perjantai 10. joulukuuta 2010

Odotettavissa lunta, tuulta ja huonoa ajokeliä

Vaan mistä löytyisi havuja?


0


0


0


.


.


 


Poliitikkojen etsittävä 6 miljardin kiristykset ja säästöt vaalien jälkeen, Puolueet tunkeutuvat toistensa reviireille, Katainen listauttaa valtion turhat menot, Poliitikkojen tuttua Juha Kajoa esitetään vangittavaksi, Wikileaksin ympärille syntyi verkostosota, LiuXiabo on Kiinan Julian Assange, Helsingin telakasta puolet saattaa siirtyä Venäjän omistukseen.


Tämän päivän antia ainoassa valtakunnallisessa. Hyvätapaisena voisin tietysti laittaa linkin kuhunkin artikkeliin, vaan teenpä sittenkin JOTAIN MUUTA. Linkit johtavat kirjoittamiini artikkeleihin edellä olevista aiheista. Ja ainahan muutaman lisähuomion voi tässäkin julkaista.


Kolme vuotta olemme odottaneet tältä hallitukselta ja sen valtionvarainministeriltä välittömiä tekoja julkisen sektorin kululeikkauksiksi. Nyt siis päästään jo siihen, että listautetaan turhat menot. Listauksen suorittavat Talousneuvosto ja virkamiehet. Mahtaa löytyä tosi paljon sellaista, mikä ei istu valtionvarainministerin Ainoaan Oikeaan Totuuteen. Sillä määritelmän mukaan vain ne ovat turhia. Linkistä löytyy osa omista ehdotuksistani tässä blogissa.


Miksi mahtavat puolueet haluta tunkeutua toistensa reviireille? Hoitaakseen kansalaisten asioita entistä tehokkaammin? Älä unta näe. Se tapahtuu siksi, että Vallan uskotaan löytyvän sieltä, muiden reviireiltä. Ei puhettakaan siitä, että kun oma ideologia ei enää kanna, pitäisi putiikkikin panna selvitystilaan. Eipä tietenkään. Liian moni menettäisi armolahjansa, oikeuden ulosmitata veronmaksajien varoja. Ja siinä kun puolueet keskittyvät keskinäiseen valtapeliin voi niin armeliaasti unohtaa mitä varten he, jotka äänestyspelleilyn positiivisiin vaikutuksiin vielä jaksavat uskoa, viitsivät vaivautua numeroita äänestyslippuun piirtämään. 


Oikeuden rattaat pyörivät tässä maassa hitaasti. Hyvin hyvin hitaasti. Eikä yksin vain vuosiksi venyvän oikeusprosessin osalta. Entinen pääministeri Matti Vanhanen ja hänen puoluesihteerinsä Jarmo Korhonen saatiin poliisitutkintaan vasta sen jälkeen, kun ensiksimainittu oli siirtynyt pois Kepun puheenjohtajan ja siten(!) pääministerinkin paikalta. Nyt sitten esitetään Juha Kajoa vangittavaksi. Onneksi on sentään löydetty. Vaikka ystävä on muuttunut pelkäksi kapakkatutuksi eikä ihmistä pelkästään kapakkatuttavuuksien perusteella pidä tuomita soisin, että poliisi ottaisi tutkittavakseen myös Kajon entiset ystävät, kapakkatutuista puhumattakaan. Vaikka siinä sitten häviäisi suuri osa kepun puoluejohdosta.


Toveri Batman on esittänyt epäilynsä länsimaisen demokratian syvimmästä olemuksesta, kun niissä arvostellaan Nobelin voittaneen kiinalaisen toisinajattelijan LiuXiabon vankeutta ja samalla suljetaan vankilaan australialainen toisinajattelia Wikileaksin äänitorvi Julian Assange. On oikeus ihmetelläkin, vaikka pidätys perustuukin Ruotsin poliisin etsintäkuulutukseen, jonka mukaan Assange on syyllistynyt raiskauksiin ja seksuaaliseen häirintään. Samanlaisia ”tekosyitä”(?) on Venäjällä ja Kiinassakin totuttu käyttämään osana normaalia poliittista prosessia. Vertaa esimerkiksi vaikka vain Hodorovski. Ja käytäntö on heille jo monta kertaa opettanut, että median ja yleisön mielenkiinto yksittäisen ihmisen kohtaloon ei vaikuta sitä ei tätä Ainoan Totuuden Oikeuden toteutumiseen. 


Kumpi mahtaisi omistajan olla meidän suomalaisten kannalta parempi Etelä-Korealaisen STX Helsingin telakan omistajana, Venäjä vai Kiina? Kumpikin luonnollisesti keskittyisi samaan kuin nykyinen, entisten suomalaisten kilpailijoiden osaamisen, tiedon ja valtion alue-, elinkeino-, työllisyys- ja innovaatiotukien ulosmittaamiseen. Meillähän tunnetusti myydään kansallisen omistuksen toimialat vuorotellen. Ja edullisesti. Ja aina poliittisilla päätöksillä. Koska tekeminen on tehty kannattamattomaksi.
 PS.


Havuja ladulle perkele.


 

4 kommenttia:

juhamatti kirjoitti...

Lukea kahlasin ajatuksella kirjoituksesi läpi, etenkin ne sinisellä olevat linkit.
En tiedä, itkeäkö vai nauraa, kyllä oikeaan osuit.

Viimeinen osio STX- telakasta herätti jälleen miettimään ihan oikeasti sitä sanoisinko
uhkaa tai peräti suoranaista typeryyttä miten kevyesti ja lyhytnäköisesti meidän
menneiden sukupolvien aikaansaamaa varallisuutta myydään. Tosin telakka on myyty
jo aiemmin ensin norskeille, sitten Koreaan.

Tuntuu kuin sille olisi joissain piireissä,(en sano kokoomus, etten leimautuisi epäpoliittisena henkilönä jälleen demariksi), luotu oikein ideologinen tavoiteohjelma: kaikki mille on määriteltävissä myyntihintä, se olkoon vapaasti kaupan. Tätähän se on viime vuodet ollut. Myydään hyvin tuottavat yritykset, jopa kokonaiset tuotannonalat, vain sen tähden, että markkinataloudessa kaiken kuuluu olla kaupan. Lyhytnäköistä ja
typerää. Mistä sitä sokeria tai lannoitteita tänne saadaan jos joudumme senkaltaiseen
kiistaan, että tuotanto meillä ulkomaisten omistajien toimesta jostain syystä loppuu.

Venäläiset ovat ostelleet jo maata jopa tärkeiden puolustusvoimien maa-alueiden
läheisyydestä, mitäs siitä, tyhmä tsuhna myy vaikka housut jalastaan pakkasella,
tulihan joku ja osti. Ruotsi ei muuten myy vaan vuokraa.

Mikä järki siihen yksityistämis- ja myyntivimmaan oikein liittyy, ainakaan omaa
kansaa se ei tunnu yhtään hyödyttävän, voitot valuvat ulkomaille ja hintataso
karkaa pilviin. Hyvänä esimerkkinä järjettömästä yritysmyynnistä aiemmin valtio-
omisteinen autokatsastus. Muistan hyvin kun silloinen ministeri Kimmo Kalevi Immeri
Sasi myyntiä pikakiväärimäisella puheen papatuksellaan perusteli kaikkien kansalaisten
eduksi koituvan, koska kilpailun avaaminen tulee rajusti laskemaan hintoja.

No, jokainen näkee kukkarostaan kuinka siinä ja monessa muussakin asiassa on käynyt.

hakki kirjoitti...

Juhamatti

Muistaakseni tämä myyntivimma ei ole yksin kokiksien aikaansaannos. Eiköhän siihen hommaan ole tahriintuneet sekä kepuleiden että demarien kädet? Tässä globaalissa liberalistisessa markkinamaailmassa kaiken ei toki tarvitse olla julkisessa omistuksessa. Mutta tolkku pitäisi pitää yksityistettäessä ja myydessä mukana. Pelkkä harhainen ideologia ei saisi olla luopumisen syy. Erityisesti riskien hallinnassa, hinnoittelussa ja myyntitulon käytössä. Siitä päätellen miten julkisen sektorin velka on vuodesta 1991 kehittynyt, niillä rahoilla on rahoitettu meidän velan kasvua!! Ja otettu vielä lisää velkaa.

When there´s a will there´s a way, sanoo jenkki. Ja venäläinen on nopea oppimaan. Jos ei väkisin niin väsyttämällä. Osamaksuilla, pikku hiljaa.

Tosi veijareita kauppamiehiä nämä meidän poliitikot. Vaan mitä muuta voi odottaa ihmisiltä, joiden myyntikokemus rajoittuu taulukauppoihin ja seminaarilippuihin?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kai me saataisiin muutama miljardi raavittua kasaan jos rahankäyttöä alettaisiin vähän valvoakin.

Päivän uutinen kertoo, että terveydenhuolto on syytänyt puoli miljardia potilaskertomusten ja reseptien sähköistämisen nimissä järjestöille, konsulteille ja tutkimuslaitoksille eikä vastineeksi ole saatu oikeastaan mitään.

Näistä tällaisista pienistä puroista suurista joista muodostuu lopulta valtameriä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107389-hs-500-miljoonaa-euroa-hassattu-%E2%80%93-missa-tulos

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Ja tämä esimerkkisi on kaikesta huolimatta vielä pientä. Alappa ynnätä puolueiden erilaisiin poliittisiin "hyväntekeväisyystarkoituksiin" pannut rahat - nuorisosäätiöt, riihisäätiöt, kansanopistot, lomaliitot, settlementit, maaseudun kehittämisprojektit, työvoimapoliittiset kurssit ja koulutukset, lähialueyhteistyöhankkeet, kuntoilukeskukset, terveyskylpylät, sosiaalisen rakentamisen yhtiöt, elinkeino- ja innovaatiotuet... - siis rahoina sekä kotimaiset että EUn erilaiset tuet, sekä investointi että käyttökulut ja hankkeiden osalta olemattomat tulokset, niin voit viimeisen 20 vuoden osalta kertoa tuon puoli miljardia ainakin kymmenellä, ellet jopa sadalla.

Olen kai muutamankin kerran viitannut siihen, että erityisesti tukiviidakkoa karsimalla ja puolueiden (erityisesti kepu, demarit ja rkp) meille aiheuttaman vuotuisen kulurasituksen perkaaminen valtion budjetista aiheuttaa helposti 5 miljardin vuosisäästöt. Ja kunnallisen itsehallinnon lopettamisen ja korvaaminen maakunnallisella itsehallinnolla varmasti toisen mokoman.