tiistai 31. tammikuuta 2017

Onneksi olkoon Jussi Niinistö

Mitä kansalaisuus ihmiselle merkitsee? Mitä valtiolle? Mitä ympäristöämme valtaaville örveltäjille?

Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Tämähän on viesti, jonka toimiesi julkistuminen juuri nyt sai aikaan. Ja ainakin tämän toimesi järkevyyden, jopa oikeellisuuden, haluan kyllä kyseenalaistaa. Nythän viestisi kertoo osalle meistä, että heihin ei luoteta, ei voi luottaa. He eivät kuulu meihin. Kansalaisuudestaan huolimatta.

Miksi kuulua kansalaisena valtioon, joka ei sinuun luota? Miksi hyväksyä kansalaisikseen ihmisiä, joihin ei luoteta?

Uskoisin voivani ymmärtää, miksi olet näin toiminut. Omien ennakkoluulojeni ja asenteitteni johdosta uskallan jopa ymmärtää. Mutta Suomen kansalaisia ei saa asettaa luotettavuudenkaan vuoksi eri ryhmiin; ei myöskään uskonnon, ihonvärin, uskonnon, sukupuolen, poliittisen suuntauksen, hiusten tai nenän värin, eikä senkään perusteella minkä muun maan kansalaisuus heidän on sallittu pitää tai sallittu hankkia. Eikä pidä.

Takin käännöissäkin on vaaransa. Jopa isot. Varsinkin poliitikolle. Taisi hävitä mahdollisuus Tasavallan Presidentiksi ihan kerralla?

Ehkä ei silti ole aihetta asiaa suurennellakaan? Jos joku Venäjällä haluaa  mielensä pahoittaa, hän taatusti tekee sen joka tapauksessa, ilman tätäkään tekosyytä. Mutta taipumusta meidän demonisointiin ja rasistiseen ennakkoluuloisuuteen, ennakkoluuloihin ja vastakkainasetteluun tämä lisää. Varmasti.

Make America Great Again!

2 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Mitä totaalista potaskaa. Eihän puolustusministeri asetakaan Suomen kansalaisia luotettavuuden vuoksi eri ryhmiin, mutta pitää - syystä kyllä - Venäjän kansalaisten luotettavuutta eri asiana. Se, että kyseisillä henkilöillä sattuu olemaan myös Suomen passi, on tässä asiassa merkityksetön sivuseikka. Ja mistä helvatan takin käännöstä puhut?

Hakki kirjoitti...

Olavi Koskela, kiitti kommentista.

Jos "pitää - syystä kyllä - Venäjän kansalaisten luotettavuutta eri asiana" ovat he eri ryhmässä kuin me muut.

Jos ensin sanotaan ja tehdään yhtä, ja julkistumisen jälkeen toista kutsun sitä takin kääntämiseksi. Linkit ovat saman päivän lehdestä. Valitettavasti en löytänyt Niinistön puhelinhaastattelun kopiota, muistaakseni YLEn, jossa hän perusteli ensimmäisen uutisen ilmaiseman toiminnan tarpeellisuutta.

Toiminta kieltämättä täyttää mielestäni täydellisen potaskan tunnusmerkit.