perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tätäkö tämä on?


Tärkeintä on
mitä 1% rahoillaan tekee, ja/eli mihin kaikkeen 99% on valmis rahaa vastaan.


Siis kun rahaa, eli valtioiden velkakirjoja, on tarjolla mielin määrin, kyse olisi vain siitä miten ahneus kehitetään kukkaan?

11 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Vähän epäselvä avaus, men fem därifrån. Onpahan oikeus vapaasti täsmentää. 1% on niinsanottu viimeinen pisara. Voidaan ajatella, ettei sillä väliä ole mihin noin pienen osuuden heittää. Kyllähän sen voisi johonkin hyvään antaa, mutta ei edistämään asiaa, josta iso osa kansalaisista on toista mieltä. Vielä laajemmin ilmaistuna. Vaikka kyse olisi vielä pienemmästä osuudesta niin sillä on suuntaa antava signaali. Kysyn Sinulta hakki; kuinka kauan toimitusministeriö voi nostaa korvausta toimimattomuudestaan ja kuinka kauan politiikan juce box, Jyrki-boy, saa pitää kansanvaltaa takataskussaan. Onko Sinulla jokin käsitys siitä milloin on epäonnistuttu hallitusneuvotteluissa? Voitaisiinko ajatella, että nyt oltaisiin siirtymässä sinne 30-luvulle ottamalla valta syrjimällä muitten mielipiteitä itselleen positiivisesti. Aika toimii tällä hetkellä erotuomarina. Äänestäjät ovat jo unohtamassa mitä oma puolue lupasi. Kreikan asiassa otetaan laajemmin kantaa EU:ssa aivan näinä päivinä. EU:ssa ollaan sulkemassa perälautaa. Kokoomus joutuu taipumaan lainasummien siirtoon kotimaan budjetin käyttöön. Se helpottaisi hallitusneuvotteluja.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Niinhän siitä aina puhutaan, "ettei sillä väliä ole mihin noin pienen osuuden heittää." Mutta jos puhe on siitä yhdestä prosentista kotitalouksista, jotka omistavat 60% palkka- ja pääomatuloista maassa, tässä tapauksessa Suomessa, niin silloin ei ole. Sitä voisi kutsua kansalaissodan ja kapinan aikapommiksi, varsinkin jos se vielä siitä keskittyy.

"Onko Sinulla jokin käsitys siitä milloin on epäonnistuttu hallitusneuvotteluissa?" Nykyperustuslain mukaan kai silloin jos eduskuntaryhmien edustajat näin kokouksessaan toteavat? Siis siinä ensi viikon kokouksessa. Omasta mielestäni Katainen on jo epäonnistunut.

fundeeraaja kirjoitti...

Johan selveni! Olet kirotun oikeassa, jos prosentit ovat ilmoittamallasi tolalla on rakennettu todellinen sosiaalinen jytky. Kun kansalle tämäkin asia väännetään rautalangasta niin kyllä taas perästä kuuluu. Menee PerusS:lle taas pussillinen ääniä ja säkillinen kansansuosiota vanhojen puolueitten laareista.

ToBe kirjoitti...

Olen enemmän huolissani siitä miten Urpilainen epäonnistuu tunnustelijana ja vielä enemmän miten hän epäonnistuu pääministerinä.
En tiedä oletko lukujesi kanssa oikeassa? Se on ihan sama.Niiltä joilla on- on syytä huonoina aikoina ottaa enemmän, koska he ovat saaneetkin hyvinä aikoina enemmän.Jos saisin todella päättää ottaisin niiltä joille maksetaan pelkästä asemasta ihan liikaa.
Turhien toimien lopettaminen kokonaan antaa muille paremman elämän ja toimeentulon.
Niiltä joilla on pörssisäästäminen mielessä ei tänä vuonna tarvitse ottaa, koska he eivät tulee mitään myöskään saamaan.
Mieluimmin siis otetaan tuloista eikä tappioista.

Suomi ei ikävä kyllä määrää maailmantalouden nousuja ja laskuja ja niinpä on hyväksyttävä, että budjettimme on jo tehty toisaalla riippumatta siitä kuka saa sen kasvoillaan itselleen omia.Sitä vastaan voi taistella, mutta tappio on tasan varma.
Nämä pelkästään gallupeista kiinnostuneet puoluepukarit ovat huonoja hoitamaan yhteisiä asioita järkevästi ja maltilla.
Puhumattakaan että heillä olisi kyky reagoida nopeasti.

hakki kirjoitti...

OrNot

Noista luvuista on myönnettävä, ettei minulla ollut aikaa etsiä lähdettä. Mitä nyt jostain jäänyt päähäni pyörimään. Uskoisin, että ainakin suuruusluokka on oikeahko. Älä kerro kellekään.

"Turhien toimien lopettaminen kokonaan antaa muille paremman elämän ja toimeentulon." Antaisi. Kunhan ensin hyväksytään sen BKTtä laskeva vaikutus. Meillä on väärät mittarit, joiden kertoman perusteella tarkastelemme sekä vääriä asioita että teemme vääriä johtopäätöksiä niitten asioitten suhteen joilla todella on merkitystä.

ToBe kirjoitti...

Ehkä tämä ei kuulu tähän aiheeseen, mutta kysyn ihmeissäni miten demokratia toteutuu ja se Heinäluoman vaatima kansan tahto , kun keskusta pääsee valitsemaan kenen kanssa aloittaa hallitusleikin.Kepu voi itseasiassa kuitata itselleen kaiken sen minkä menetti tappioistaan huolimatta.Vihreille tämä on samanlainen pelin paikka.Voivat siis ulosmitata tuplasti kannatustaan paremmat asemat ja ehdot.Tätä se Heinäluoma varmaan tarkoitti kun puhuu Kansan tahdosta jonka tulee näkyä.
Tuomiojakin innosta hehkuen kehuu blogissaan punamullan mahtavaa historiaa.Taitaa muisti pätkiä kun en muista kuin ns lehmänkaupat niiltä ajoilta.Kermaa halutaan , mutta piimää syntyy.
Näilläkö porukoilla maamme lähteen uuteen nousuun? Jos olisin päättämässä teollisen työpaikan sijoitusmaata niin en ainakaan tänne tulisi."Suomen tie on Kreikan tie!"

Nämä uuspopulistit saavat kaikissa eu maissa vaakapaikan josta ulosmittaavat omat intohimonsa ilman mukaolon vastuuta.
Norjassa ja Tanskassa asiat ovat jo selkeästi populistien hanskassa.Ruotsissa Sverigedemokraten ottaa tiukemman otteen vaali vaalilta.Nyt Saksassa Vihreät ottivat sen roolin.Meillä eletään nyt Soinin lukitsemassa tilanteessa ja jokainen joutuu miettimään mitä Persu tästä sanoisi.Onko suurin valta sittenkin hallituksen ulkopuolella, jossa ei tarvitse kantaa vastuuta päätösten seurauksista.
Huomaan logiikani johtavan siihen , että Kepu voi aloittaa populistisen politiikanteon samantien.Voi vaatia mitä tahansa ja jos saa kannattajat kiittää ja jos ei saa kannatus kiitää oppositiossa.Pelkkää peliä-ei demokratiaa lainkaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kreikan tiepä hyvinkin. Mutta kansa on protestoinut tavallaan, eikä uusia vaaleja halua kukaan. Sen jälkeen tuloksella on mahdollisuus vain pelin politiikkaan. Sitä kokisten kannalta heikentää se, että koko kansa tietää heidän, tai ainakin Jyrki-boyn pääministerikipeyden. Avoimilla korteilla ei paljon voitosta pelata. Ja kansalaiset maksavat laskun.

JOKU MUU olisi ehkä ollut huomattavasti helpompi vaalivoittaja?

ToBe kirjoitti...

Vaikka on sunnuntai en malta olla poissa näistä höpinöistä.
En muuten usko Jyrkin valtaisaan haluun panna päätään pölkylle ihan mahdottoman hallitusohjelman kanssa.Osaa se Kokkarikin senverran pelata että katsoo tämän paikan huonoksi ja jokeri on jo annettu Soinille.Kuuma peruna ehkä Kiviniemelle.
Omituinen into Tuomiojallakin olisi punamullan pariin.Siinä kaksi tappiopuoluetta kokoaisi kansan tahdon mukaista pakettia.
Ei kelpaa mitenkään niille kaikille joille tämä oli protesti.
Nyt sysitään kaikkia eturiviin ja jos järki voittaa palataan kolmen suurimman neuvotteluihin ilman riippakiviä.
Eihän siitäkään hyvä synny, mutta miten se nyt menikään.Oikeiden asioiden allokointia epävakaissa olosuhteissa.
MInusta JOKU MUU on voittanut vaalien jälkeen.Nyt nähtiin ettei vaaleilla ollut mitään merkitystä.Ei tarvita enemmistöä jotta voi saada kaiken minkä haluaa, jos vain on oikealla paikalla oikeaan aikaan.Toisaalta onhan sitä elämää eduskunnan ulkopuolellakin.
Itseasiassa ulkopuolella se elämä onkin ja noiden nuhjailu ei minua paljon hetkauta.Saahan täältä lähteä poiskin jos ahdistaa ja sen muuten teen.

hakki kirjoitti...

OrNot

Ei JOKU MUU aiheuta kaaosta. Se panee vain vakituiset puolueet pelkäämään kansan kostoa. Nyt pelätään persuja, ja se on ihan toinen juttu.

Kyllähän Tuomioja punamultaa kunnioittaa. Kaksi suurinta verovarojen kuppaajaa kautta aikain. Erkki tietää myös, että oppositiossa erityisesti etujärjestöpuolueella ei ole mitään jaettavaa kenellekään. Jos haluaa verovaroja, suojatyöpaikkoja ja "oikeanlaisia" etuoikeuksia lainsäädännön avulla jakaa, on oltava hallituksessa. Ja varsinkin kerran laiksi asti säädettyä ei hevin sieltä poisteta. Siksi ja vain siksi demareilla, kepuleilla ja ruåtsalaisilla on sinne aina hinku.

Kyllä vaaleilla on merkitystä. Myös tuloksella, joka mahdollistaa melkeinpä minkälaisen hallituksen tahansa. Puoluevalta senkun kasvaa.

ToBe kirjoitti...

Muistan aina kun vuosia sitten eräässä A-studiossa Tuomioja sanoi vinosti hymyillen:"Kyse on vallasta-ei mistään muusta!"
Valtaan päästäkseen pitää oolla keinoja ja niiden maksajilta ei sitä kysytä.Oikeudenmukaisuus tai ahkeruuden palkitseminen eivät kuulu "pohjoismaiseen hyvinvointimalliin" demarien tavalla.Olishan se kiva nähdä budjetti ala SDP jossa ei leikata mitään ja velanottokin pysähtyy.Sitä kutsutaan Backmannin ihmeeksi, joka lähentelee vaikeusasteessa jopa Jeesuksen tekoja.
Vapahtaja Backman auttaa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Mutta Erkkihän on oikeassa ja vielä vilpitönkin. Jokaisen puolueen kannalta "Kyse on vallasta-ei mistään muusta!" Et kai sinä, aikuinen ihminen usko oikeudenmukaisuuden tai ahkeruuden palkitsemiseen? Se on yksinkertaisesti, "So last season!" Varsinkaan et voi moiseen uskoa yhdenkään puolueen syyllistyvän? Siis, ellet lahjoita sille vähintään 100.000 euroa hullutteluihinsa.