torstai 16. helmikuuta 2012

Hautajaiset heti huomenna?
Kreikkaa ajetaan konkurssiin. Irlanti ja Portugali seuraavat perässä. Syynä aivan ilmeisesti Angela Merkelin suorastaan kemiallinen, ilmeisen happotestattu vakaumus siitä, että vain kuluja leikkaamalla Eurooppa pelastuu? Onhan hän oikeassa pitkällä aikavälillä mutta unohtaa, että lyhyellä aikavälillä silmitön säästö pitää huolen siitä, ettei mitään pelastettavaa ole kohta jäljellä.

Hän on saanut, Ranskan lisäksi mukaansa muutaman tyhjänpäiväisen AAA - kerholaisen, joiden väestön painoarvo yhteisössä alittaa 5 %. Ja väestön koko - ei talouden koko eikä kunto - määrää loppupeleissä kaapin paikan. On aina ratkaissut. Viimeistään siinä vaiheessa kun lammaslauma muuttuu susiksi. Ja nykyisen politiikan seurauksena muodonmuutos on jo alkanut.

Meilläkin täällä Suomessa eletään säästötalkoitten aikaa. Onhan yksi AAA - kerholaisista juuri Suomi ja pääministerinä ja valtiovarainministereinä taatusti oikeaoppineita ajattelijoita. Kumpikin varmaan primus inter pares, alallaan? Kun yhden puolueen aluepolitiikka on ajanut maan talouden umpikujaan, tarvitaan toinen puolue puhaltamaan vielä hehkuvaan hiillokseen. Nyt sitten jopa kaksi.

Kansalaisten verorahoilla kustantamista ”hyvinvointipalveluista” tehdään ”pahoinvointipalveluita” ja aletaan leikata juuri niiltä, joiden elämää kuntapalveluilla on tarkoitus tukea; sairailta, vammaisilta, lapsilta, vanhuksilta, syrjäytyneiltä ja leikata sosiaali- ja terveystoimesta, opetuksesta ja koulutuksesta, turvallisuudesta. 

Kun vanhat merkit paikkansa pitävät tapahtuvat leikkaukset nykyistä rakennetta höyläten, ei sitä perusteiltaan muuttaen. Ne tapahtuvat palvelun suorittajia vähentämällä ja byrokraatteja lisäämällä. Sillä onhan selvää, että hallinnollisia tukihenkilöitä tarvitaan nykyistä enemmän varmistamaan, että leikkaukset on oikein toteutettu ja "Uusi Maailmanjärjestys" toteutuu.

Nykyisellä tavalla leikata suorittava porras vähenee ja hallinnoiva porukka kasvaa. Se ei liene harjoituksen tarkoitus?  Kun nykyinen porukka on jo ties kuinka monta kertaa höylännyt, tehostanut, tervehdyttänyt, leikannut ja säästänyt on aika epätodennäköistä, että lisää leikkaaminen tilannetta muuksi muuttaa. Tyytymättömyys, kyynisyys ja epätoivo sen kun kasvavat. Sitä on nyt jo yhteiskunnissa, kaikkialla.

Jatkuvasta vyön kiristämisestä on seurauksena kuolema, tai ainakin jakautuminen kahdeksi. Terveyttä sillä ei saavuteta sanovatpa YK, WHO, WWF, IMF, The World Bank Group eli IBRD IDA IFC MIGA ICSID, OECD, EKP, EU tai USAn Fed tai GS ihan mitä tahansa tai antavatpa ne mitä tahansa ohjeita. 


Itsenäisen valtio, siis sen kansan valitsemat poliitikot ovat oikeutettuja ja velvoitettuja itse tekemään ratkaisunsa. He "vastaavat" niistä kansalaistensa selkänahalla. Usein parhaat päätökset ovat vallitsevan ilmapiirin ja siis sen kulloinkin vallalla olevan Ainoan Oikean Totuuden vastaisia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ että leikkaukset on oikein toteutettu ja "Uusi Maailmanjärjestys" toteutuu. +++

Niinpä. Mutta voisitko please täsmentää, mitä tarkoitat tässä yhteydessä tällä "Uusi Maailmanjärjestys"?

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

Pohjan perien stadilaiskasvatti

En aio täsmentää, en ihan vielä.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

tästä löytyy apua täsmentämiseen :-)

http://www.google.com/search?q=uusi+maailmanj%C3%A4rjestys&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

Pohjan perien stadilaiskasvatti

Tuolta se nyt näyttää. Mutta en ihan vielä heittäisi kirvestä kaivoon. Murroksessa kun on aina sekä uhkia että mahdollisuuksia. Ja väestön koko - ei talouden koko eikä kunto - määrää loppupeleissä kaapin paikan. Vaan mitä, miten ja milloin tapahtuu, sitä on vielä funtsittava. Kun ei tässä iässä oikein muuta voi. ;-)

En siis haluaisi myöntää nykykehityksestä itsensä toteuttavaa, väistämätöntä suunnitelmaa. Halutessaan 99% väestöstä "hakkaa" 1% mennen tullen. Ja jossain vaiheessa me haluamme. Ei tämä tilanne ihmiskunnan historiassa mitenkään ainutkertainen ole. Katso vaikka:

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Talouskeskustelun+ihmiskuva+on+vajavainen/a1305555911917