perjantai 8. huhtikuuta 2011

BINGO!

Neljä suurta ovat näköjään kantansa valinneet? Kepu ja kokikset kannattavat Portugalin pelastuspakettia ja demarit ja persut eivät. Näitten kahden jälkimmäisen kantaakaan tuskin voi pitää kiveen kirjoitettuna? Mieli muuttuu jos hallituspaikkaa vilautetaan. Tämä on varmaa. Mutta loppu hallitusohjelmasta ja  hallituskäyttäytyminen onkin epävarmaa koko neljäksi vuodeksi.


Mainostoimistojen rakentamien mielikuvien, omien ennakkoluulojen ja kokemusten pohjalta joutuu yksittäinen äänestäjä ehdokkaansa valitsemaan. Siis puolueen. Nykyisessä tavassa tehdä politiikkaa kun yksittäisellä henkilöehdokkaalla on merkitystä vain puolueen painoarvoon.


Kun jokaisessa puolueessa on seinät leveällä ja katto korkealla, niin laajalti, että mielipiteiden kirjo on vähintään sama kun koko äänestäjäkunnassa, äänestettävällä henkilöllä ei ole merkitystä. On jopa varsin todennäköistä, että kaikkien henkilöä äänestäneitten äänistä, suurimman osan äänet lankeavat hyödyttämään ihmistä, jota äänestäjä ei suin surminkaan haluaisi Arkadianmäelle.


Puolueemme ja niiden sylikoirat ovat rakennelleet kaikenkarvaisia leluja täkyiksi meille äänestäjille. On puolueohjelmaa, mitä ihmeellisempiä painopistestrategioita ja osa-alue politiikkoja.Tarjolla on vaalikonetta, monenkirjavaa vaalipaneelia ja muuta viihdeohjelmaa, Totuuspuntaria ja Perässähiihtäjää. Kaikki vain siksi, että mahdollisimman moni saataisi äänestämään. Ja miksi? Jotta äänestäjällä olisi mahdollisimman hyvät perustat tehdä valintansa. Mutta kuten jälleen olemme joutuneet toteamaan takit kääntyvät hurjaa vauhtia. Aina tuulen mukaan. Hymyä sen sijaan, sitä piisaa.


Jos politiikan lähtökohdaksi otetaan kansalaisten yleisten ja yhteisten asioiden hoitaminen, ei oman lahkon etujärjestönä toimiminen, väitän, että Eduskunnan kansanedustajien yhtä suureen edustavuuteen päästään arvonnalla tai lottokoneella.


 


PS.


Erivapauksia äänestää puolueena Suuressa salissa hallituksen esitystä vastaan vaatii kohta jokainen puolue. Mikä sitten on Suomen yai edes sen hallituksen linja? Ymmärtäisin ja kannustaisinkin, että jokainen kansanedustaja saisi äänestää itsenäisesti ja vapaasti. Oman mielensä mukaan. llman sanktion pelkoa. Juuri siten kuin perustuslain 29§ säätää. Silloin kansalaisten demokratialla olisi edes edellytykset toimia.
PPS.


Varmasti Portugali, Irlanti ja Kreikka ovat tärkeitä. Mutta mitä voimme oikeasti asialle tehdä? Ja Suomen Eduskuntavaalien osalta kuinka tärkeitä? • Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa

 • Suomi kriisissä – 60 000 nuorta todistaa

 • 660.000 asiakasta leipäjonoissa

 • Vaajaat 20.000 lasta vuodessa otetaan huostaan

 • SoTe sektori ulkoistetaan

 • Kuntien määrään ei puututa, seutuhallinto siihen päälle

 • Vanhukset jätetään heitteille jo nykyisinkin

 • Julkisen sektorin velkaa kasvatetaan, vielä on varaa

 • Tukien määrään lisääntyvät tarpeet

 • Kova piikki ruoan hinnassa

 •  Kullakin on prioriteettinsa. Niin ihmisillä kuin puolueillakin.


 


 


 

5 kommenttia:

ToBe kirjoitti...

Kun on omassa maassa ongelmia ne saadaan hukkumaan maailman isojen ongelmien alle.
Toisaalta ne ison maailman ongelmat ovat nyt yhteisiä, haluamme sitä eli emme.
Tämä ihana eurooppalaisuus tuo mukanaan monia asioita, joista emme enää halua luopua, mutta samaaan aikaan on inhimillistä kieltäytyä maksamasta muiden hölmöilyjä.
Jos nostetaan se kissa pöydälle eikä tuolille niin ne oikeat syylliset ovat liian syvällä uivat kansantaloudet.Ne uivat syvällä, koska julkinen sektrori on aivan liian kallis ja laaja. Liian moni menettää jos leikataan ja siksi ei koskaan leikata.Pankkkien vastuun lisäksi olisi minimi vaatimus saada kriisimaiden virkamiesten palkat alas ja rankasti porukkaa ulos.Eläkeikä Kreikassakin ainakin 63 vuoteen 55 v sijasta.Jne.Etujen kirjo on purettava ennenkuin me annamme pysyviä takuita millekään maalle.Tämä tarkoittaa puuttumista sisäpolitiikkaan.Juuri sitä se tarkoittaa.Pankkien lisärahoittaminen vain jatkaa sama peliä. Pankkien takana on sittenkin vain ihmisten rahoja.Eläkkeitä ym.Syyllinen on väärä politiikka ja liian kallis julkinen sektori joka ei jousta kun rahat loppuu.Onko Kreikassa tehty jo jotain?Olisi kiva kuulla mitä mieltä vaikkapa SDP on ideasta purkaa raskaat virkakoneistot.Eihän se onnistu edes meillä.Samaa on kohta tarjolla täälläkin jos ei jotain tehdä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kun meillä kepuvetoiset työnantajat ja työntekijäjärjestöt sopivat 5 vuoden irtisanomissuojasta, maanviljelijäin keskimääräinen hinta veronmaksajalle on suurempi kuin pitkäaikaistyöttömän ja eläkeikä lienee samaa tasoa kuin Kreikan virkamiehillä, ei meilläkään ole kovin kummoista syytä röyhistellä.

Meillä on varaa vielä ottaa lisälainaa, koska aiemmat sukupolvet ovat välttäneet lainanottoa kuin ruttoa. Eivät ole halunneet jättää oman elämisensä rahoittamista tulevien polvien vastuulle. Tätä vauhtia, se mahdollisuus on nopeasti hävitetty.

Eikä meidän suurimman julkisen sektorin porukan puolue suinkaan ole demarit. Se on kepu. Joten sieltä kannattaa erityisesti kysyä mitä mieltä ovat ideasta purkaa raskaat virkakoneistot. Suunnittelevat parhaillaan seutukuntahallintoa. Demarit ovat sittenkin pikkutekijä kepulikustannuksiin verrattuina.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mutta kuka maksaa verot?

Tällaista, suomeksi sanottuna hevonpaskaa, uutisoidaan vakavalla naamalla, vaikka viidennes rakennusliiton jäsenistä on työttöminä ja maassa on 20 000 - 40 000 ulkomaista rakennusalan työntekijää, joista huimat pari sataa maksaa veronsa Suomeen.

http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/04/maahanmuuttajia_tasmakoulutetaan_rakennusalalle_2497784.html

Vitut meillä mitään rakennusalan työvoimapulaa ole ja joku 30 maahanmuuttajaa kouluttava kulissiohjelma olisi ihan yks paskan hailee jos sellainen olisikin. Pelkkää tyhmille tarkoitettua teatteria, mutta monikulttuurin ja suvaitsevaisuuden hehkuttaminen tekee kriitikoista automaattisesti rasisteja, joten koko maailmanhan se pelastaa.

No, kun tilanne on näinkin hieno grynderien kantilta katsottuna, ei ole vaikea arvata, että sama kikkailu leviää pian muillekin aloille. Halpatyöntekijöille siirretty työhän on aina niiiiin kauhean ikävää, ettei se kelpaa suomalaisille. Osa heistä on kyllä kouluttautunut niihinkin hommiin, mutta ei saa väittää vastaan kun on hyvä tilaisuus suomia suomalaisia duunareita. Sehän on porvarien, kepulaisien ja punavihreidenkin mieliharrastus ja kaikesta päätellen he saavat siitä paremmat runkut kuin pornosta.

Muutaman vuoden kuluttua meillä on ihan oikeasti veronmaksajapula ja mitä sitten tehdään? Myydään Lappi kesämökkitonteiksi?

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Olen kanssasi samaa mieltä. Nyt painetaan suomalainen palkkataso pakolla halpamaiden tasolle. En ole lainkaan varma, että moinen on meillä yhteiskuntarauhaa ei liioin yhteisyyttä rakentavaa.

Toisaalta, eipä meillä juurikaan ole mahdollisuutta ikiomaan lintukotoommekaan lokeroitua? Kestää vielä aikansa, ennen kuin globalisaatio tulee tiensä päähän tai Suomen kaltaiset pienet osaamisen ja työvoiman tarjoajat häviävät. Mutta tie sille on jo olemassa.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Kuinka samanlaisia ovatkaan ihmisen probleemat. Seuraava askel onkin ehka Kiinan paremmin jarjestaytynyt yhteiskunta muoto. Siella aloitetaan jarjestelmallinen uuden sukupolven ohjelmointi, eika sille anneta vaihtoehtoja ajatuksellisten rakenteiden, mielipiteiden ristiriitaa elattamaan. Lansimaiden 'demokraattinen vapaus'on kaiken kinan alkulahde. Siina ylistetaan vapautta jota itse asiassa ei ole edes olemassa. Tarjoamalla ideologista vapautta, ihmisesta tulee itsekeskeinen, pelkka mielipiteiden orja joita laumaherrat voivat kayttaa omiin tarkoitusperiinsa. Ja vain siksi, etta olemme tehneet mielipiteista itsekeskeisyyden kohokuvan ja josta, itsekeskeisia kun olemme, on tullut muotiviihdyke.

Ajatus on oivallinen rakentaja, mutta vain silloin kun se toimii realistisen aineen muotoilussa. Ajatuksen toinen luonne, kyky liikua ei-realistisen, ei-kasinkosketeltavan piirissa, antaa sille rajattomat liikkumistilat, mutta kuten on selkeasti havaittavissa, rajoitettu ajatus ei osaa hallita toimintaansa rajattomuuden piirissa, vaan menee typeryyksiin. Seurauksena siita on se mika on jokaisen ajattelevan ihmisen nahtavissa, ja jokaisen muunkin joka on halukas nakemaan ongelmiensa rakentajan - itsensa - olevan kaiken taman sekasotkun 'rahoittaja'. Kukaan ei voi muuttaa toista ihmista ja silloin kun nain on kaynyt, tuloksena on poikkeuksetta konemaisia jaljittelijoita, robottimaisia 'polyimuroita', jotka eivat osaa, eivatka paase paikkoihin joihin poly keraantyy.