torstai 23. huhtikuuta 2009

Ihana Digi

Ei muuten ole meidän päätettävissämme. Siis Digita. Ainakin muistaakseni sekin on jo myyty. Ranskalaisille. Koko illan pelkkiä ongelmia. Joko äänessä tai tekstityksessä. Varmaan pitäisi olla iloinen siitä, että emme ole kaapelitalous. Niillä raasuilla on asiat kuulemma vielä huonommin.Hyvä meidän porukka! Toivotaan, että jenkitkin pääsevät tästä riemusta osalliseksi. Eikö siellä juuri muututa analogista digiin. Keskellä lamaa. Ihanaa.

10 kommenttia:

helanes kirjoitti...

Kestoaiheitani:
http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2006/11/22/paivan-haiku-7
http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2006/12/19/paivan-haiku-33
http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2007/04/11/ylen-sankiat-prihat
http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2007/12/21/koko-kansan-radio

Ja tuntuu jatkuvan.

Seniorikonsultti kirjoitti...

Me olemme kaapelitalous. Eikä meitä todellakaan kannata kadehtia. Nyt neljä kuukautta häiriöisen kuvan ja pätkivän äänen kanssa. Huomenna pitäisi hakea kaupasta uusi ohjelma digitelkkariin. Yksi betaversio jo laitettiin, mutta pitkät äänikatkokset muuttuivat vain jatkuviksi lyhyiksi. Seuraavaksi vaihtuu telkkarin merkki. Se toinen kun kuulemma on sentään parempi.

Mutta miettikää ihan tosi, että tänä päivänä ei saa telkkaria toimimaan siedettävästi! Tietsikoiden toimimattomuuteen on totuttu, kun ne ei ole koskaan toimineet. Meillä kuitenkin oli ihan hyvin toimiva analoginen tv vielä pari vuotta sitten. Eikä digitelkkari ole tuonut mitään hyvää. Mitä siitä, jos kanavat loppusivat kesken. Ei niitä muutenkaan jaksa katsoa, ei sieltä tule mitään katsottavaa. En minä halua lisää tyhjänpäiväisiä kanavia. Mitä hiukan paremmasta teksti-tv:stä, kun tässä on netti. Eikä ne ohjelmalistauksetkaan toimi kovin järkevästi. Eivät ainakaan tässä Samsung-merkkisessä televisiossa.

Karl Fransen kirjoitti...

Ihana Digi


Hakki47


"Ihana digi" ja hienoa selkeydessaan, m u t t a ohjelmien koyhaa laatua ei voi korvata paraskaan kuvan laatu.

Taalla Australiassa ollaan monossa koko maata kasittavaan kaapeli yhteyksiin. Alkuperaiset kustannusarviot olivat $A 4 biljoonaa, mutta kuten aina, ne voivat kaksinkertaistua ja enemmankin, ennekuin voidaan edes odottaa kaapeliyhteyksia. Kuten on luvattu "yli 97%" Australian kodeista tulisi saamaan tv. ja internet-yhteydet 2-3 vuoden kuluttua

Hakki ja Seniorkonsultti pistakaahan toiminnaksi, liikemiehia kun olette, voisitte vaikka edustaa Suomea, jollei nyt kymmenien tuhansien kilometrien, niin ehka muutaman sadan kilometrin kaapelimyynneissa.

hakki47 kirjoitti...

Karl

On se rauhoittavaa havaita, että seinähulluja löytyy joka puolelta maailmaa. Hetken jo pelkäsin tämän hulluuden olevan vain meidän suomalaisten lajityypillinen ominaisuus. ;-) Tällä en edes viittaa digiin, vaan teikäläiseen "päätökseen" vetää kaapeli lähes joka savuun? Ei kai? Olen ymmärtänyt, että Australia on manner. Kooltaan aika iso? Ja harvaan asuttu? Vai että kaapelilla? Ja varajärjestelmänä varmaan savumerkit?

Asterix ja Obelix totesivat aikanaan, ohimoaan etusormellaan koputellen (TOK, TOK): Hulluja nuo roomalaiset. ;-) Mutta täytyy siellä Down Under olla tarjolla langatontakin tekniikkaa? Tuolla rahalla ampuisi varmaan parikin geostationaarista "Wlan-satelliittia" Austraalian yläpuolelle?

Noin hulluihin hankkeisiin ei Hakkikaan osallistu. I have my pride.

PS.

Olen eläkeläinen. En liikemies.

PPS.

Meillä ei ole kaapelitalous edes täällä Munkassa. Ei tänne kannata kaapelia vetää.

hakki47 kirjoitti...

Seniorikonsultti

Olen mainostanut aiemminkin FujTechin TV-tikkua. Ostin sellaisen aikoinaan verkkokaupasta. Maksoin muistaakseni 19.90. Se on tollanen muistitikun kokoinen, tietsikan USB-porttiin laitettava digiboxi johon kuuluu pieni antenni. Toimii hyvin tietokoneen kanssa. Kaikki vapaat kanavat näkyvät. Samoin mm. YLE Puhe ja YLE Mondo. Mitä sitä ihminen muuta tarvitsee?

En kyllä katsonut sitä eilen vaan ihan oikeaa telkkaria vuosimallia 1980(?). Varmaan Digin ongelmat olisivat näkyneet tietsikassakin.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Mikäs moisen enää tappais? ;-)

Sitä paitsi. Ei Digi ole ongelma. Me katsojat olemme ongelma.

Karl Fransen kirjoitti...

"Ihana Digi"

Hakki47

Onhan meita taallakin ja todenakoisesti edustan Suomea taalla, mutta oppositiotina. Satelliitti yhteys on ainoa taalla meidan hobby farmilla ja todennakoisesti tulen kuulumaan tuohon 2-3 %. Leipurien vaalimotto oli "Cabel Conection To Every Home". Siihen oli enemman halukkaita kuin saattoi uskoa. Viimetietojen mukaan tyot aloitetaan taman vuoden loppuypaivina. Tuskin Jouluna, mutta pian uutena vuotena.

Taalla on jopa varauduttu mahdollisuuteen, etta satelliitit voidaan ampua alas ja kuten tiedat, kaapelin pommittamiseen tarvitaan monta pommia.

Kiina on ollut viimevuosina Australian paras asiakas, mita tulee mineraaleihin, mutta sekin business on alkanut hidastua. Taalla on sama hullutus kuin jenkeissakin ja useissa, jollei kaikissa Euro-maissa.
Tuhlaa mahdollisimman paljon "pitaaksesi poruka homissa".

Enhan tuota edes ajatellut Hakin ottavan osaa "noin hulluihin hankkeisiin". Eiko ne siella Suomessa joskus laulelleet jotekin tahan tapaan...."kunnia ei mitaan maksa, ei siita yksin elaa jaksa.... Elakelaisen pitimissa olen itsekin ollut jo 12 vuotta ja sanoisin, etta se on ollut parasta aikaa. Ehka sanon noin, silla muistini on karsinyt kuumuus vaurioista. Menneen kesan korkein lampotila kumipuun varjossa ei mennyt yli 40 C, jai 39 asteeseen. 42 C oli talla leveysasteella (32 degrees South, 150 degrees East) aika yleista muutama vuosi sitten, tosin ei viikoa pitempaan.

Toiset vetaa kaapelia.. itse mieluimmin "hirsia".

hakki47 kirjoitti...

Karl

Vaikka 1960 luvun lopulla suunnittelimme silloisen vaimon kanssa muuttoa joko Australiaan tai Uuteen Seelantiin ja muuttamatta jättämistä olen aika ajoin harmitellut, niin en nyt, eläkkeelle jäätyäni. Veit nimittäin sanat suustani, "ja sanoisin, etta se on ollut parasta aikaa." Vaikka täällä kaipaankin lämpöä, olisivat nuo luvut kyllä liikaa. Itse vasta eläköityneenä voin kyllä lukemani perusteella vahvistaa, että ei ole virkaiältään vanhemman eläkeläisen muisti mössööntynyt.

Siitäpä tuli mieleeni; oletko harkinnut oman blogin avaamista täällä Kauppalehdessä?

Karl Fransen kirjoitti...

"Ihana Digi"

hakki47

Olen kylla harkinnut avata oman blogini, mutta siihen sisaltyy liian paljon sidonnaisuutta. Ja toiseksi, parhaimmat virikkeet tulevat bloggailijoilta, kuten itsekin ja kun saa hyvia haasteita, on helppo loytaa parempia ja uusia vastauksia. Suomen kieleni on paljon unohtunut (ei lampovairioista, vaikka niin sanoinkin, vaan kayton puutteesta)ja kielen kehittyminen, kuten suomenkin, vaatii olla mukana itse kehittymis-prosessa. Olen ollut poissa niista ympyroista 45 vuotta ja kieli jota naissa blogeissakin nakee, on toisinaan vaikea ymmartaa ja siksi joudun kayttamaan englannin kielisia sanoja.

Englanti kielena on vaikea suomea puhuvalle. Opin ruotsia stipentti oppilaana ja 4 vuotta itse maassa Ruotsissa. Siita oli aikapaljon apua Englannin oppimisessa. Alkuaikoina taalla muistan lukeneeni jostakin, etta englannin sanavarasto oli, derivatiivit mukaan luettuna, noin 600000. Nykyaan tuon lukeman sanotaan olevan lahella 1,2 miljoona. "Pomit" ovat aina olleet kieli pirootteja ja siihen taitoon heidan sanavaraston laajuus rakentuukin. Se lienee heidan ainoa mahdollisuus laajentaa vaikutusvaltaansa nyky-mailmassa.

hakki47 kirjoitti...

Karl

Sinun kielesi on aivan yhtä ymmärrettävää kuin 99 %lla suomea jatkuvasti puhuneella. Sitä paitsi, mikään ei rajoita blogikieltä yksinomaan suomeen. Tekisi ihan hyvä, kun täällä saataisi esiin ajatuksia ja herätettyä ajatuksia. Kielestä riippumatta. Se on vain väline.