torstai 28. huhtikuuta 2011

Kuinka moneen Libyaan meillä pitäisi olla varaa?


Nyt ei luotu uutta NATOn lentokieltoaluetta Välimeren alueelle.


"A deeply divided United Nation Security Council has failed to agree on an EU-proposed statement condemning Syria's violent crackdown against protesters. A draft proposed by France, Britain, Germany and Portugal was opposed by several within the 15-member council. Russia insisted that events in Syria did not constitute a threat to international peace." Näin BBC.


Mihin asti EUn inhimillisyyden pitäisi yltää? Aloitimme Balkanilta, siirryimme Afganistaniin ja nyt suhtaudumme positiivisesti Libyan ns. kapinallisten asiaan - mikä se lieneekin . Nyt Ranska ja Iso-Britannia, tällä kertaa jopa Saksan tukemana halusivat ilmeisesti johtaa meidät Syyriaan. Tunnen empatia syyrialaisia kapinallisia kohtaan. Inhimillisesti katsoen tilanne, jossa maan hallitus on tappanut jo kuulemma 450 kansalaistaan yksin viime kuukauden aikaisessa kansannousussa on hälyttävä. Mutta onko sinne NATOn taas pakko mennä?


Vai olisiko niin, että sisäisesti suurissa vaikeuksissa taisteleva EU olisi etsimässä vielä uutta ulkoista vihollista? Tai kaikki tahot yhdistävää pelastusmissiota? Kunnon sota, kaukana omilta rajoilta oli ennen käytössä kansaa yhdistettäessä. En usko sen enää toimivat.


 


PS.


Tiedoksi; Syyriassa ei muistaakseni ole edes öljyä.


 


 


1 kommentti:

hakki kirjoitti...

Edelleen on blogijärjestelmässä ongelmia, kun ei uusimmat sivua näy.