maanantai 18. huhtikuuta 2011

Pakkovoiton edessä

Haluammeko olla EUn jäsen? Siinä aika varmasti se keskeisin kysymys. Ja siitä miten demarit ja erityisesti persut siihen vastaavat ja mitä Jyrki-boy on valmis pääministeriydestä "maksamaan", riippuu Kataisen pääministeritie.


Sinipunapersut.


Siihenhän tuo tuo tulos ohjaa. Vaan saavatko sen syntymään, onkin jo toinen juttu. Vaikka yleensä hallitusmahdollisuus nöyristää minkä tahansa puolueen ylevät periaatteet on nyt, erityisesti EUn ja euron vuoksi, vaikeusaste lisääntynyt. Pakkoruotsista ja maahanmuutosta ei varmaan kynnyskysymystä tule, tekosyitä korkeintaan. Ensi kerrat kokikset on Suomen suurin, vain kohtuullisen vaalitappion jälkeen. Pääministeriys ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu, kuten oli kolmen edellisen hallituksen osalta. Sekä persut ja demarit ovat juuri päinvastaista mieltä EUsta ja eurosta.


Jyrki-boy on pakkovoiton edessä. Eikä kaveriksi käy mikään vihreä. Muuten olemme vasemmistohallituksen vietävinä.


 


PS.


Sanovat vaalitulosta hiostorialliseksi ja sitä se onkin. Kepu iskettiin kanveesiin. Ilmeisesti jopa omilla tukialueillaan. Siellä sen paikan ovat voineet ilmeisesti ottaa vain persut. Siinä mielessä on kyse historiallisesta mahdollisuudesta uudistaa vanhoja rakenteita. Erityisesti kuntarakenteita ja sen aiheuttamia taloudellisia rasituksia maallemme.


 


 

19 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ei EU ole missään nimessä demuille mikään kynnyskysymys. Hallitusta varten he tulevat lieventämään kantaansa myös tukipaketteihin. Uskon Tuomiojaa, kun hän eilen totesi, että Suomen verotus ja sosiaalipolitiikka ovat paljon vaikeampia kysymyksiä hallitusohjelmassa. EU oli vain sirkushuvia, jota kansalle tarjottiin, kun oikeasti vaikeista asioista ei haluttu puhua. Demuthan ovat olleet kautta aikojen Kokoomuksen rinnalla EU myönteisin puolue.

Kepu lyötiin tosiaan kanveesiin, kun kepulaiset äänestivät persuja.

hakki kirjoitti...

Sanna

Kiitos kommentista.

Soinille "EU ja erityisesti euro" lienevät aika keskeisiä vastustuksen osia. Varsinkin jos niistä äänestäjilleen muodostamasta kuvasta joutuu 180 astetta kääntymään. Se ei olisi pieni repeämä uudessa uljaassa persulassa. Demareille juuri mainitsemasi. Mutta "hyvää" ratkaisua hallituspohjaksi ei ole tarjolla kellään.

Tuskinpa tosiuskovaiset mieltään muuttivat. Mutta lahkolaisuuden kahle on moraalisen närkästyksen ja ikiaikaisen pomottamisen vuoksi mahdollistanut enemmän liikkuvuutta jopa syrjäkylillä.

ToBe kirjoitti...

Niin se kävi.Joku muu voitti!
Tilanne on omituinen kun SDP voitti vaikka tulos oli heille kautta aikain huonoin.kokoomus sai oikeastaan sen oman normaalitasonsa joka edellisellä kerralla nousu hiukan yli todellisen kannatuksen.
Jos etsimme todellisia häviäjiä niin ne löytyvät ryhmästä Vihreät jotka menettivät kolmanneksen paikoistaan.
Feminismi oli suuri häviäjä.Äijäenergia puree ja on ajan henki.Räksytys ja Ärsytys onnistui ja äijä otti kirveen/tuopin sijasta kynän käteen.
Miten käy tässä tohinassa ns. Vihreän verouudistuksen?ALV nosto olisi SDP:lle vaikea paikka.Kok luopuu samantien veronalenuksista ja kaikkien verot nousevat se on selvää.Miten siihen suhtautuu Persujen syvä joukko?
Omaisuusvero palautetaan ja perintöverot nostetaan.Demari valtiovarain ministeri joutuu kovaan paikkaan selittäessään leikkaustarpeita.Miten Persut suhatutuvat kuntien määrän pudottamiseen? Ennustan että he suhtautuvat kaikkeen pragmaaattisesti.
Jos tämä kaavailtu kolmen suuren hallitus ei onnistu ei kansanrintamakaan ole poissuljettu.Siinä saattaa tosin revetä Persut kahtia jos puolivihreät Arhinmäkiset joudutaan ottamaan mukaan.Kyllä se on mahdoton tapaus.Joko tämä onnistuu tai uudet vaalit ja jaot.

hakki kirjoitti...

OrNot

Sitä todella toivoisin, että kaikki kolme osaisivat nyt hyödyntää historiallisen mahdollisuutensa. Nyt on ensi kertaa pitkään aikaan mahdollisuus aloittaa kaikkien kansalaisten tarpeista lähtevän politiikan noudattaminen. Ja Kepulandian tukipolitiikkaan olisi tartuttava kovalla kädellä.

Mutta pahoin pelkään, että tämäkin mahdollisuus tärvätään.

ToBe kirjoitti...

Jos tekevät asiat oikein ei Kepukkalandiaan ole enää paluuta.Olen pessimisti kun katson noin hajallaaan olevaa kolmea puoluetta.
Persut ei ole yksi mielipide vaan kansanliike jossa monia suuria intohimoja.Suurin niistä protesti entistä vastaan.
Mikä on se kantava idea Persuissa?Vain Soini sen tietää koska muut tulevat perässsä ja tyytyvät osaansa toistaiseksi.
Halla -Ahoille riittää kun saa sanoa ruman sanan halal lihan syöjistä.Ehkä yksi yhteinen piirre on ns. kuri ja järjestys.
Maassa maan tavalla oli sekä Persujen että SDP:n sanavarastossa.Kokoomus on aina pitänyt sisällään poliisit ja upseerit.
Soinikin on vahvasti maanpuolustushenkinen.Demareilla on mielenkiintoinen paikka istua asenteiltaan porvarillisessa hallituksessa joka ajaa köyhien asiaa.Toivottavasti valtiovarainministeriö on SDP:n...saavat maistaa itse omaa myrkkyään.
Kokkareille tämä on pakkotilanne.Olla ykkönen tässä tilanteessa ei voi olla Kataisen unelma.
Puolueen nimi on ilman muuta selvä:

IMPIVAARA YKKÖNEN

hakki kirjoitti...

OrNot

Vielä nyt persujen kantava idea lienee protesti, jonka ruumiillistuma on T. Soini. Se on sellainenkin sekalainen seurakunta, jota hype kannattelee vuoden pari. Olosuhteista tosin riippuu mitä ratkeaminen alkaa; ruotsinkielen kieltäjistä, mamujen leikkaajista, eusta lähtijöistä, euroskeptikoista, perusjunteista, äijistä...vaiko Suomen Sisusta ja hommafoorumilaisista?

Ensimmäiset pettyvät viimeistään jo hallitusta maahan muodostettaessa.

ToBe kirjoitti...

Odotukset eivät ole missään suhteessa reaalimaailmaan.Tämä ei onneksi ole sentään vuosi 1933 ja homma ei luiskahda täysin käsistä.Soini on myös ihan riittävän viisas mies ollakseen asioiden(kin) johtaja ihmisten lisäksi.
Perinteet jos velvoittaa tuo kakku hajoaa viimeistään seuraavien vaalien jälkeen.Samalla menee valta ja asema.
Sinne vaaleihin on vaan pitkä matka ja sitäennen olisi syytä panna velkaantuminen kuriin ja tolkuton tuhlaaminen aisoihin.
Osaavatko juuri ne parhaiten pitää kuria jotka eniten ovat luvanneet?Ei pitäisi siis nousta eläkeiän...ei ALV:n?
Ei ole riskejä ei takuita.Armeijakin saa rahansa.Kovin on lupaava hallitus tulossa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olemme samaa mieltä siitä, että nyt ei ole 1933, ei edes 1930. Muusta en sano mittään.

Meillä suomalaisilla on nyt etsikkoaikamme saada ihmisille töitä, tavaravientiä miltä alalta tahansa ja julkinen talous kuntoon. Eikä puolustusvoimien osalta keskeinen pohde saa maailman tässä asennossa ollessa raha vaan teho.

Takuille ja riskeille me emme juurikaan mitään mahda. Ainahan toki vääntää ja neuvotella pitää. Mutta loppujen lopuksi kysymys on: "Haluammeko olla EUn jäsen?" Eu ei Suomea tarvitse, mutta Suomi tarvitsee EUta.

ToBe kirjoitti...

Hakki...puhut juuri niinkuin useimmiten ajattelen.
Ulkona EU:sta emme voi olla-Venäjä ei meitä pelasta-Öljyä täältä ei löydy.
Pakko olla ahkerampi ja säästäväisempi kuin ne joille luoja on antanut enemmän.
Puuta kasvaa ja kansa on tottunut niukempaan.Eihän täällä umpimielisten ihmisten-huonojen sääolosuhteiden ja paksun byrokratian lisäksi ongelmia olekaan.Onhan Soini mahdollisuus.Entiset jaot olisivat antaneet samaa Pekkarointia kuin aina.
Ehkä säästyimme punamullalta?Soini on pantu paljon vartijaksi.Lähes messiaaninen odotus johtaa omien joukossa ilman muuta masennukseen ja riitelyyn kun taivas ei aukeakaan ja Wahlroosit osaa leipoa itselleen edelleen liikaa rahaa.
Oliko se Nokian tyhjennys odottamassa vaalien lopputulosta?.Ainakaan se salaliitto ei tukenut Keskustaa.Kokoomusta ehkä?
Presidenttipeli saa alkaa.Jos Heinäluoma sinne halajaa ei kannata ainakaan Valtiovarainvartijaksi lähteä.Epäsuositu virka näinä aikoina.

hakki kirjoitti...

OrNot

Mikä olisi kuvaavampi nimi tulevalle hallitukselle? Sinipunapersut vai Sinipunaskinit vai peräti Perussinipuna? Yhdistelmä on kyllä niin maukas, että vaikka jokainen joutuu kääntämään takkinsa ja kaaderit kitisee, jokainen voi oikeastaan vain voittaa. Ja erityisesti Suomi voi voittaa.

ToBe kirjoitti...

Luin tuossa johtavaa iltapäivälehteä (harvoin muuten luen)ja se oli täynnään Persuja.Ohessa mainittiin että joku oli jo ministeriainesta.Tulee todella yllätysnimiä jos niistä joku oikeasti sinne saakka pääsee.Halla Aho puheli itselleen sisäministerin salkkua totesi lehti.Tulee varmasti turvallisuuteen tolkkua uskovat innokkaimmat kannattajat.
Persujen käy huonosti jos sekoittavat oman pakan riitelyyn salkuista.Hallaista Ahoa on tosi vaikea ohittaa kun melkein äänikuningas pääkaupungissa sentään oli.Taitaa olla akateemistakin taustaa.Sivariksi aika innostunut aseista ja puolustusvoimista.
Arvasin ennen vaaleja vain yhden asian oikein...? Se oli se perusjuttu eli kaikki puolueet voittivat.Jopa Vasemmistoliitto voitti vaikka menetti pari paikkaa.Vihreät olivat rehellisiä kun sanoivat hävinneensä.Kepun tappio taas oli Lipposen ja Niinistön syy kun aikoinaan veivät Suomen Euroon ja eurooppaan sanoi Väyrynen.Paavon logiikka onkin ihan omaa lajiaan.Hiljaa virtaa Kemijoki.
Demarien pohjanoteerauskin oli torjuntavoitto.Kiva päästä melkein ykköseksi huonoimmalla tuloksella kautta aikojen.Eivät sitten päässeet Urpilaisesta eroon.Minusta tuntui ja näytti, ettei Tuomioja sydämessään iloinnut Jutan voitosta.Väärin voitettu siis.
Aktiiviselle politiikan tarkkailijalle olisi nyt paikallaan vaaliloma, mutta en osaa lopettaa kun tuli niin herkulliset ainekset tähän kevätkeittoon.Zuppa di Persu ilman ainuttakaan vihreää vihannesta.

PLM kirjoitti...

Heil Timo! Mamut ja romaanit ghettoon. Intti kaduille ja persut virkoihin ja kunniaan.
Kokikset häkkiin, ovat oppositiossakin liian vaarallisia. Urpiainen pääministeriksi ja Soinista valtiovarainministeri, Arhinmäki hoitaa opinto- ja sisäasiat, Räsänen terveydenhuolon. Muita puolueita tai ministereitä ei tarvita. Suomi eroon eurosta, pakkoruotsista ja EU:sta. Siinä on jotain muuta. Persut ja SDP(=SAK) johtavat Suomen mestykseen ja itsensä kuuluisuuteen. Kaikki jaetaan uudelleen. Jytkyt tulee toisinajattelijoille. Huomenna on kaikki huonommin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kaikki voittaa, ainakin ne jotka selviävät. Tai edes ne, jotka pystyvät kertomaan, että selvisivät kun muut menettivät vielä enemmän. Tai ne, joille ei koskaan tapahdu mitään.

Onneksi meillä on edes jonkinlainen parlamentarismi, vaikkakin vain puolueiden keskinäinen demokratia, jossa kansalaisten ei odoteta vaivautuvan vaalien välillä.

Vaaliloma olisi poikaa. Voisimme vaikka suunnata Australian talveen! ;-) Mutta kun täällä alkaa tapahtua. Malttaneeko sitä?

hakki kirjoitti...

PLM

Kun on olemassa vain yksi vähiten huono vaihtoehto, on syytä olla tyytyväinen. Sitä paitsi, jos tämä yhdistelmä edustaa - kuten oletan - koko maata verraten tasapuolisesti, on nyt historiallinen tilanne siivota UKKn pesän viimeiset luurangot. Kepulandian kuntatalous on vihdoin mahdollista saada reaalimaailman osaksi. Mutta aikaa ei ole hukattavaksi asti.

ToBe kirjoitti...

Suomen vaalien aiheuttama kohu on mielenkiintoista.Uutisoidaan jopa Suomen vapauttamisesta Portugali takuista.Se olisi Helpottava uutinen uudelle hallitukselle.Selvitään ilman äänestystä?Teollisuuden johtohahmot lämmittävät suhteita Persuihin ja jo sovitut verot ja lisälaskut mahdollisesti ajetaan kunnon porvarityyliin alas työllisyyden nimissä.Vihreä harha eli Ilmastohöpinä jää historiaan....toistaiseksi.
Luulenpa suuren enemmistön maassamme olevan tyytyväinen kaikkiin mahdollisiin linjauksiin mikä takaa talouskasvun ja työllisyyden.Demareille kaikki käy kunhan ne eläkeongelmat jätetään tulevaisuuteen ja vaikkapa järjestöjen vastuulle.
Heille riittää kunhan rikkaita verotetaan hieman enemmän ja ALV:ia ei koroteta.Mistä sitten otetaan kun niiden rikkaiden rahaakin on niin vähän? Kysymys siirtyy otsikkoon säästötalkoot.
Uskaltaako tuleva hallitus leikata ja mitä?Joskus on pakko.Viennin vetokaan ei pelasta maata kokonaan.
Sloganien aika on ohi ja nyt katsotaan mitä paketti sisältää konkreettisesti.
Oli mielenkiintoista kuulla ja nähdä miten Kepun vaikuttajat etsivät syytä tappioonsa Kokoomuksesta.Kuka sitä hallitusta johti?
Muiden syyllistäminen on toki sielläpäin perinne.Mediapeliä oli varmaan sekin kun Väyrynen putosi kokonaan.
Tunnustan katsovani hymyillen uutisia tuskaisista pudonneista.Iloa se on vahingonilokin.

ToBe kirjoitti...

Vielä Ohimennen sanottuna:Miksi SDP:ssä ei kukaan etsi syyllisiä suureen vaalitappioon.40.000 menetettyä ääntä ja kaikkien aikojen huonoin tulos.Kuka on syyllinen?Syyllinen onkin nyt uuden logiikan mukaan sankari, joka toi torjuntavoiton.Toisaalta aika hurjaa se on sekin, että suurimmaksi noussut puolue, Kokoomus sai todella takkiinsa.Omituiset on ilmat täällä.
Me hävittiin vaalit, mutta me voitettiin vaalit.

hakki kirjoitti...

OrNot

Pakko varmaan on leikata. Toivottavasti vastapainot -persut ja demarit - pitäisivät huolta siitä, että leikkaukset hoidettaisi byrokratiasta, eikä kuten tähän asti on ollut tapana, palveluita suorittavasta porukasta.

Mutta leikkaukset sieltä täältä eivät ole järkevä tie. Olisi korkea aika mennä ongelmiemme perussyihin. Ne taas liittyvät Kepulandian perusteettomaan yliresurssointiin talouden kaikissa erilaisissa tilanteissa. Kuntien määrää on pienennettävä. Niitä neuvovien ja niiden etuja ajavien julkisia tulovirtoja pienentäviä. Koko paikallishallintomme on syytä perata tiheällä kammalla.

Meidän ei ole pakko luopua siitä hyvinvointivaltiosta, jonka olemme onnistuneet luomaan. Meidän on sen sijaan luovuttava siitä, että uskottelemme yhteiskunnan voivan elättää kaikki poliittiset uskovaisemme. Pahimmillaan sillä on yritetty huolehtia siitä, että oman Ainoan Oikean Totuuden puolueen pillipiipareille järjestetään sopiva suojatyöpaikka. Ilman yleisiä tulosvaateita.

fundeeraaja kirjoitti...

Oletteko miettineet mitä olisi tapahtunut, jos PerSujen äänet olisivat menneet JOLLEKIN MUULLE? Ei olisi muuttunt yhtään mikään! Hyväksyttyjä ääniä olisi ollut n. 60% ja kaikki jatkuisi niinkuin ennenkin. Sitähän Sinä Hakki hehkutit ja toivoit. Suomi, koko Eurooppa, muusta maailmasta puhumattakaan ovat siinä asennossa, ettei tulevaisuudesta kunnialla selvitä. Eipä olisi selvitty vanhallakaan hallituspohjalla. Talous on kuralla Suomessakin. Meillä on nyt sellainen hallitusmahdollisuus, jolla voidaan, jos halutaan hoitaa Suomi uuteen nousuun. Kokoomus joutuu kyllä nielemään paljon itselleen vierasta, mutta mitä se ei tekisi voidakseen panna sotketut asiat kuntoon.
Mielenkiinnolla luin portugalilaisista lehdistä, että olivat kuulemma auttaneet Suomea talvisodassa. Kiits siitä. Mehän voisimme antaa nyt takaisin vaikka kymmenkertaisesti, eikä menisi euroja kovinkaan paljon. Voisimme mekin kerätä vapaaehtoisilta niinkuin portugalilaisetkin talvisodan avustukset kokosivat.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Matemaattisesti olet kiistatta oikeassa. Mutta turha kuvitella, että 500.000 hylättyä äänestyslippua ei olisi pakottanut muuttamaan puolueiden tapaa huomioida kansalaisten tahdon. Onko moinen muutos nyt tapahtunut jää vielä nähtäväksi.