sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kansa kapinaan!! Haittaaks se?


Päivittäistavarakaupassa me suomalaiset joudumme kohtaamaan arjen korruption, kartellien ja monopolien jokapäiväisen siunauksellisuuden. Jopa siinä määrin, että useimmiten ajatuksenkin voimattomina ohitamme vain toista olkapäätämme kohottaen. Maan Tapa, vaan minkäs teet?

Joskus saamme siitä edes hiukan katkeranoloista huumoria revittyä kuten silloin, kun Sika - Anttila aikoinaan ruoan hinnannousuista tilaamansa selvityksen päälle ensin istui ja viimein ministeriönsä kassakaappiin lukitsi. Eikä kukaan sitä naista saanut synnin tuntoon tulemaan eikä tuoliltaan hetkeksi edes siirtymään. Päinvastoin.



Mutta kyllä minä niin kovasti eilen ilahduin, kun taas yksi kansan valtuuttama lähti tuulimyllyjä vastaan vaeltamaan. Enkä nyt tarkoita tuota kuusivuotiasta ihmelasta Jani Petteriä ollenkaan, vaan Carl Christoffer ”Calle” Haglundia, tuota ruÃ¥tsalaisten MEPpiä, joka Ahvenanmaalla oli organisoimassa maataloustuottajia kapinaan erityisesti S-ryhmää, mutta myös K-ryhmää vastaan. Onnea vaan ja menestystä.

Vähän ihmettelen, josko Ahvenanmaan maataloustuottajat muodostavat riittävän tukialueen mantereen Muutokselle? Mutta ei olisi ensi kerta kun pelsepuupia Suomesta, tätä saaristoa järjestäytymisalueena käyttäen, karkotetaan. Vastahan siitä on vajaat sata vuotta, kun Gustav Adolf Joachim Rüdiger Graf von der Goltz tukensa Suomen Valkoiselle Armeijalle antoi, ennen maihinnousuaan Hankoon. Hän ei siis joukkoineen suinkaan tullut Pohjanmaan, vaan Ahvenanmaan kautta.


Mutta takaisin Kapinaan. Mahtaisiko Pohjanmaalta - juu, sitä kautta ne Jääkärit tulivat - ja muualta Suomesta edes maataloustuottajilta vielä löytyä samaa intomielistä aatteellisuutta ja päättäväisyyttä tukea kansa uutta itsenäisyyttä, tätä Callen Kapinaa? Ja kuinka monen intressissä se sittenkään olisi, Ossuuskaupan asiakasomistajalla ja kepun kannattajalla? 

Mutta ei tätä kapinaa saisi yksin tuottajien harteille jättää. Me kaupunkilaiset olemme vähintään yhtä suuria intressenttejä. Siis tämän korruption, kartellien ja monopolien maksajina. Vai olisimmeko jo mekin Vallan Sylikoirina, päivittäisten Bonuksien ja Plussien talutusnuorassa, maksamiemme sikahintojen "ostopalautuksia" iloisina ynnäämässä?


Näin muuttuvat aika ja arvot?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

ei pelkästään S- ja K-ryhmä. Jopa halpa Lidl on Suomessa 30% kalliimpi kuin täällä Saksassa, jossa jo pitkään olen talvehtinut. Euro tekee hintavertailun helpoksi ja pieni eläke täällä on paljon pulleampi :-) Eikä pelkästään ruoan suhteen, mm. terveydenhoito on täällä mennen tullen parempi kuin Suomessa. Kerran vuodessa keväällä raahaan täältä ylös Pohjanmaalle kaiken mahdollisen tarvistavaran, wirwokkeet ja tupakkitarvikkeet mukaanlukien.

Suomi on "wirren ja petun maan" ohella kartellien ja korruption luvattu maa, suomalaista vedetään höplästä mennen tullen. Eikä siihen ole suurten puolueitten suunnalta mitään muutosta tulossa. Entinen meno jatkuu. Ei meistä vellihousuista kapinaan ole. Herrapelko on syvälle juurrutettua.

Suomalaisten suhteen pätee vanha sanonta, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

tutkija Pohjanmaalta

Igor kirjoitti...

Tyhmähän Lidl olisi jos ei hinnoittelisi markkinaehtoisesti. Minä oli aikoinaan erään kansainvälisen yrityksen palveluksessa niin meillä oli ihan selvä hinnoitteluperiaate: kotimaisten kilpailijoiden päälle lisää 10% ylivoimaisesta laadusta.

Minusta on ihan luonnollista jos Lidl hinnoittelee kilpailijat -10%. Ei Lidl meidän kartelloitunutta ja oligopolistista kilpailutilannetta ratkaise.

Hakki kirjoitti...

Eihän Lidl tyhmä ole. Me sen sijaan - Im Großen und Ganzen - olemme, salliessamme toisaalta pellervolaisen osuustoiminnan, toisaalta kuvitellun yksityisyrittäjyyden vetää meitä vuodesta toiseen pahemman kerran retkuun.

Ja ellei se vielä ole riittävä häpeän ja itseinhon aihe, sitä korostaa perisuomalainen toiminta-aktiivisuutemme. Hetken jurnutamme, nyrkkiä taskussa puimme, sitten kylkeä käännämme.

Minkä ihmeen vuoksi valitsemme kerran neljässä vuodessa turhakkeita Arkadianmäelle? Heidän keskeisimpänä tehtävänään on laatia kansakunnalle lakeja. Lakeja, jotka säätelevät markkinoiden kilpailuehdot. Mutta me tunnumme valitsevan lähinnä edustajia tanssimaan tähtien kanssa ja esiintymään Uutisvuotoon.

Hyvin menee...

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2011/08/viis-kreikan-vakuuksista-ruoka-tulee.html

Hakki kirjoitti...

Potra poika pohjanmaan

Erityiskiitos napakasta Suomen ja suomalaisuuden sisimmän olemuksen kuvauksesta.

"Suomi on "wirren ja petun maan" ohella kartellien ja korruption luvattu maa, suomalaista vedetään höplästä mennen tullen. Eikä siihen ole suurten puolueitten suunnalta mitään muutosta tulossa. Entinen meno jatkuu. Ei meistä vellihousuista kapinaan ole. Herrapelko on syvälle juurrutettua.

Suomalaisten suhteen pätee vanha sanonta, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis."

Tuohon ei voi lisätä kuin - AAMEN.