tiistai 7. kesäkuuta 2011

Jo 66 ei suostu

Kataisen leikkeihin. Vihreät eivät mukaan nyt siis lähde. Temppelin harjalle nousee, kukas muu kuin pääpersu itse. Siis jos enemmistöhallitusta haikaillaan? Kokisjohdettu porvarihallitus vai demarijohdettu vasemmistokoalitio? Nyt siis nähdään kumpaan suuntaan persulaisuus painottu. Oikealle vai vasemmalle. Onko kyseessä porvarillinen vai työväenpuolue? Mitä merkitystä näillä leimoilla tämän päivän todellisuudessa nyt sitten enää onkaan.


Ajalle ominaista taitaa olla myös se mistä kenkä kaikilla puristaa. Portugalista ja Kreikasta, laajemmin ottaen EUsta ja valuutastamme, eurosta. Niin ja sitten kynnyskysymyksistä, joista yksikään puolue ei uskalla - persujen pelosta - luopua. Kuitenkaan Suomessa ei koskaan ole ollut yhden puolueen hallitusta. Yhteistyötä on aina ollut pakko tehdä muiden kanssa. Onko sekin tie jo kuljettu loppuun? Yksipuoluejärjestelmät, jos ne joskus hetken jossain toimivat päätyvät useimmiten diktatuuriin. Sinnekö nyt on tiemme?


Otamme vuosittain runsaan 10 miljardia euroa uutta julkisen sektorin lainaa. Puramme aikoinaan rakennettua ja rahoitettua hyvinvointivaltiota kiihtyvällä vauhdilla. Kuntien todellinen talous on kuralla ja maksumiehiksi joutuvat yhteiskuntamme vähäosaiset. Teollisuus, siis maastamme ponnistanut teollisuus, sikäli kun sitä vielä on lisää työpaikkoja ulkomailla. Ei enää täällä. Lähtömaassaan. Siitä pääkonttorin siirtoon ei kauan mene. Rakenteellisen työttömyyden määrä ylittää 200.000. Sinkut ja yksinhuoltajat ovat toimeentulotukien vakiokäyttäjiä. Lapsia otetaan huostaan kiihtyvässä määrin.


Ja meillä puolueiden kenkä puristaa Portugalista, Kreikasta ja EUsta. Tok tok koputtaisi Obelix otsaansa. Mitä ihmeen tekemistä suomalaisilla puolueilla on Portugalissa, Kreikassa ja EUssa? Jospa keskittyisivät hetken Suomeen ja suomalaisiin? Edes hetken?


 


 

3 kommenttia:

ToBe kirjoitti...

Vaikka kuinka hakki koputat ei nuo Portugaliasiat meiltä lopu.Vaikka kuinka kertoisit kuinka pienistä asioista siellä on toistaiseksi kysymys ei se mene kaaliin, koska on niin helppoa politikoida jollain kaukana olevalla pahalla.
Omaan velkaantumiseen ei sitten tarvitse puuttua kun se on vain suhteellista.Tässä on samanlaista tunnelmaa kuin 70 luvun Taistolaisten touhussa.Taistolaiset Pojat sanoivat opiskelijoille, että ottakaa vaan pirusti opintolainaa, koska jouluna tulee vallankumous ja kenenkään ei tarvitse maksaa lainojaan takaisin.Liian moni taisi uskoa nuo tarinat silloinkin ja pistää velkarahansa Koffin neloseen.Muuten...Juha Ruusuvuori on kirjoittanut noista ajoista mainion kirjan "Stallari".
Poistun maasta hetkeksi ja saan ehkä etäisyyttä tähän kaikkeen.Ehkä meillä on palattuani uusi pääministeri Jutta Urpilainen, jonka asema puoluejohtajana oli keväällä vaakalaudalla ja gallupeissa hänen suosionsa pääministeriksi oli alle 4%...edes omien joukossa häntä ei siihen virkaan haluttu.Näin se demokratia heittelee ja nostaa ja laskee meni vaaleissa miten tahansa.
Jutta..siinä on paikka miksi et ota?
Näytät hakki uhkaavan meitä Soinin diktatuurilla.Meillä on jo sellainen, koska koko kansakunta on nyt Persujen eli Soinin vanki.
Oletko ajatellut millainen puolue PS olisi ilman Soinia? Ai etteikö olisi Soinia! Siihen ei kukaan ole varautunut.Kuka se mies on joka vaanii tämän aikamme Leninin selän takana?

hakki kirjoitti...

OrNot

Persuja ei olisi ilman Soinia, sillä persut eivät vielä ole puolue, vaikka rekisteröityneet ovatkin. Tähän mennessä Timon vaaliorganisaatio. Mutta kun vallankumous usein syö lapsensa, ei voi kun arvuutella mikä ryhmä perii vallan. En lainkaan ihmettelisi, jos voittajat olisivat Suomen Sisun "älyköt". Sen verran naiiveja ovat tähän mennessä esillä olleet muut persut olleet.

Hyvää matkaa Normandiaan. Onko sinulla sinne nettiyhteys?

ToBe kirjoitti...

Ei ole nettiä ja se on pelkkää plussaa silmille.
Muuten kohde on nyt Provence niinkuin 9 matkaa kymmenestä.