perjantai 4. joulukuuta 2009

Lakkoon vaan ja heti

Kansanedustajien avustajat ovat perustamassa ammattiyhdistystä kertoo ainoa valtakunnallinen. Avustaja on ilmeisesti jokaisella. "Kansanedustajien avustajat ovat kyllästyneet huonoihin työehtoihin, kertoo kokoomuksen verkkojulkaisu Verkkouutiset. Avustajien työaika ylittyy jatkuvasti, ylityökorvauksia ei makseta ja palkka on satoja euroja huonompi kuin vastaavaa työtä tekevillä muilla asiantuntijoilla." Nykyinen "määräraha" on 2 140 euroa ja he itse pitävät oikeana 3 000 euroa.


Se on siis nykyisellään noin 6,5 miljoonan euron potti, joka halutaan kasvattaa noin 9,4 miljoonaan. Onhan se varmaan ollut kova pala, jos avustajan työ on päätyö ja joutuu havaitsemaan, että kuuluu maan köyhälistöön. Jopa palkkatoiveen mahdollisen toteutumisen jälkeen.


Päätellen siitä miten "tähtikansanedustajat" ovat omat työnsä ja ulkopuoliset erityistulolähteensä järjestäneet olisi kiinnostavaa tietää, kuinka monelle avustajalle kyseessä on ainoa tulolähde? Tai edes päätulolähde?


Jos ylitöistä ei makseta, pitänee jättää ylityöt tekemättä? Ei työnantaja voi ylityöhön palkatta pakottaa. Jos pakottavat, voin lohdutukseksi avustajille kertoa, että kyseessä ei suinkaan ole ainoa laki, jota kansanedustajat tietoisesti rikkovat.


On ainakin palkankorotuksen oikea taso opittu esimiehiltä Arkadianmäeltä.


Suosittelen ammattiyhdistyksen perustamista ja lakkoon menemistä välittömästi.
PS.


 


Avustajan työnantajat, ketkä he sitten lienevätkinkin, antakaa mennä lakkoon vaan. Ja alalle työsulku. Elämme ankeita aikoja. Säästäkää uhrautuvalla esimerkillänne ainakin tuo 6,5 miljoonaa siirrettäväksi omaan palkkaanne seuraavan korotuksen yhteydessä. Annan luvan mainostaa teidän säästäneen 9,3 miljoonaa verovarojamme.

20 kommenttia:

Tobe kirjoitti...

Eläköön tuollainen lakko.Toivottavasti se kestää hamaan ikuisuuteen.Oliskin mukava seurata kuinka maa tärisee kun avustajat eivät tule töihin.Ihan kuin jo vavahtelis...

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Mutta oletko ollenkaan miettinyt kuinka monta tulee virkamiestä ja poliitikonplanttua syrjäytyy kun ura jää haaveeksi?

helanes kirjoitti...

Kun tässä on tullut otettua kantaa mm. presidentin valtaoikeuksiin, totean varmuuden vuoksi, että tästä asiasta, ylenmääräisestä puoluerotaatiosta ja palkkiopaikoista olen kanssasi samaa mieltä.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Näitä puoluejärjestelmän ja entisen demokratiamme ongelmia ei valitettavasti enää pystytä yleensäkään ratkaisemaan järjestelmän sisältä. Se kun ei ole järjestemässä valtaapitävien intressissä.

Siinä taas yksi niistä syistä miksi muistan käydä äänestämässä ja kirjoittamassa lippuun JOKU MUU.

http://jokumuu.ning.com/

Samppa kirjoitti...

Joo. lakoista ja työsulusta olisi näissä piireissä yhteiskunnallista etua. Avustajien lisäksi voisivat lakkoontua papit, upseerit, ammattiyhdistyspomot, presidentti ja opposition kansanedustajat.

hakki47 kirjoitti...

Sampsa

Kyllä minä luettelosi muuten ymmärään, mutta ei Tasavallan Presidentti eikä kansanedustajatkaan voi mennä lakkoon. Jolloin koko lakolta putoaa pohja.

Tobe kirjoitti...

hakki haloo..sehän on juuri se ihanuus kun ne syrjäytyy joiden pitäisikin syrjäytyä.
Nythän asia koskee juuri niitä joilta taantuma tai verottaja vie yrittäjyyden pohjan pois.
Joutilaat saa syrjäytyä jos valita pitää ja pitäähän tässä.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Touché. Niin oikeassa olet.

Luuletko, että puolueet sallivat? Väitänpä, että varmemmaksi vakuudeksi nostavat avustajien määrän kaksinkertaiseksi ja sen lisäksi nostavat palkan yli pyydetyn.

Tobe kirjoitti...

Miksi täällä sivuilla ja blogeilla on kaikki se viisaus mitä maa oikeasti tarvitsee? Niin ja onhan täällä täydellinen sarkasmikin edustettuna.Hienoa! Täällä on haikuja ja syviä kulttuurikriittisiä kannanottoja.Täällä on kaikki se mitä kansakunta tarvitsee noustakseen polun päähän ja eväät taaperrukselle valoa kohti.Vastaan itse koska juuri ne joiden pitäisi vastata eivät puhu.Miksi puhuisivat, koska juuri heidän virkojaan minä olisin lopettamassa ja jopa veroja alentamassa saaduilla säästöillä.
Miksi veronkorottajat eivät ymmärrä että kyseessähän on päätös toisten ihmisten puolesta.Mikseivät he tajua että raha ihmisen omassa lompakossa päätyy samaan paikkaan kuin se verorahakin, mutta käytöstä päättää kansalainen itse.Onko tämä yhteiskunta umpikujassa , jossa liian monelle on hyötyä tästä tehottomuudesta ja virkakunnan määrästä.Onko liian moni vain hiljaa kun joku hullu maksaa tyhjästä.Tämä maa on ikiliikkuja jossa kulujen kasvu on automaatti, mutta tulojen saanti jätetään kokonaan miettimättä.
Otetaan niiltä joilla on kuulostaa hölmöläisten touhulta.Pitkä kriittinen höpinä johon mahtuu se suurin hulluus eli yhteiskunnan varoin ylläpidetyt puoluebroilerit.Eihän niitä saa edes ampua.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

\"Tämä maa on ikiliikkuja jossa kulujen kasvu on automaatti, mutta tulojen saanti jätetään kokonaan miettimättä.\" Älä rienaa, kerettiläinen. Kyllä johto tietää mistä tuloja tulee. Tuloja tulee pankista. Kyllä johto osaa hakea lisää. Pankista. Ja kyllä johto tietää mitä kansa tarvitsee. Kansa tarvitsee vilua ja nälkää. Pysyvät sitten kohmeisina, nälissään edes hetken hiljaa. Että johto aa miettiä mitä se tekee sitten kun pankista ei enää saa.

He eivät vielä tiedä. Kun se ei sisältynyt hallitussopimukseen. Mutta me kulttuurikriittiset haikuilijat, me tiedämme. Nostetaan veroja. Ei heidän, eihän se sovi. Vaan meidän. Sehän vaan passaa.

Saadaan sitten taas uusi hallitussopimus.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Tobe se totesi:...\"liian monelle on hyötyä tästä tehottomuudesta ja virkakunnan määrästä.\" Sitähän politiikka on. Puolet pois ja sekin on lian vähän lamassa.

hakki47 kirjoitti...

PLM

Määrittelykysymys siitä, mikä on virkakunnan koko on varmasti hyvä tekosyy jättää puolta poistamatta? Kun julkisen sektorin henkilöstömäärä on noin 650 000 arvioisin, että \"hallintovirkakuntaa\" on noin kolmannes josta puolet olisi joka tapauksessa yli 100 000 henkilöä.

Sattumoisin samaa lukua olen aiemminkin pyöritellyt. a kannattaa muista, että suuri os näistä on laskettava puolueiden tuplamiehitys ja suojatyöpaikoiksi, eli osaksi todellista puoluetukea. Siis sitä 15 miljardia euroa, josta aika ajoin olen muistutellut. Sen kustannus meidät tappaa.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Eräästä - jo eläkkeellä olevasta - vuorineuvoksesta sanottiin, että kuoltuaankin hän koputtaa arkun kanteen - ja sanoo; neljä riittää. Ko. henkilö pelasti erään suomalaisen suuryrityksen konkurssilta edellisessä kriisissä. Laivassakin on myrkyssä heitettävä lastia mereen, jos laiva aiotaan pelastaa. Sama koskee omenalaatikkoa, jossa on pari mätää omenaa. Jos et poista mätiä pilaatuvat kaikki. Maalaisjärkeen perustuvia kansanviisauksia joita ei edes maalaisliitolainen tunnu tuntevan. Niin se politiikka ajaa järjen ohi.

Työttömien virkamiesten hätäapuruokinta olisi edullisempaa, kuin palkanmaksu turhasta. \"Hyvinvointia\" ei kriisissä voi ylläpitää edes parhaille puolueuskoville - se johtaa vain suurempaan kriisiin kuten DDR:ssä. Silti epäilen että valtaapitäjät ottavat pian STAS´in systeemit käyttöön, sillä ilman niitä he eivät enää kykene hallitsemaan kasvavia ongelmia. Onneksi AY-liikellä on \"johdon\" lakiperusteinen tuki. Lakoillahan voi nopeuttaa prosessia, mutta on syytä muistaa miten rauhaa rakastava sosalistinen maailmanvalta hoiti työttömyyden - sitä ei ollut. Pakkotyö oli siihen oiva ratkaisu. Pelkään kuitenkin sen osuvan asiaan osallistumattomiin.

hakki47 kirjoitti...

PLM

Meillä tasa-arvosta tuli tasapäisyys ja yhteiskuntahallinnosta konsensusta. Konsensuksessa ei erilaisuus voi kukoistaa eikä kehittymistä tapahdu, mitä nyt kehnosta huonompaan ja siitä vielä huonompaan. Kun tätä ilosanomaa on nautittu jo 1960-luvulta lähtien se merkitsee yhteiskunnan kehittymisen kannalta kriittistä kahta sukupolvea. Vain sitä vanhemmat, ja heistäkin vain pieni osa osaa vaatia erilaisuuden kunnioittamista.

Toki olen kanssasi samaa mieltä siitä, että kansantaloudellisesti olisi huomattavasti tarkoituksenmukaisempaa irtisanoa turhat hallintobyrokraatit suojatyöpaikoistaan. Mutta kun vapaaehtoisia tyhjäntoimittajiksi tuskin ilmaantuu riittävissä määrin tasapäisyys edellyttää, että \"ei tehdä mitään\" on oikea tie. Vaikka se tie vie vain yhteen loogiseen lopputulokseen.

Samppa kirjoitti...

Mehän liityttin EU:iin. Senhän piti siirtää päätöksentekoa ja lainlaadintaa Brysseliin. Samalla tavalla piti poliittisen päätöksenteon siirtyä samaan suuntaan. Miten onkaan käynyt? Suomalaisessa päätöksenteossa ja politiikassa ei ole tapahtunut minkäänlaista vähenemistä vaikka eihän täällä tarvita muita kuin toimeenpanevat ja valvovat viranomaiset. Lissabonin sopimuksen jälkeen voimme luopua presidentistä ja pienentää huomattavasti kansanedustuslaitosta. Katsokaa mitkä ovat ministerien ja kansanedustejien määrät muissa meitä väkirikkaimmissa maissa Euroopassa. Hallinnon synergiaa saataisiin yhdistämällä ministeriöitä. Sisäasiainministeriö ja puolustusministeriö voisi olla yleisen turvallisuuden ministeriö. Maatalousministeriö ja ympäristöministeriö voisi olla luonnonalaisten asiain ministeriö. Opetusministeriö ja kauppa-ja teollisuusministeriö voisi yhdistyä, sillä elinkeinoelämää varten sitä pääasiassa opiskellaan. Ongelmana yhdistymiselle on vaan se, että kaikki ministeriöt on mandatoitu poliittisille puolueille. Me olemme selvästi oman demokratiamme vankeja.

hakki47 kirjoitti...

Samppa

Meidän Tasavallan Presidentti - instituutio on kalliimpi kuin Iso-Britannian Kuningashuone per capita. Meidän parlamentaarisen demokratian kukkanen, Eduskunta maksaa enemmän kuin sen toisen Mafioson, Italian parlamentti per capita.

Ja on aivan epärealistista kuvitella, että parlamentaariset puolueemme, lähinnä Kepu, Kokikset, Demarit, Vihreät ja RKP vapaaehtoisesti, varsinkaan kansalaisten edun vuoksi olisivat valmiita luopumaan omista nautintaoikeudestaan maksamistamme veroista. Siksi taloutemme ongelmat ovat pitkälti johdettavissa olemattoman demokratiamme, oikeammin politbyrokratian kieroutumista, jota äänestäjämme eivät uskalla nollat6a.

Ja olen valmis myöntämään, että nollausvaihtoehto ei sekään ole satavarma onnistumisresepti. Mutta nykyään se on jo ainoa. Siksi muistan äänestää ja kirjoitan lippuun JOKU MUU.

Tobe kirjoitti...

Meidän ei kannata verrata erilaisiin kuningashuoneisiin, koska niillä on se ovela tulovaikutus mikä presidentiltä puuttuu.
Sadat miljoonat maksavat ja matkustavat katsomaan kuninkaallisten touhuja ja häitä, mutta ei Halosen perheen suuretkaan juhlat Helsinki Vantaata tukkoon saata.
Meillä makaa syvässä Ranskan perustuslain pohjalle rakennettu Napoleonin luoma virkakuntaisuus joka otettiin käyttöön Venäläisellä oikeidenmukaisuusperiaatteella ja DDR henkisen SDP valtapuolueen ja agraariporukan tiukassa valvonnassa.
Meillä on jostain oudosta syystä ylläpidetty luokkavihaakin kohta 100 vuotta vaikka sosiaalikierto on sinä aikana lähes vaihtanut herrat köyhiksi ja päinvastoin.Useammankin miljonäärin isosioisä oli punaisten puolella ja sitä loimua loimutetaan vielä seuraavat sata vuotta.Vastakkainasettelun aika meni jo aikaa sitten ja Tasavallan presidentin tehtävänä on yhdistää kansa.Sosiaaliministerit on erikseen.Pakko jaksaa elää että näkee muutoksen.Mikä tahansa on parempi malli kuin nykyinen.Miksi ei ole vaihtoehtoja?
Yhden asian vihreät ei ole sellainen ja Kokoomuskin vain yksi muiden joukossa.Joku muu ei ole vaihtoehto vaan ähkyn kiteytys kaunokirjalliseen muotoon.Seuraavissa vaaleissa tapahtuu 2% siirtymä johonkin suuntaan eli ei tapahdu mitään ja sen valtapuolueet tietää.Piikkipaikka on ainoa tärkeä paikka ja sen tajuaa vain Kok ja Kepu.SDP on nollan arvoinen kunnes saa piikkipaikan.Se vaatii heiltä siirtymistä oikealle kädelle ja sori vaan ei onnistu.

hakki47 kirjoitti...

Tasapäisyyttä seuraa pysähtyneisyys ja vaihtoehdottomuus. Ja sitä seuraa ähky. Vaihtoehdottomuuden ähky. Ja jos mennään kuten aina ennenkin tapahtuu juuri se mitä kuvaat, \"2% siirtymä johonkin suuntaan eli ei tapahdu mitään.\"

Olet todennut saman muistaakseni useaan kertaan? Mitä sitten ajattelet tehdä? Ei jatkuva jurnuttaminen ja asian jatkuva kääntely ja vääntely auta. Ei se muuta poliittista kulttuuriamme sen paremmin lyhyellä kuin pitkälläkään aikavälillä. Jatkuvalla valituksella saa itsensä vihaiseksi ja muut kyllästyneeksi.

Minä en ole löytänyt parempaa välinettä kuin kehottaa niitä, jotka ovat kurkkuaan myöten täynnä tätä poliittisten broilerien parlamentarismin varjolla tapahtuvaa demokratiamme alas ajamista, muistaa käydä äänestämässä ja kirjoittaa lippuun mitä muuta tahansa mutta ei numeroita. Itse kirjoitan JOKU MUU. Olen perustellut useassa kirjoituksessa miksi muita vaihtoehtoja ei ole, jos muutosta haluaa.

Pieninä annoksina JOKU MUU on ähkyn kaunokirjallinen muoto, merkityksetön kuriositeetti. Mutta samalla tavoin kuin Sauli Niinistön aikaansaama kokiksien voitto viime eduskuntavaaleissa, tilanne on aivan toinen, jos vastuulliset kansalaiset saadaan ymmärtämään, että muuta vaihtoehtoa ei ole, jos kuvaamaani muutosta halutaan. Jos hylättyjen, siis annetuista äänistä hylättyjen määrä olennaisesti kasvaa muutokselle on rauhanomaiset edellytykset.

Älä jurnuta. Kerro parempi vaihtoehto.

Hugo Holvi kirjoitti...

Hiano homma toi lakko.Mutta ilman liksaa sitte.
Ehkä meillä kansalaisilla olis varaa hyvinki lomauttaa koko porukka vuodeksi.
Saisivat silloin keskittyä omiin bisneeksiinsä totaalisesti vai haittaisko loma enemmän niitä??
On hianoo olla kassan vartijana mutta kuka vartioi vartijaa???

hakki47 kirjoitti...

Hugo Holvi

Voisimmepa todella julistaa sekä kansanedustajille että heidän avustajilleen työsulun. Se olisi suoraa synergistä säästöä. Säästyisivät palkat, kokouspalkkiot, matkakulut, kerhojen määrärahat jne. Säästyisi heidän mahdollisuutensa osallistua valtion kassan tyhjennystalkoihin puoluetuet, investointi, maatalous yms. tuet. Ja lisäksi vielä suuremmat säästöt siitä, että he eivät olisi kehittämässä itselleen uusia rahoitusmuotoja.

Voi sitä ihanuutta.

Vaan minkäs teet?