perjantai 24. helmikuuta 2012

Meitä huijataan?
Armeijan ulkoistamien atk-, tulostus- ja varmennuspalveluiden lisäkuluihin voi upota liki 60 miljoonaa euroa, kertoo Suomen Sotilas - lehti. Summa on suurin piirtein sama kuin mitä varuskuntien lakkautuksella säästetään.

Näinhän sen markkinatalouden kai pitäisikin toimia, sillä eivät kustannukset avaruuteen häviä toimittajaa muuttamalla? Eiköhän puolustusvoimat ole jo sen kokoluokan organisaatio, jolle minkä tahansa atk-, tulostus- ja varmennuspalveluiden tule edullisimmaksi itse tuotettuna? Enkä tässä halua ottaa kantaa lainkaan kantaa siihen, kuin turvallista moisen alueen yksityistäminen on.

Mutta jos atk-, tulostus- ja varmennuspalveluiden ulkoistaminen ja siten yksityistäminen edistää maailmanrauhaa ja erityisesti rauhantilan jatkumista Suomessa, on mikä tahansa uudistus tervetullut. Mutta viitaten IMFn ja OECDn viimeaikaisiin lausuntoihin, joista jo aiemmin olen kirjoittanut herää kysymys lähinnä nyt hallituksessa istuvien kauppakamaripoikien tolkusta.

Huijataanko meitä todella? Ja vain todistamattoman talousteorian vuoksi? Onko valtiojohdollamme todellakaan kaikki muumit laaksossa?


3 kommenttia:

Hakki kirjoitti...

Pieni lisäys.

Aivan ilmeisesti talousteorian noudattaminen on ainakin meillä langennut hyvään maaperään. Se maaperä on hyvä kaikille julkishallinnolle jotain toimittaville yrityksille. Toimittavatpa nuo ihan mitä tahansa. Kotimaisille ja ulkomaisille. Yksityisille ja yhteisöille. Julkisen sektorin hankkijat eivät yksinkertaisesti vain osaa.

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2012/02/24/nain-valtio-mokaa-it-hankinnoissa/201223926/66

Esimerkki tässä perustuu valtionhallintoon, mutta meno on aivan varmasti vielä villimpää kuntakentässä.

Ei ihme, että jossain pitää säästää.

Anonyymi kirjoitti...

"Onko valtiojohdollamme todellakaan kaikki muumit laaksossa?"

Ei ole ollut vuosiin.
Ja kohta ei ole edes Muumimammaa Mäntyniemessäkään. ;)

PS. Ei sitä aina osata yksityiselläkään puolella.

Nimimerkillä: "Kokemusta On"

Hakki kirjoitti...

Anonyymi, kiitti vaan kommentista.

Kyseessä oli kyllä ihan oikeasti ns. retoorinen kysymys. Se, että muumit ovat olleet poissa jo varsin kauan, on kieltämättä ollut kristallin kirkas tosiasia kaikille, jotka vaivautuvat edes vilkaisemaan. MuumiMamma ei oikeasti kuulu edes siihen Muumien kategoriaan, joita kansakunnan kannattaisi jäädä kaipauksella muistelemaan. Tasavallan Presidenttinä käveli ehkä paremmin kuin edeltäjänsä, mutta taidoiltaan ja erityisesti asenteeltaan oli kansallisesti suuri katastroofi, kuriositeetti presidenttiemme joukossa.

"Ei sitä aina osata yksityiselläkään puolella." Tosi on. Mutta yksityisellä puolella asiat korjaantuvat helpommin, varsinkin kun omat rahat ovat kyseessä. "Paikkaa vaihda, tehtävä ilmoita" käy tykistön rutiinilla. Ja sääli sitä, jolle paikkaa ei enää löydy. Vaan yritäpä tuota julkisella puolella. Osaamattomuus palkitaan kunniamerkein, kunhan et virhettä tee.

Tosi on.