maanantai 19. lokakuuta 2015

Lehtomäki presidentiksi! Tai Vanhanen! Tai kumman tahansa hevonen!!Katselin poikkeuksellisesti Ylen MOTtia. Eihän tässä ole enää mitään tolkkua. Kaiken maailman pelleilyt nostetaan  esille. Taas kerran. Toisaalta eipä ole ollut paljon missään muussakaan ollut minkään valtakunnan tolkkua asioissa, mitä puoluekoneistot ovat saaneet julkisuuteen vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen. Anneli Jäätteenmäen hallituksen kaataminen ja kaatuminen menee luonnollisesti demarien ja Paavo Lipposen piikkiin. Eikä sen paremmin Jäätteenmäen hallituksessa kuin sen kaatamisessakaan mittään järkeä ollut.

Eiköhän meillä nyt ole huomattavan paljon uhkaavampia ongelmia kuin keskustella vuosituhannen alun korruptiosta?

En minä asioiden selvittelyä halua estää. Päin vastoin. Mutta minua pelottaa se vanha totuus, että Suomeen mahtuu vain yksi totuus kerrallaan. ”Pelkään”, että jälleen kerran yleisen kansalaiskeskustelu painopistee siirretään kanssakunnan tulevaisuuden kannalta täysin toisarvoiseen ”eipäs juupas” someiluun. Meillä ei siihen ole varaa. Ei enää.


Vaalirahoitusongelmien, siis vaalirahoituskorruption ennalta ehkäisemiseen on olemassa äärimmäisen yksinkertainen ja tehokas keino. Julkisen puoluerahoittamisen kieltäminen ja sen rikkomisen sanktiointi. Eikä edellisen lisäksi juurikaan muuta vaadita kuin edellyttää perustuslain, erityisesti sen 29§ noudattamista ja sen rikkomisen sanktiointia.  


PS.

Ei demokratian ylläpitämiseen ole olennaista antaa mahdollisuutta yksittäisen puolueen ylläpitämiseen julkisista varoista. Tärkeää on, että niiden mahdollisuus rahoittaa toimintansa ja erityisesti vaalirahoituksensa voi perustua muuhunkin kuin julkiseen tai piilotettuun korruptioon ja Hyvä Veli-järjestelmiin.

17 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Luonnollistahan tämmöinen on, koska kansa valitsee päättäjiksi paskanpuhujia. Muuten sen ei ole hyvä olla.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Kun "markkinatalous", eli päätöksenteon läpinäkyvyys, päätöksentekijäin itsenäisyys ja riippumattomuus, tulosvastuu eikä edes neljännen valtionmahdin teho riitä, ei kansalta pidä muuta edes odotta eikä edellyttää. Emme kuitenkaan voi valita ulkolaisia kansanedustajiksi, joten meidän on tyytyminen täkäläisiin.

Kuten olen viime vuosina jatkuvasti toistanut; ongelmamme eivät ole ihmiset, eivät poliitikot, eivät kansanedustajat. Ongelmamme ovat ne rakenteet, joita emme ole osanneet ylläpitää kansalaisten intressien mukaista järjestelmää. Ja nyt niitä ei enää puolueet, siis puolue-eliitit halua muuttaa.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Tää menee kaukaa OT, mutta tästä saisi väännettyä hyvän artikkelin Suomen puolustuskyvystä.

Eihän sitä oikeestaan ennenkään ollut, mutta nyt on paljastunut, että venäläinen perseensuristinteknologia pystyy pimentämään jenkkien sotalaivan kaiken elektroniikan ja mahdollisesti vielä 300 kilsan päästä.

http://www.voltairenet.org/article189043.html

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Kovin kaukaa ohi menee, mutta huolestuttava on linkkikin. Säästämisestä seuraa helposti tappioita. Meillehän tuo tarkoittaa paluuta metsien suojaan ja tarvittaessa inhimillisesti hyvin kalliiksi tulevaan sissisotaan.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Onneksi meillä on lisääntyvästi edes tietoa siitä, mitä maailmassa ja sen sotatantereilla tapahtuu.

http://foreignpolicy.com/2015/10/19/when-selfies-are-a-tool-of-intelligence/?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=New%20Campaign&utm_term=%2ASituation%20Report

Kohta tuo kaikki tukkii meidän järjestelmämme.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Ei tää Suomen tilannetta oikeestaan mikskään muuta, koska meillä ei ole mitään venäläisiä ohjuksiakaan vastaan, paitsi junttien puheet perseensuristimista.

Tää vain jätetään huomiotta ja posken soittaminen jatkuu.

Ja onhan meillä se Nato-optio, joka myös kauttakulkusopimuksena tunnetaan. Siitä on yhtä paljon iloa kuin Ahvenanmaan demilitarisointipaperista.

Osta lapsenlapsille venäjän oppikirjat, koska ne ovat sitä millä Venäjän hyökkäykseen oikeasti kannattaa varautua.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi on, Suomalaisen mediaan mahtuu vain yksi totuus kerrallaan. Pinnalle noussut kiusallinen totuus voidaan poistaa otsikoista toisella totuudella. Tämä Korhosen paljastuskirjan markkinointi antoi medialle mahdollisuuden poistaa otsikoista paljon muita kiusallisempia otsikoita.
Otsikoissa voisi olla mm. sisäasiainministeriön kielto antaa medialle tietoa niistä rasistisista rikoksista, joita tehdään puolin ja toisin maahanmuuttokeskusten liepeillä.
Aihetta olisi tosiaankin kertoa maamme olemattomasta puolustuskyvystä, mutta se nyt ei tunnu olevan se ykkösmedia.
Kulissien takana velloo monenlaisia yhteiskunnallisesti tärkeitä asioita. Mielenkiintoista on mm. se, että jotkut miettivät maahanmuuton kotoutusterapiana maatalouden yhteyteen rakennettavaa tukirengasta. Rengasta on ajateltu pyöritettävän kotitalousvähennysperiaatteella. Hienoahan järjestelmässä olisi se, että asuinkelpoisia kiinteistöjä löytyisi haja-asutusalueelta, mutta voitaisiinko mataloudelle antaa vielä yksi tukimuoto, vaikka se auttaisikin maahanmuuajien kotoutusta?

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista.

Mielenkiintoista havaita miten etujärjestöt nyt suhtautuvat maahanmuuttoon. Jopa EK kantaa huolta kotoutuksen onnistumisesta. http://www.talouselama.fi/uutiset/ek-lta-ehdotus-maahanmuuttajien-kotoutukseen-tyomarkkinatuella-kokeilemaan-toita-6059846 Lähtökohtana luonnollisesti, että työnantajan ei tarvitse maksaa palkkaa. Kun maassa perinteisesti on jo tuhansittain, ellei peräti kymmentuhansittain erilaisia työharjoittelijoita, FEC - koulutettavia, palkkatukilaisia ja työelämään tutustujia joille palkkaa ei tarvitse maksaa pitäisi pakolaisista ilmeisesti leipoa samanarvoinen työvoimareservi.

Markkinataloudesta ei silloin pidä puhua ollenkaan, kyseessä ovat kehittyvät orjamarkkinat. Sitä paitsi; kun työnantajan ei tarvitse maksaa palkkaa, heistä kasvaa kansallinen tai peräti globaali markkinahäirikkö. Kun heidän pysyvä vaatimus yritysverotuksen poistamisesta ei taatusti mihinkään muutu, ja jossain vaiheessa julkisen sektorin velanotto ei enää ole mahdollinen herää kysymys kuka maksaa verot? Vai onko todella tarkoitus ajaa koko yhteiskunta alas?

Se saattaa olla yksittäisten työnantajien, omistajien ja yrittäjäin tavoite ja toteutuessaan rahanarvoinen etu - rahalle ja ihmisille kun on luvattu vapaa liikkuminen - vaan entä ne muut? Siis me muut? Meitä on kaikissa tapauksissa kuitenkin enemmistö, ainakin numeraalisesti.

Onko tällaisessa liberalistisessa markkinataloudessa enää mitään järkeä? Pahimman luokan riistokapaitalismista tässä on kysymys.

Puheet win-win-tilanteesta voidaan lopullisesti haudata. Kyseessä on yhteiskunnan itsetuhoinen loose-loose.

Hakki kirjoitti...

Lukijalle

Tässä teille salaliittoteoria vailla vertaa:

EK, Suomen Yrittäjät, Suomen Perheyritysten liitto ja Kepu sekä Kokikset ovat palkanneet ihmissalakuljettajia siirtämään pakolaisia lähi-idästä ja Afrikasta juuri tänä vuonna juuri siksi, että Suomen sisäinen devalvaatio (=palkkatason lasku ja vähävaraisten kyykytys) saadaan jouhevasti toteutettua. Samalla saadaan ns. hyvinvointipalvelut romutettua, sillä niitähän eivät edellä esitettyjen tahojen opetuslapset tarvitse.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä teille vapaata maailmantaloutta, demokratiaa ja edesvastuutonta ymmärtämistä.
Kaikki ihailemasi arvot heittävät häränpyllyä, hakki. Demokratiaa ei ole, työmarkkinat ovat mafiosojen hallussa, mamut alistetaan vyöryttämään yhteiskunta-arvoja. Viimepelissä Suomi liittyy Natoon. Kuinkas silloin suu pannaan. Kaikki arvot kääntyneet ajatusrytmiäsi vastaan. Näin käy hupakoille, jotka ovat syntyneet maailmaan suklaapatukka suussa.
Suomalaisen maatalouden ainoa pelastus on ilmainen työvoima ja nyt sitä saa. Sikatalous on ainoa maataloudenala, joka ei näistä renkipojista hyödy. Tuskinpa alkavat sentään saastaisia sikoja palvelemaan mistään hinnasta.

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Eipä tuo olisi ensimmäinen kerta kun en ole kulkemassa valtavirran mukana. Mutta on ainakin yritetty.

Asiassa on kuitenkin myös yksi hyvä puoli. Suomen suurimpaan ikäluokkaan kuuluvana, kuulun myös ns. meneviin miehiin. Vuosia elämässäni on edessä taatusti vähemmän kuin takana. Pidän todennäköisenä, että minä en ehdi nähdä seuraavaa maailmantalouden, demokratian enkä turvallisuuspolitiikan sotilaallisen kehityksen seuraavaa luovaa tuhoa. Kun massat lähtevät liikkeelle, ja aina ne jossain vaiheessa ovat saaneet kyllikseen ja sen tekevät, jälki tulee olemaan todella rumaa.

fun kirjoitti...

Lipponen teki historiallisen lahoja päätöksiä päämninisterikaudellaan. Ensiksi ajoi demarit kokoomuksen ohi oikealta, pyrki EU:n ytimeen, pääministerinä ajoi Suomen EMU:un. Lopuksi munasi itsensä vieraan vallan agenttina makaasuputkibisneksissä. Mahtaakohan Suomen historiasta löytyä suurempaa poliittista tunaria. Pitäisi rahoittaa miehelle patsas, jolla olisi pellenpuku ja tötteröhattu.

Valtavirrassa voi toki kulkea. Moni kulkee virran vieressä samaan suuntaan, mutta pikkuisen sivulla. Sitten ovat nämä vastavirrankulkijat.

Kaksi Niinistöndynastian edustajaa oli peräkanaa ykkösaamun haastattelussa. Huimalta tuntuu tuo verbaalinen vaikuttaminen. Ville-poika pieksi suutaan siihen tahtiin, ettei paremmasta väliä. Vihapuheeksi pitäisi tuollainen lukea. Lupaa ja maanittelee täysin abstrakteilla asioilla. Sen verran pitäisi olla ryhtiä, ettei tekisi puolueestaan uskonlahkoa. Persuja hukutetaan demokratian keinoin. Vihreät taas nousevat samaoilla tavoilla.
Saadaankohan lauantaina kuulla puolustusministerin haastattelu?

Massat ovat jo liikkeellä. Jälki ei ole vielä rumaa, mutta rumenemaan päin. Lähes satamiljoonaa ihmistä hakee itsellensä parempaa paikkaa elää ja asua tänäkin päivänä.

Järkeä ei nykymenossa todellakaan ole. Sanoisin kuitenkin, että kyseessä on pikemminkin riistopopulismi. Maagisilla, uskontoon viittaavalla populismilla suggeroidaan ihmiset olemaan mukana pelissä, jolla pelataan kansalaisilta rahat, valta ja lopuksi vielä mieli puoluekoneiston pohjattomaan pussiin.

Hakki kirjoitti...

"Järkeä ei nykymenossa todellakaan ole. Sanoisin kuitenkin, että kyseessä on pikemminkin riistopopulismi. Maagisilla, uskontoon viittaavalla populismilla suggeroidaan ihmiset olemaan mukana pelissä, jolla pelataan kansalaisilta rahat, valta ja lopuksi vielä mieli puoluekoneiston pohjattomaan pussiin." Aamen. Jotain tarttis varmaan tehdä ennen kuin kansalaisilta loppuvat vapausasteet. Siihen ei tällä menolla enää kauan mene.

Katsoin loppuviikosta peräperää kaikki kahdeksan osaa sarjasta Suursodan päiväkirjat, jota en aiemmin ollut huomannut. Kun olen viimeiset noin kahdeksan vuotta verrannut aikaamme tapahtumiin 1920 ja 1930 luvuilla oli "riemastuttavaa" havaita, että ihmiskunta ei ole koko edellisestä vuosisadasta mitään oppinut, ei ainoastaan sen viimeisimmästä maailmansodasta ja sen seurauksista.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Joo, tää pakolaistulva on muuttamassa tilanteen nätisti sanottuna jäskäksi ja siitä passaisi puhua meillä kriittiseen sävyyn ennen kuin lieveilmiöt leviävät tännekin.

Itävallassa esmes naiset ovat ostaneet asekaupat tyhjiksi, koska huoli omasta turvallisuudesta on päässyt yllättämään.

https://www.youtube.com/watch?v=Wb6iqthjYSE

Jos tää vielä jatkuu niin porukka sekoaa täydellisesti.

Hakki 47 kirjoitti...

Satumainen

Taidamme nyt olla siinä samassa kierteessä, joka johti ensin ensimmäiseen maailmansotaan ja sitten toiseen. Mitään järkeä ei moisessa edes pidä vaatia.

Porukka on jo seonnut.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Soini ainakin seonnut täydellisesti.

Perseen myymisen päälle Tynkkysen erottaminen koulukiusaajan elkeillä näkyy saaneen koko puolueen käymistilaan.

Mitä jos se onkin vain joku seinähullu, joka on päässyt hallitukseen halla-aholaisien avulla?

Se on sentään ulkoministeri.

Hakki kirjoitti...

Kiitti kielikuvasta. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2015/10/jytkyjohtaja-koulukiusaajana.html