keskiviikko 12. elokuuta 2009

Suomi elää metsästä

Anne Brunila siirtyy Metsäteollisuudesta Fortumiin kertoo Helsingin Sanomat 12.8.2009 9:50.

Onko tarpeen saada vielä selkeämpää osoitusta Metsäteollisuuden ja Anne Brunilan merkityksestä, tilasta ja tavoitteista? Suomi ei elä metsästä ja siksi rotat jättävät laivan.

Uskokoon ensimmäiseen väitteeseen kuka haluaa. Minä en. Mutta toinen pitänee paikkansa.

Nousujohteinen ura oli hetken jo vaarassa. Johdon vastuusta vaikeuksia kohdatessa ei luonnollisesti ole jälkeäkään. Ja onhan sähkö seksikkäämpää kuin kalikat.

Mutta uskon, että virkamies sopeutuu ehkä helpommin monopoliasemassa olevaan valtionyhtiöön kuin pääasiassa yksitysomisteiseen metsäteollisuuteen. Vastuuta ei taaskaan ole.

Hyvä kun lähti.

9 kommenttia:

Kommentti kirjoitti...

Siitä on jo reilu 10 vuotta kun sähkönmyynnin monopolit purettiin Suomesta.
Minusta kohtuullinen aika huomata se.
Saman verran vei aikaa ennekuin talouslehdistö huomasi, että bensiiniä saa Suomessa maahantuoja ja myydä kuka tahansa, vaikka ST 1 ketju.

GranpaIgor kirjoitti...

LAitanpa vähän kevennystä.

Mutta mimmi on aika hyvännäköinen ja mediaseksikäskin ainakin minun mielestä sanan jälkimmäisen osan tarkoittamalla tavalla, ilmeisesti aika fiksukin ja lisäksi vielä omillaan toimeentuleva että sopisi minunlaiselle sinkkumiehelle ihan hyvin ;)

Pitäähän Anne'lla suojatyöpaikka sentään olla jos metsäherrat piheiksi ryhtyvät. Osa-aiakeläkeläisenä mulla ei ole varaa ostaa Vuittonin laukkuja tai D&G:n aurinlolaseja naisilleni kunhan tulen omillani toimeen itse ;)

juhamatti kirjoitti...

Kommentti Kommentille, monopolit purettiin sähkön myynnin osalta. Entäs sähkön siirto. Taitaapa olla jokseenkin Fortumin käsissä.

hakki47 kirjoitti...

IsoIgor

Taitaa mimmisi olla jo varattu. Taitaa olla ollut jo kauan aikaa. Sorry. Elämässä ei voi saada kaikkea. Ainakaan heti. Mutta selkeästi mediaseksikäs. Kuten eräs ystäväni sanoi; sanoopa hän mitä tahansa ulkopuolinen, hänen osaamisesta tietämätön on taipuvainen uskomaan, että hän tietää. Ja osaa. En viitsi lainata asiasta seurannutta keskustelua.

Kyse artikkelissani ei ole suojatyöpaikasta, jonka ulkopuoliset, esimerkiksi puoluekaverit, ovat Annelle tarjonneet.

Kyse on siitä, että hyvinä aikoina ei mielestäni ole juurikaan väliä sillä, kuka esimerkiksi juuri Metsäteollisuus ry.:tä johtaa. Sen voi tehdä opetettu apinakin. Mutta kun tulevat organisaation, ja tässä tapauksessa meidän itsenäisyytemme ajan keskeisimmän toimialan kriisivaiheet punnitaan johtajan kyvyt. Silloin niillä on merkitystä.

Annen tulivat juuri punnittua.

hakki47 kirjoitti...

Kiitokset juhamatille kun vastasit kommentille.

Tobe kirjoitti...

Onpa jo alkuperäisessä tekstissä paljon lyntivireitä..Suomihan siis elää metsässä..huomaa ssä!
Nimim.Oikolukija

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Jäikö kuitenkaan perusviestistä jotain epäselväksi?

Tobe kirjoitti...

Ashia selge!

Pohdiskelija kirjoitti...

Suomi voisi elää metsistään, mutta se on vuosikymmenien kuluessa ymmärretty, me elämme sellusta. Joskus Kekkosen aikaan englantilaiselta kysyttiin, mitä mieltä hän on suomalaisesta voista, hän totesi tuotteen olevan tyypillinen heikosti kehittyneen maan vientituote. Koska komiikka on parasta mitä englantilainen on tuottanut - on muuten harvinaisen vaikea laji, niin olen ajatellut sopivassa tilaisuudessa tuoda esiin myös suomen maailmankartalle ja kysyä joltakin englantilaiselta: " mitä mieltä hän on suomalaisesta sellusta?" Vastaus saattaisi avata mielenkiintoisia muutostarpeita metsiemme hoitoon ja käyttöön.