiassa 4 eri kokousta 15 minuutissa.

Kukakohan maksoi palkan? Tai palkkion? Kaikkonen saa käsitykseni mukaan kohtuullista palkkaa myös kansanedustajana ja oli työpaikallaan.

Lehti ei (vielä?) ole julkaisut ketkä olivat kokouksissa läsnä. Eikä sitäkään oliko Antti Kaikkonen läsnä. Myöskään käsitellyt asiat tai tehdyt päätökset eivät (vielä?) tulleet esille. Puhumattakaan siitä onko yhtiöitten hallituksen puheenjohtajalle maksettu kokouspalkkioita. Mutta kokonaisuudessaan Kaikkosen kerrotaan nettoavan puheenjohtajuuksistaan "jopa 20.000 euroa vuodessa".

Eduskunnan nettisivuilta löytyvät Antti Kaikkosen sidonnaisuudet kansanedustajana. Siellä mainitaan kyllä Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajuus mutta ei niiden 12 kiinteistöyhtiön, ei 1 isännöintiyhtiön hallituksen puheenjohtajuutta. Mutta ehkäpä niitäkään ei tarvinnut eritellysti ilmoittaa eikä eritellä?

PS.

Kun kansakunta on muutaman päivän saanut henkeä haukkoen ihmetellä "lautakasan mysteeriä" kannattaisi media varmaan kiinnittää ainakin yksi toimittaja selvittämään "hallitusammattilaisten" todellista tehoa Nuorisosäätiössä ja siihen kuuluvissa yrityksissä. Niin kauas kuin papereita riittää. Ilmeisesti siis ainakin 5 vuotta. Saatavat moiset kokoukset ja käytännöt olla Säätiön Tapa jo vuosia.

PPS.

Erityisesti on syytä painottaa, että RAYn tekemä selvitys palaa Nuorisosäätiön kommentoimana takaisin RAYlle ja luovutetaan sitten Liisa Hyssälälle sosiaali- ja terveysministeriöön. Siellä RAYn rahoja valvoo Raimo Ikonen, Nuorisosäätiön aiempi tilintarkastaja. Tuskinpa kumpikaan vaivautuu itseään asiassa jääväämään? Ehkä Hyssälä lähtee taas lakia muuttamaan?

17 kommenttia:

Helge V. Keitel kirjoitti...

Kierrätyskeskus on keksitty, kansantalous kasvaa, tärkeintä ei ole suunta vaan, että raha päätyy "minun taskuun". Ainut ongelma, että emme kuulu lahjontarinkiin. Muutenhan täällä olisi kovin hiljaista. Lähettelisimme vain toisillemme kokouskutsuja. Missä tavataan?

hakki47 kirjoitti...

Helge

Ihan missä vaan. Maksatko kokouspalkkiota?

Annaleena kirjoitti...

Eagles fly singly

Kirjoitat:

"Kukakohan maksoi palkan? Tai palkkion? Kaikkonen saa käsitykseni mukaan kohtuullista palkkaa myös kansanedustajana ja oli työpaikallaan."

Kohtuullista? Saa mielestäni palkkaa ja palkkioita kohtuuttomasti...

merikhe kirjoitti...

Hyvä, Hakki,
että erittelit tuota Kaikkosen ansiotuloa.
Nämä jutut alkaa mennä yhä härskimmiksi vaikka nippelihommia ovatkin, kun verrataan vaikka asekauppiaiden saudiprinssi Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz-al Saudin elämänlaadun takaamiseksi suorittamiin tilisiirtoihin.

Katsokaa Helgen kanssa tarkkaan, mihin rinkiin pyritte, jotta vaiva kannattaa nähdä !

http://www.guardian.co.uk/world/2007/jun/07/bae1

hakki47 kirjoitti...

Annaleena

Sarkasmia, tiedäthän....

hakki47 kirjoitti...

merikhe

Eräs entinen pomoni tuotti tänne kauan sitten samanlaisen "rättipään". Vaan ei tainnut voida maksaa tarpeeksi...

hakki47 kirjoitti...

No niin

Ei tanssi Antti Kaikkonen sen paremmin Nuorisosäätiössä kuin YLEssäkään. Ilmoitti eroavansa. Lähteeköhän myös kiinteistöyhtiöitten hallituksen puheenjohtajan tehtävistä?

Keskusrikospoliisi on alkanut tutkia Antin ja Nuorisosäätiön asioita. Ennestään jo tutkitaan Jukka Vihriälän RAY juttuja. Milloinkohan KRP alkaa tutkia Korhosen perunakellaria ja Vanhasen piilopirttiä?

Katoavaista on maine ja kunnia?

unto kirjoitti...

Johan nyt.
Veihan puolueen ja edustajan jo rehellisiä yleensä onkaan.

Tobe kirjoitti...

En ole aimmin innostunut vaatimaan päitä vadille, mutta kyllä Kaikkonen case on esimerkki "kepulismin" äärimuodosta.Eihän Antti edes näytä konnalta niinkuin moni aiempi saman puolueen "nuhteeton."Nyt taitaa kansa saada sitä tosi teevee:tä mitä on kaivannut.
Klik,klak ja kolonk..kanki eteen - ponk - Siellä istuu Antti - vanhan tavan pantti.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Eikö olekin ikävää, että porukan nuorimmat aina joutuvat vastaamaan edellisen polven virheistä? Kuka se mahtoikaan olla Kaikkosen edeltäjä?

Ja kun se tanssikin niin hyvin..... ;-)

Vox Populi kirjoitti...

Että Kaikkonen susille !

Olisiko vakanssi siperialaisena vessapalvelijana sopiva ?!
Sikäläinen vessahan koostuu kahdesta riu´usta: Toinen lumeen pystyyn, ja siihen takki roikkumaan.
Kanki voisi tätä hommaa hoitaa.
Sillä toisella riu´ulla hätistellään susia.
Onnistuneella hätistelyllä Kaikkonen säästyisi susilta !

Kun te Helge ja Hakki nyt keskenänne jaatte Kaikoselta periytyvät hallituspaikat, voisitteko muutaman säästää Voxille. Ei kai siihen meikäläisen puolelta muuta pätevyyttä vaadittaisi kuin caymansaarelainen pankkitili ? Läsnäolokuittauksen voinee hoitaa sähköpostitse, tai tekstarina.

hakki47 kirjoitti...

Vox

Tietänet, että vain harvat ovat valitut? Mutta kyllä caymansaarelainen pankkitili on aika hyvä suositus. Mitä taas läsnäoloon tulee, tekstari on ihan ok. Kerro sitten tilin numero. Jooko.

Harmaasusi kirjoitti...

Ja taas "susi".
Miks' PRKL meitä susia joka paikkaan tukitaan ja syyllistetään?
STANA!!!

hakki47 kirjoitti...

GreyWolf

rauhoitu. Kantasi voi ihan hyvin.

eurooppalainen kirjoitti...

my two cents:
-Vanhanen veti jo tiedotustilaisuudessa huomion NIIN hienosti yleisesta korruptiosta "tuppeensahattuun" että tämän maan valtamediatkin veti koukun, siimaa ja painot kaikki. Olisi voinut olla vaikka Sarasvuon trimmaama se tiedotustilaisuus. Siitä pointsit Koljatille.
-Mitä Kaikkoseen tulee, niin malliesimerkki mitä nuori kunnianhimoinen mies voi saada aikaan kulisseissa kun osaa luovia. Ei tyhmä mies ollenkaan, julkisuuskuva kiilsi ja osasi vielä danssatakkin. Ongelma vain oli vakuutuksen puuttuminen.
-Kaikki moittivat YLEä, mutta kyllä itse ainakin olen, jos mahdollista, vieläkin enemmän mediamaksun kannalla kuin ennen. Tämä koko juttu on toiminut oikeana sissikamppanjana ja vähääkään älyä omaava veronmaksaja varmaan arvaa mitä tapahtuisi jos hallitus saisi päättää YLEn rahoista.

Tobe kirjoitti...

Hallitushan se juuri niistä YLE:n rahoista päättää.Eduskunta siunaa ja amen.Ylen johdon valitsee aina hallitus ja kuka onkin on nautittava työnantajansa luottamusta.Ei se taida Helsingin Sanomissakaan toisin mennä.Erkon kanssa saa olla erimieltä, mutta ei sitä pidä korostaa.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

"Hallitushan se juuri niistä YLE:n rahoista päättää." Näimhän se meidän politbyrokratiassa menee kaikissa tapauksissa. Hallitus päättää joko mediamaksusta tai se suuruudesta tai niistä määrärahoista, joilla YLEä maksamistamme veroista rahoitetaan.