tiistai 6. lokakuuta 2015

Bullshit and belony teille Juha Sipilä, Timo Soini ja Aleksander Stubb
Nyt jopa IMF valittaa, että Kiina synkistää maailmankaupan kehitystä. Bullshit and belony. 

Koko ongelma on lähtenyt liikkeelle jenkkilästä, kun Bill Clinton antoi periksi sikäläiselle pankkijärjestelmälle Glass–Steagall Legislation päätöksellä ja mahdollisti pankeille keskeisen roolin rahan tosiasiallisena luojana.

Ja aina kun pankkijärjestelmälle annetaan rajoittamaton mahdollisuus luoda rahaa, se myös niin tekee. Omaksi edukseen. Ja vain siksi. Nyt olemme päätyneet tilanteeseen, jossa investoinnit reaalitalouteen eivät enää kiinnosta edes globaalilla tasolla sijoittajia, kun "uusiin" ja "hybriideihin" "sijoitusinstrumentteihin" panostaminen takaa paremman tuoton. 

Meillä täällä Euroopassa on ihan ikioma ongelmamme; Saksa ja se että maanosamme on keskeinen, joskin ikääntyvä kuluttaja, maailman suurin tai toiseksi suurin. Varmaan ainakin olimme, ennen kuin Wolfgang Schäuble alkoi toteuttaa Schuld ist Sünde - politiikkaansa. Sillä maailman kysyntä on saatu romahtamaan. Ensimmäisenä taisi tilanteeseen reagoida Australia jo 5 - 6 vuotta sitten?

Kysyntä pöyrittää nykyistä maailmaa, ei tarjonta. Eikä kysyntää saa liikkeelle, jos kuluttajien mahdollisuudet kuluttaa leikataan. Sillä saadaan ainoastaan aikaan talouden lama ja "köyhät kyykkyyn". Ja kun köyhät saadaan kyykkyyn kysyntä senkun edelleen vähenee. Ja vähenee. Ja vähenee. Todellinen voittoresepti?

  


5 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Musta tää näyttää siltä, että nyt yritetään saada aikaiseksi mahdollisimman iso rytinä.

Ei riitä, että talous on romahtamassa vaan sen lisäksi pitää haastaa riitaa Venäjän kanssa ja aiheuttaa väkisin rotumellakoita.

Politiikassa ei van ole enää mitään järkeä jos olettaa, että sillä yritetään pitää tilanne mahdollisimman rauhallisena.

Tänään mediaan on jotenkin tupsahtanut uutisia Malmön tilanteesta, mikä aivan taatusti kiristää turvapaikanhakijoiden ja junttien välejä, vaikka muuten ollaan olevinaan kovasti suvaitsevia.

Tää muistuttaa aika paljon sitä miten viime vuonna polkaistiin äkkiä käyntiin kauhea Venäjän uhka.

http://www.ampparit.com/haku?q=malm%C3%B6

Karl Fransen kirjoitti...


Satunnainen raportoija

Potiikassa on hyvin harvoin järkeä ja silloin kun politiikot ovat todellakin on järkeviä, järki esiintyy vain kovien kourien kautta. Olemme villieläimiä, siitäkin huolimatta, että voimme nähdä asian todellisen puolen, ja kumminkin, melkein samanaikaisesti teemme aivan päinvastoin, hetkellisesti näkemäämme nähden. Jos seuraa muiden elämien käytöstä niin voi havaita samanlaisen villeyden raatelija eläinten joukossa. Toisin sanoen emme ole kaukana muusta eläinkunnasta. Viimeaikoina on havaittu kuinka kaikki tuntemamme elimistö tällä planeetalla on nopean muuttumisen alainen. Olettamuksia siihen on monta, meiden itsemme ulkopuolelta tulevia, kuten auringossa tapahtuvat muutokset. Niihin emme voi vaikuttaa, joten ne on helppo unohtaa. Toisaalta katsoen emme haluakaan mitään muutosta tapahtuvan, emme varsinkaan jos meillä on siihen varallisuutta.

Kysymyksessä on valtataistelu jossa on vain kaksi tavoittelijaa, Itä ja Länsi, ja tilanteen kärjistyessä on vain yksi mahdollisuus - tuhota ”vastustaja”. Olisi vähemmän uskottavaa, että ne voisivat mennä kompromissiin, koska kompromismi vain siirtäisi huomiseen tämän päivän probleemat. Mutta sitä emme näe, emmekä todellisuudessa haluakaan nähdä, sillä jostakin tuntemattomasta syystä sodat voivat olla, tai ovat näyttäyneet olevan - the ultimate form of entertainment.


fun kirjoitti...

Noinhan se menee, Karl. Ihminen on ainoa eläin, jolla on pöksyt! Se on myös niitä harvoja eläimiä, jotka tappavat lajitovereitaan ja ainoastaan vallan himosta ja tappamisen ilosta.

Tuo kulutuskysyntä, jonka hakki mainitsee, taitaa olla fiksumpien ihmisten keskuudessa ohi mennyttä. Maailmalla vaikuttaa yhä voimistuvasti ilmiö nimeltään LOHAS ja sen primitiivisempi muoto LOHAV.
Kun maailman ihmiset päättävät ymmärtää mihin ollaan menossa alkaa massojen jarrutus. Se on paljon tehokkaampaa ja hallitsemattomampaa kuin yhteiskuntien keskenään sopima viherpiiperrys.

Meidän länsimainen demokratiamme perustuu kulutukseen. Kulutus onkin erinomainen keino pitää ihmiset vireinä. Pitää tehdä tavaraa, jotta saadaan liksaa, jolla voi kuluttaa tavaraa. Tätä oravanpyörää ollaan henkisellä tasolla purkamassa. Mitä siitä tulee seuraamaan, sitä ei tiedä kukaan, koska sellaista ei ole vielä tapahtunut,-paitsi syvien lamojen olosuhteissa.

Tutustukaa LOHAS:iin. Se on itsesuojeluvaiston yksi ulottuvuus olosuhteissa, jossa ei ole muuta mahdollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

"The system as it is designed is destined to fail in it s very nature, solutions that are needed are so draconian and so out of the realm of the modern ego boosted individual that only a tiny thinking minority will ever go along with them.Most people will react with a short sighted self intrest even when the land gives away beneath their feet" T::: Deming

Hakki kirjoitti...

A no nymous Deming, thanks for the input.

How true; "people will react with a short sighted self intrest even when the land gives away beneath their feet" - they will never learn. https://www.youtube.com/watch?v=8KLNwPppKTM Singers of all nations have probably sung this song. Today they have all the more reasons to sing it.