maanantai 3. elokuuta 2009

Suuri Puhallus

Ruoan alv:n laskeminen 5 prosenttiyksiköllä, 12 prosenttiin merkitsee arviolta 500 miljoonan euron tulovähenemää valtionverotuloihin. Siis noin 1 % koko Suomen Valtion ensi vuoden budjetista. Saman verran kun Suomen Valtiolla on yhteensä käytettävissään Veikkauksen voittovaroja taiteitten ja kulttuurin tukemiseen vuoden 2010 aikana. Ei väheksyttävä pikkusumma.

Kun tähän yhdistetään ruoan hinnannousut viime vuosien ajalta ja erityisesti MMM:n haluttomuus julkaista teettämäänsä selvitystä hinnannousun edunsaajista väitän, että jälleen on käynnissä Suuri Puhdistus. Puhdistajana kuten usein ennenkin Kepu ja kumppanit.

Tähänastisilla hinnannousuilla on nostettu ruoan hintoja siten, että alv:n laskeminen lokakuun alussa voidaan, ainakin osittain, osoittaa siirtyvän kuluttajahintoihin. Ja todellisuudessa suurimpina edunsaajina ovat Kauppa, Elintarviketeollisuus ja Maataloustuottajat.Jo ajalta tätä ennen. Ja kunhan ensimmäinen osoitus on annettu jatkavat hinnat nopeaa nousuaan.

Samalla tämä operaatio merkitsee suoraa tulonsiirtoa tämä operaatio merkitsee suoraa tilisiirtoa perinteiseen Kepulandiaan. Hienoa jatkoa kansallisille maataloustuille, investointituille puun myyntihinnan verotuksen 50 % alennukselle jne. jne. Eli arviolta tämän vuoden osalta on veronmaksajilta siirtynyt Kepulandian käyttöön yli edellisen vuoden tason vähintään miljardi.

Vähintään 1 000 miljoonan euron Suuri Puhallus.

-

PS.

Mitä tämän rinnalla ovat ne muutamat sadat tuhannet, jotka Kepu on vastaanottanut puolue-, vaali-, seminaari-, syntymäpäivälahjuksia?

Ei kommentteja: