perjantai 3. helmikuuta 2012

Himmelihallinnon seurauksia?
Yleensä ensilumi on se, joka autoilijat erityisesti täällä etelässä kovasti aina yllättää. Nyt taitaa olla myös tämä pakkastuisku. Eikä enää seiso pelkästään VR. Nyt katkeavat kuulemma kaikki keskeisimmät sisääntuloväylät.

Lisäksi poliisi ihmettelee uutta trendiä, jossa autot liikkuvat lumipyryssä siten, että niiden perä on pimeänä. Siellä ei ole valoja ollenkaan ja koko perä on lumen peitossa. En kyllä ymmärrä miten nykyauton perän saisi puhtaana pysymään kun pyryttää.

Ehkä tässä nyt sitten maksamme hintaa kepuleiden monilymmenvuotisesta maaltapaosta, aluepolitiikasta ja himmelihallinnon suosimisesta? Parastahan olisi, jos ainakin työmatkaliikenne joutuisi jatkuvasti joustavimmin julkisilla. Mutta helposti pääkaupunkiseudulla joudutaan, jo matkojen pituuden ja reittien vuoksi, turvautumaan omaan autoon.

Varmaan on ajamisen asenteissakin paljon parantamisen varaa. "Minä itte! Heti! Nopeasti! Nyt!"- ei ole kovin fiksu strategia talvisessa lumipyryssä. Onneksi kolareita useimmiten aiheuttavat vain kännykät, turvavyöt ja navigaattorit. Ehkä ne edes oppivat?

Ei kommentteja: