keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Timo vie ja muut vikisee, mukaanluettuna Jyrki-boy ja Jutta

Hallitustunnustelut kuulemma alkavat tänään. Ei ole mitentään kirkossa kuulutettu, että J. Katainen saisi ensimmäisen pääministerinimityksensä, ei vaikka siltä nyt näyttää. Kyse on itse asiassa siitä


Mitä haluaaTimo Soini? Sillä ainakin päältä katsoen näyttääsiltä, että hän vie ja muut vikisevät. Vain hänellä saattaa olla kiinnostus, ja mahdollisuuskin, yllättää loppuun asti. Ilman häntä ei hallitusta maahan saada.


Haluaako hän esimerkiksi puhdistaa hallituksen kaikista viime hallituksen rapautuneista roskista? Haluaako hän kokiksen vai demarin keskeisimmäksi yhteistyökumppaniksi? Ja kuinka periaatteellinen on hänen aiemmin ilmaisema halunsa olla maksamatta Suomen epäsuhteisen suurta osuutta Portugalin pelastamiseksi, irtaantua eurosta ja hajoittaa EU?


Viimeksi Portugal on joutunut vastaanottamaan sille tyrkyllä jo kauan ollut EUn ja IMFn pelastuspaketti. Määrät ovat vielä auki mutta puhuvat noin 70 miljardista. Tarkistuslaskennan kautta, noin vuoden sisällä, siitäkin kasvanee pyöreä 100. Miljardia euroa siis. Kyllä ovat Saksan, Ranskan ja Ison Britannian pankit päässeetkin rahaa polttamaan. Ammattimiehiä, ilmiselvästi. Bonuksiensa arvoisia viimeiseen grammaansa asti.


Kohta neljännes euroalueesta on holhouksessa. Mutta onneksi miljardit ovat sittenkin meille taviksille vain numeroita paperilla. Pankinjohtajille, pankkiireille ja sijoittajille niillä on konkreettisempaa bonus-arvoa, nettona. Me saamme sentään oikeuden maksaa kaiken luonnossa, vaikkakaan emme verotta. Työtä verotetaan.


Nyt Mr./Ms. Markkinavoima (siis maailmaa nyt heilutteleva pankinjohtajien, pankkiirien ja sijoittajien etujärjestö) suuntaa katseensa seuraavaan peliin. Veikkaukset käyvät kuumana Espanjasta, Italiasta ja Belgiasta. Kohdistuu valinta näistä ihan keneen tahansa, loput ilmeisesti jäävät vain odottamaan vuoroaan.


Aika monille meistä euroon liittymisen piti taata valuutan turvallisuus kaiken maailman keinottelijoilta. Ja onhan euro sitä ollut. Mitä nyt viime aikoina kuilun partaalla hoiperrellut. Ja miksi? Koska pankkien johtajat ovat viis veisanneet riskeistään valtioille lainatessaan. Siitä nyt kärsivät kaikki muut.


Siis kaikki muut kuin ao. maiden - sekä lainaa anoneitten ja saaneiden että sitä myöntäneiden pankkien - poliitikot. Saajamaiden poliitikkoja siitä, että ovat antaneet maansa talouden valua viemäristä ja antajamaiden siksi, ettei pankkien valvontaan ole riittävän jämäkällä otteella puututtu. Mutta niinhän se on; raha ja valta ovat vain yhden ja saman asian kaksi erilaista ilmenemismuotoa. Ja ne eivät näiltä veijareilta lopu. Kumpikaan. Kummaltakaan.


Onneksi meille taviksille on annettu oikeus maksaa luonnossa, vaikkei verotta. Hyvällä tai pahalla. Työllä tai aseilla. Ennemmin tai myöhemmin. "Ja seuraavana jonossa on....?"


Voittaako Impivaaralaisuus sittenkin perinteisen länsisuuntaisuutemme? Voittaako tunne järjen? Kohtahan tuo selviää.


 


PS.


Ja ratkeavathan tuo Nokiankin toimet. Saattaisiko sekin vaikuttaa hallitustunnusteluihin? Varmaan pitäisi.

10 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Nyt fundeeraat perusasioita, hakki! Oliko maamme hallituspolitiikka ja politiikka yleensäkin niin hakoteillä, että piti takarivistä tulla Soinin kaltainen "amatööri" kertomaan kaikille, ettei keisarilla todellakaan ole vaatteita. Mihin tämä johtaa EU-akendalla. Vihjaat alustuksessasi kansanvallan laajenemiseen Euroopassa yleensäkin. Pitikö kritiikin alkaa Suomesta niinkuin naisten äänioikeudenkin. Täytyy nöyrästi todeta, että me taidamme olla hidas, mutta oikeudenmukaisuutta kaipaava kansa!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Niin taidamme. Siis olla todella hidas kansa, joka kaipaa oikeudenmukaisuutta, eikä sitä ole tähänkään mennessä juurikaan saanut.

Mutta en usko, että T. Soini olisi kenellekään kertomassa, ettei keisarilla ole vaatteita. Puoluepukari V. Vennamon perustaman puolueen raunioilta hän on "uraansa" ponnistanut. Ilmeisesti koko ikänsä tehnyt poliitikko "työtä". Siinä oppi miten pitää toimia ja miten sanoa, miten käyttäytyä saadakseen ääniä. Mutta ei siinä välttämättä tulla kansan asioiden hyväksi hoitajaksi.

Täytynee nöyrästi todeta, että T. Soini ei kansantribuunina minua vakuuta.

Herää kysymys kirjoitti...

Kuka tässä nyt sitten enää vakuuttaa ylipäänsä? Timo Soini on ollut kaikkein vakuuttavin, se on ihan selvä juttu. Katainen nyt viimeksi.

hakki kirjoitti...

Herää kysymys, kiitti kommentista

En ole väittänyt, etteikö T. Soini olisi vakuuttanut uskomattoman suurta osaa suomalaisista äänestäjistä. Olen sanonut, ettei hän edes kansantribuunina vakuuta minua.

ToBe kirjoitti...

Edes Soini ei minua vakuuta.Hallitus tulee aina ja kaikissa tapauksissa epäonnistumaan.Hallituksen perusominaisuus on epäonnistua.Hallitus ajaa aina asioita vain osittain.Tapahtuu mitä tahansa se joko lisää eriarvoisuutta tai sosiaalista jakoa vaikka samaan aikaaan kansa kuinka vaurastuisi.Täysstyöllisyyskin olisi väärin, koska se perustuisi liian alhaiseen palkkatasoon tai ainakin ilmasto tuhoutuisi.Anna mun kaikki kestää on se mihin uskon.Soini mahtuu sanan kaikki alle ihan hyvin.

hakki kirjoitti...

OrNot

No en sitten ollutkaan ainoa.

ToBe kirjoitti...

Show alkoi samantien kun HERRA Hakkarainen pääsi vetämään minareettihuutonsa kaiken kansan kuultavaksi....ÖÖÖÖÖH ÖÖÖH...
Koen voimakasta myötähäpeää kuulua kansaan joka on valinnut öööö edustajansa asioistamme päättämään.
Eikö vaaleja voi peruuttaa.Moni näköjään luulee niin koska kautta aikojen ensimmäisen kerran kansa osoitti mieltään uutta eduskuntaa kohtaan.Kysyn kuitenkin itseltäni mikä kansa?Kansahan äänesti juuri ja kansa on aina oikeassa.Todella tyhmät oli siellä rappusilla.
Muistatte varmaan mitä Hitler sanoi kun homma alkoi mennä ns. puihin.
"Eikö ole oikein että juuri kansa kärsii, koska juuri kansahan on halunnut valinnoillaan juuri tämän!"

Suomeksi se olisi:
"Mitäs valitsitte!"

hakki kirjoitti...

OrNot

Saapas nähdä miten tiukka tulee T.Soinin ja ryhmyrin ote olemaan persujen ryhmässä? Tuskinpa löytyy siitäkään porukasta perustuslain 29§ noudattajia?

En olekaan kuullut Aatun viimeisiä sanoja. Mutta oppia ikä kaikki.

ToBe kirjoitti...

Soini oli erinomainen TV1 lauantai aamussa.Pokka pitää ja sanavalinnat suorastaan nautittavan asiallisia.
Presidenttiä myöten on vaadittu vaalilupausten pitämistä.Presidentti siis vaatii puolueita ajamaan itsensä umpikujaan ja kieltäytymään hallitusvastuusta.Soinin ykköstavoite on saada aikaan kataisen ykköshallitus ja istua vallankahvassa 4 vuotta.
Kukaan ei voi vaatia Soiniltakaan lupausten pitämistä, koska vaaliohjelma ja tavoitteet ei ole lupaus.Miten se voisi olla 19% kannatuksella.Soini ymmärtää, että se seuraava vaihtoehto Urpilainen olisi hänelle paljon huonompi ja monimutkaisempi.
Enemmistö edellyttäisi jopa Keskustan paluuta ministerinpaikoille.Mahdotonta siis!
SDP+PS+VAS ei riitä...ei alkuunkaan.Kyllä Soini tekee vaikka kokovoltin taaksepäin kerien, että Katainen ykkönen syntyy.

Hakki..een minä tiedä Aatun viimeisiä sanoja, mutta nuo sanat muistan herra Hitlerin elämään syvästi perehtyneenä.
Ne ajoittuvat samoihin aikoihin kun SportPalatsissa Göebbels julisti Totaalisen sodan alkaneen.Häviön näkeminen johtaa aina epätoivoisiin sanoihin/tekoihin.
"Minun jälkeeni ei mitään" asennetta löytyy kaikista poliitikoista.Se kai kuuluu sen ihmislajin perusominaisuuksiin.
Muistanette varmaan erään matti Vanhasen, joka suunnitteli pääministerinuraa 2020 luvulle saakka!
Ehkä annammekin hänelle lisänimen..."Matti-Korvaamaton".

hakki kirjoitti...

OrNot

Sitä vähän kuvittelinkin. Siis, että et sentään ollut kuuntelemassa Aatun viimeisiä sanoja. ;-) Itse kun en Aatusta ole oikein koskaan ollut kiinnostunut muuten, kuin yleisinhimillisenä ilmiönä. (En muuten usko Josephin uskon koskaan horjuneen.)

Olisiko peräti niin, että poliitikolta pitäisi todella edellyttää "Minun jälkeeni ei mitään" asennetta? Äänestäjien nykykoulutuksen ja tietämyksen perusteella enpä oikein usko, että menisi läpi?

Silloin jäljelle jää vain se viimeinen vaihtoehto; Tämä "vastuupoliitikon" vetoomus: Minun jälkeeni vedenpaisumus, joka poistaa kulttuurin aiemmat merkitykset. Totaalisti.