keskiviikko 19. elokuuta 2009

Arctic Sea vai Punainen Lokakuu?

James Bond, siis itse asiassa Ian Fleming, häpeäsi mielikuvituksensa rajallisuutta. Mutta ovathan tämän Pietarsaaresta lähteneen laivan kokemat seikkailut juuri kuin Kylmän Sodan aikaisesta länsiromaanista. Kysymyksiä ja käänteitä kuin Tom Clancyn kirjoissa.

Ja ehkä juuri Tom Clancyn innoittamana;

voisikohan todella olla niin, että voimakaksikko Putin - Medvedjev hakevat todella vain näyttävyyttä? Pullistelevat hauista? Valavat uskoa vahvaan johtoon? Sitähän siellä harrastetaan harva se kesä.

voisikohan todella olla niin, että kyseessä oli suunniteltu harjoitus? Siellä kun on tekeillä laki, minkä perusteella kaikkia Äiti - Venäjän kansalaisia on tarkoitus "puolustaa", olivatpa he missä maassa ja missä päin maailmaa tahansa.

vai voisiko olla niin, että oligarkeille halutaan syystä tai toisesta osoittaa paikkansa?

vai voisiko olla niin, että kirjalliset diletantit Dimitri ja Vladimir vain ovat halunneet testata, olisiko Punainen Lokakuu ollut oikeasti toteutettavissa?

Näin suomalaisena, mielikuvituksettomana äijänkäppänänä on tavallaan sääli joutua myöntämään, että jutusta tuskin koskaan saadaan uskottavaa selvyyttä. Miehistö palautetaan Moskovaan ja sinne mahdollisesti palautetaan näytösoikeudenkäyntiä varten ne kahdeksan, joiden sanotaan merirosvonneen aluksen. Sanoopa heistä tämän jälkeen kuka tahansa mitä tahansa, jää aina kalvamaan kysymys missä määrin sanottu on tilaustyötä.

Ja perinteiden mukaan kansainvälinen yhteistyö loppuu kun Moskova on tuloksensa saanut. Olipa tavoiteltu tulos mikä tahansa.

6 kommenttia:

hakki47 kirjoitti...

No nythän se selvisi. Kahdeksasta "merirosmosta" kuusi on tavalla tai toisella virolaistaustaisia. (Tuskinpa koskaan kerrotaan, että kaikki ovat venäläistaustaisia?) Tästähän kehittää tarvittaessa vaikka Viron Mainilan laukaukset. Siinä Dimitri ja Vladimir taas NATOa testaavat.

cristinaandersson kirjoitti...

Olenkin miettinyt, että on perin outoa, että laiva voi kaikessa rauhassa seilata avoimella merellä "kadonneena". Ja tämä siis satelliittien aikaan.

Kummallinen tapaus. Kertakaikkiaan.

No, ennen pitkää Harlinin Renny tekee siitä elokuvan ja saamme totuuden selville.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Tulipa tässä lueskeltua Litvinenkon kirjoittama kirja Venäjän demokratiasta. Siitä käy tarkoin selville että kaikilla näyttävillä murhilla, katoamisilla, attentaateilla yms. on aina poliittisen valtapelin tausta ja järjestelijä on ent. KGB. (Huom! Litvinenko oli itse korkea-arvoinen KGB upseeri.)

Se ainakin on selvää että "turvaan" kuljetettua laivamiehistöä ei enää missän näy eikä kuulla. Voisiko juttu liittyä itämereen ja kaasuputkeen, vai vaativatko nuo Ruotsilta turvatakuita, alueluovutuksia sekä laivastotukikohtia. Suomeltahan ne on jo otettu.

hakki47 kirjoitti...

Pitkän sillan mies,

Rontti! Ei yllättäen saa iskeä. Tervetuloa lomalta. Vai joko se loppui?

Sitten sinun salaliittoteorioihisi. "Suomeltahan ne on jo otettu." - turvatakuita, alueluovutuksia sekä laivastotukikohtia - mitä mahdat tarkoittaa? Noin niin kuin konkreettisesti?

Terkkuja

Rausku kirjoitti...

Pitkän linjan mies epäilemättä esittää todisteita Litvinenkon korkeasta asemasta KGBssä.. Mieshän väitti FSBn olleen WTC-iskujenkin takana. Vaikea kuvitella, kuka järkevä ihminen häntä vakavasti ottaisi tuollaisten juttujen jälkeen.

hakki47 kirjoitti...

Rausku, kiitos selvennyksestä.

Kuten edellä mainitsin: Sanoopa heistä tämän jälkeen kuka tahansa mitä tahansa, jää aina kalvamaan kysymys missä määrin sanottu on tilaustyötä. Saa joku tuleva Ian Flemming uutta materiaali.