perjantai 29. toukokuuta 2009

Hienoa, että jokin vielä kannatta

Tilastokeskuksen mukaan tammi-huhtikuussa pantiin vireille 1 164 konkurssia. Määrä lisääntyi vuodentakaisesta yli 30 prosenttia. Konkurssien määrä kasvoi kaikilla päätoimialoilla - maa-, metsä- ja kalataloutta lukuun ottamatta. Näin Kauppalehti tänään.

On hyvä, että maassamme on vielä toimialoja, jotka kannattavat ainakin siihen määrään, että eivät mene konkurssiin. Moni on maa-, metsä- ja kalatalouden omalta osaltaan lopettanut ja moni vielä lopettaa. Ellei ikänsä vuoksi niin esimerkiksi huonon kannattavuuden vuoksi tai siksi, että ravinteita eläimille tuottanut kotimainen yritys saastuttaa tuotantolaitokset tai siksi, että norppa rikkoo verkot tai siksi, että kukaan ei enää puuta tarvitse.

Tukien puutteeseen tuskin kuitenkaan. Sen lisäksi mitä neuvottelijamme EU-jäsenyysneuvotteluissa onnistuivat illalla lypsämään eu-tukia, he onnistuivat vuosien saatossa saamaan useilla torjuntavoitoillaan aikaan saamaan senkin, että entiseen tapaamme saamme eduskunnan päätöksellä siirtää vielä omiakin verorahojamme kotimaista maataloustuotantoamme tukemaan.

Oma osansa Maan tapaa se on.

Ei kommentteja: