perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kehittyvien Kauppakeskusten Kepu

Kepu on vapaaehtoisesti avannut puoluerahoituksensa. Siis siltä osin kuin se heille sopii. Tuskin hekään luulevat kenenkään politiikan rahoitusta seuranneen heidän selvitykselleen paljon painoa antavan? Puolueen nimellisestä rahaliikenteestä se ehkä antaa totuudellisen kuvan. Meillähän on siitäkin tosin vain lomailevan Jarmo Korhosen sana.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk) on lopen kyllästynyt siihen, että vaalirahakohu pyörii keskustan ympärillä. Hänestä demareiden ja kokoomuksen olisi jo aika tuoda puoluerahoituksensa päivänvaloon, vaikka sitten lain voimalla.

"Sdp ja Kokoomus vetäytyvät sen taakse, että laki ei velvoita. Kyllä sellainen laki voidaan syksyllä säätää, että kaikki viime vuosien rahoitus on avattava. Sen esityksen taakse voisi hyvinkin saada tarvittavat nimet", Väyrynen esittää.

Väyrysen mukaan laki voisi velvoittaa julkistamaan tuet esimerkiksi vuodesta 2007 lähtien.

Näin kirjoitti Hesari.
Että taasko on Kepu sorvaamassa taannehtivaa lainsäädäntöä? Olenkin ihmetellyt mistä sen kuuluisimman taannehtivan lain idea liikkeelle lähti. Mutta Paavolla on kyllä realiteetit sekaisin. Ei Kepu edes pelottelemalla saa taakseen enemmistöä tälle taannehtivalle lainsäädännölle. Reaktio on kyllä tyypillistä Väyrystä.

Mielestäni medialle nyt täytyy antaa tunnustus sen taistellessa vähenevistä asiakkaista. Aikojen huonontuessa ja keskellä kesää, tutkiva journalismi nostaa päätään. Vieläpä yhteiskunnallisesti keskeisessä asiassa. Kyllä sillä katsojalukuja ja irtonumeromyyntiä lisätään. Soisin tämän tervehdyttämisohjelman jatkuvan ympäri vuoden.
Epäiltyjen ja muuten vaan Kepun puolue- ja vaalirahoitussotkun asianosaisten nimiluettelo kasvaa päivä päivältä. Juhani Sjöblom, Paavo Lankia, Juha Kajo, Ahti Vippula, Destia, Ruukki – Group ovat tämän päivän hittejä. Vanhoja tuttuja uusissa rooleissa putkahtelee jatkuvasti esille. Timo Kalli, Arto Merisalo, Tapani Yli-Saunamäki, Lasse Kontiola, Aki Haaro, Kauko Juhantalo ja keitä niitä nyt onkaan.
Ja mitä enemmän tätä paskakasaa tongitaan sitä pahemmalta se haisee. Mutta se kyllä on vaivan väärtti ja haju kannattaa kestää. Ihmettelen, että keskustelu ei ole vielä nostanut esille kepun paikallisosuuskauppa-kytkyjä. Muita kauppakeskuksia kylläkin.

Mitähän mahtaa löytyä kun Kiimingin Ideaparkkia, Kehittyvien Maakuntien Suomea, Destiaa ja sen nyt kai jo entistä johtoa, sekä Kiimingin kuntaa ja sen poliittista ja virkamiesjohtoa tarkastellaan yhtenä kokonaisuutena? Entäpä Pieksämäen? Lempäälän? Mitäköhän muita halleja ja kauppakeskuksia Keva on ollut rahoittamassa? Tai Tapiola?

Ei kommentteja: