keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Perustuslain 29 §

Kansanedustajan riippumattomuus


Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.


Tuli vaan mieleen kun arvioidaan Markus Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon äänestymiskäyttäytymistä pääministeristä äänestettäessä. Kansanedustajan ei pitäisi vastata puolueelleen vaan ainoastaan äänestäjilleen.


En ole samaa mieltä heidän kanssaan.  Uskon, että meidän kannaltamme sekä jäsenyys Euroopan Unionissa että EMUssa on erityisesti meille välttämätöntä, hyödyllistä ja tuottavaa. Mutta arvostan, että kansanedustajat pitäytyvät vakaumuksessaan, edustamansa puolueen mielipiteestä huolimatta.


Ja, jos se merkitsee eroa puolueesta, siitä vaan. Puolue on helppo perustaa.

12 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Mahtavatko nämä vassuvekkulit olla loikkaamassa PerusÄssiin? Siellähän askelmerkit ovat pitäneet painostuksesta huolimatta. Juuri äsken Qatainen ilmoitti uutisissa, että suomalaisten on syytä varautua dramattiseenkin muutokseen finanssipolitiikassa lähipäivien, viikkojen tai kuukausien aikana. Mitäköhän on tapahtumassa? Suomaliset luottavat euroon kun eivät saa samaa informatiota kuin keskieurooppalaiset.
Olen varoitellut ennenkin sekoittamassa uskonasioita unioniin. Me olemme nyt EU:ssa ja työttömyysmäärärahoja vaan nostetaan.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Miksi ihmeessä heidän pitäisi siirtyä suoraan vasemmistosta oikeistoon? Siitähän silloin olisi kysymys. Yhdeltä äärilaidalta toiseen.

Persuilla ei ole askelmerkkejä. Soinilla on sitäkin syvemmät.

"Suomaliset luottavat euroon kun eivät saa samaa informatiota kuin keskieurooppalaiset." Voi olla, että tämä on syy. Mutta voi myös olla, että me olemme pienenä valuuttana joutuneet kohtaamaan ongelmat, joista varsinkaan suurten euromaiden kansalaiset eivät tiedä mitään.

"Olen varoitellut ennenkin sekoittamassa uskonasioita unioniin." Ensin on tahto. Aina.

fundeeraaja kirjoitti...

Onko PerusÄssät oikeistopuolue? Minä kun olen pitänyt sitä työväenpuolueena. Jako oikeaan ja vasempaan meni silloin kun vallankumousvimma hävisi.
Mulla on oikein hyvät kokemukset markka-ajasta. Eihän devalvaatio, jos sitä huonona kokemuksena pidät, mikään huono asia ole silloin kun vienti pitää saada vetämään. Ties vaikka siitä olisi kysymys näinä viikkoina eurollakin. Kulta on tehnyt kauppaa ja joissakin maissa pankkitilejä tyhjennetään vimmalla.Eikös nämä asiat ole aina ennakoineet valuuttakurssin muutosta.

askelmerkki kirjoitti...

Lapista löytyy jo uusi Sallan seudun "vihertroikka".

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Lappi/1194684239553/artikkeli/markus+mustajarvi+kiistaa+huhut+loikkaamisesta.html

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Kun, paremman puutteessa olemme historiallisesti pitäneet Saksan NSDAPta äärioikeistolaisena työväenpuolueena, myös persut on äärioikeistolainen työväenpuolue.

Devalvaatio on osoitus kansallisesta itsekurin puutteesta eli holtittomuudesta, jossa omat virheet ja kyvyttömyys maksatetaan muilla. Valitan, jos sinulla on siitä hyvät muistot. Sen seurauksena on Impivaaralaisuuden ylistys, eristäytyminen.

hakki kirjoitti...

askelmerkki

29§ kannalta siirtyvät vain ojasta toiseen.

Janne Miettinen kirjoitti...

Onneksi Suomessa ei tuollaisesta teosta tule kenkää puolueesta, kuten joissain maissa helposti käy.

hakki kirjoitti...

Janne Miettinen

Kyse on vain ajasta. Usko pois.


PS.

Hienoja kuvia nuo glamourphoto.fi maisemakuvat nimesi linkissä.

fundeeraaja kirjoitti...

Kas perhanaa, hakki sun pitäis panna tosta havainnostas oikein maksettu ilmoitus vaikka Hesariin. Mahtaakohan monikaan ymmärtää, että PerusÄssät onkin ihan jotain muuta kuin yleisesti luullaan. Voisitko valistaa meitä ymmärtämättömiä muistakin puolueista. Saattaa niistäkin löytyä jotain jännää. Anna tulla faktoja, hakki!

askelmerkki kirjoitti...

Näin se tehdään.

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Lappi/1194684363877/artikkeli/mustajarvi+sai+varoituksen.html

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Sorry. Tämän päivän ja viime vaalien välillä olen asiasta jo muutamankin blogin kirjoittanut. Niistä suorimmin juuri tähän aspektiin otin kantaa 21.4. artikkelissani:

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23445/suomen-kansallissosialistinen-tyovaenpuolue

Mutta en minä sillä väitä, että sen paremmin persut puolueena kuin T.Soini henkilönä toimisi samalla tavalla esimerkiksi rodunjalostuksen, erilaisuuden kitkemisen tai mustalaisten, juutalaisten tai neekerienkään suhteen tai, että hekin olisivat esimerkiksi Lebensraumia suomalaisille väkivalloin hakemassa.

Puutun ainoastaan jakoon oikeisto - vasemmistä ja arvokonservatiivit -arvoliberaalit.

Luulin sinun jo lukeneen. Sorry.

hakki kirjoitti...

askelmerkki

Vähitellen isot asiat kypsyvät.