keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Kepu petaa 2011 EduskuntavaalejaVanhanen ei asetu puheenjohtajaehdokkaaksi kesällä 2010, kertoo YLE tänään 23.12. 2009. Ovat tainneet omatkin joukot vähitellen ymmärtäneet mitä seuraisi vaaleihin menemisestä Lahnasen johdolla. Sillä ei kai kukaan kuvittele, että itsensä jo vuoden 2015 pääministeriksi nimittaneen Matin lähtevän vapaaehtoisesti?


Karpela ja Kääriäinen eivät sattumalta haikaile Ollilan presidenttiyttä. Ei liioin Källi ja Pekkarinen torppaile luvan antamista kaikkiaan kolmelle ydinvoimalalle. Ei liioin Rantakangas kiukuttele kaiken inhimillisen ympäristöviisauden puutteesta Kehä III ulkopuolella. Elyt ja Alut Kepu jo sai. TEMmi on tiukasti oikeauskoisilla, samoin ympäristöministeriö jalkautettu maatalouden tukiautomaatin osaksi ja luonnonvarainministeriö ensi hallituksen heiniä. Metsäverotusalennus jatkaa omalla painollaan ja ruoan alv-prosentit on sovittu.


Nyt on varmaan oikea hetki nostaa panoksia pelissä äänestäjistä? Ja mikä innostaisi puolue-uskovaisia ja pitkittäisikään näkyvyyttä ennen vaaleja paremmin, kuin puoli vuotta kestävä median kannunvalanta seuraavata pääministeristä?


Kuten tavallista Matti Vanhanen tekee Suomen ja suomalaisten kannalta väärän ratkaisun. Hänen ilmoituksensa eroamisestaan pääministerin paikalta olisi ollut erinomainen joululahja.


PS.


Muiden puolueiden kannattaisi reagoida välittömästi. Hallituspuolueilta tehokas reaktio olisi vetäytyä hallitusyhteistyöstä. Mitä pitemmälle toimenpiteitä vetkutellaan, sitä enemmän tämä Länsi-Euroopan agraarinen muinaisjäänne lapioi ääniä laariinsa.


 


 


 

2 kommenttia:

Tobe kirjoitti...

Hakki!Eikö tämä ollut suurin toiveesi.Matti saa mennä ja ryhtyy Kela:amaan jos on järkevä.Mitä se riviedustajana tekee?
Onko niin ettei Kepulla ole tarjolla kansan vaaleissa kannattamaa nimeä pääministeriksi kun ensimmäinen valehteli ja toinen oli sattuma ja taas joku nousee valtaan sisäpiiristä.On kohtuutonta saada pääministerin asema ilman vaaleja.
Olisiko mahdollista muualla?

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Ei tämä ole suurin toiveeni.

Suurin yhteiskunnallinen toiveeni on, että puolueiden ote (kaikkien) kirpoaa kansanedustajista. Enkä sillä tarkoita, etteikö puolueita tarvittaisi. Mutta suomalainen demokratia perustuu äänestäjien omille ehdokkailleen antamiin ääniin. Meillä puolue on, tai ainakin pitäisi olla, vain väline. Nythän kansanedustaja on puolueelle väline.

Enkä kieltämättä itkisi, kun Kepu kutistuu sen yhteiskunnallisen painoarvon mukaiseen kokoon. BKTlla mitaten sen pitäisi olla pienempi kuin RKPn. Itse asiassa sopisi hyvin. :-)