maanantai 27. joulukuuta 2010

Joulu on ohi!

Vai olisiko Mauri vain jättänyt investointituet maksamatta? Vai elinkeinotuet? Vai peräti innovaatiotuet?


0


0


0


.


.


.


Suomi Soffa yrityssaneeraukseen?


Joko nyt alkaisi Maurin arki?


"You can fool all of the people some of the time,


and some of the people all of the time,


but you can not fool all of the people all of the time."


Mutta jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin  tupee heilahtaa, oikeuskanslerin portti värähtää ja ennakkopäätös synninpäästöstä on jälleen tosiasia. Eikä Kepulandiassa mikään muutu. Eikä edes Suomessa.


 


 


Tervetuloa arki,


 


JOKU MUU


nimimerkki


 


 


 


PS.


Vai vielä yrityssaneerauksen kautta pitäisi porukan päästä ulosmittaamaan kehittymisemme siemenperunoita? Veroistamme? Vai peräti julkisen sektorin lisälainanotosta?


 

4 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Olen todennut tämän jo ennenkin, mutta kerrataan nyt vielä:

Mikäli vaalirahasotkuihin sekaantuneet poliitikot äänestetään keväällä taas Eduskuntaan, Maan tapa alkaa vaikuttaa turvalliselta keinolta hankkia ilmaista rahaa ja se leviää koko komeudessaan yksityisellekin sektorille. Mistäs valtion velat sitten maksetaan kun verokertymä romahtaa?

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Muistetaan, muistetaan.

Mutta miksi ihmeessä MIKÄLI? Lienee kai valitettavan selvää, että näin tapahtuu? Sitä paitsi, kyllähän Maan Tapa on jo vuosikymmenet ollut puolueiden ja yksityisen sektorin, erityisesti elinkeinoelämän yhteinen projekti. Tosin vain sen määrätyn osan. Sen merkittävän osan.

Valtion velat maksetaan aina - siis jos lähdemme siitä että Uutta Taloutta ei oikeasti ole ja että velat joskus tulevat maksettaviksi - veroilla. Muuta kun ei oikein enää ole, kun "kaikki" on myyty ja pantu lihoiksi. Siis maapohjan ja ihmishenkien lisäksi.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tietenkään Uutta taloutta ei oikeasti ole, koska se yrittää toimia ilman reaalitaloutta. Nuoren polven kollit luulevat päihittävänsä Soroksen ja Buffettin leikkimällä, ettei keinottelijan tarvitse tietää mitään yrityssektorista, kuluttajista ja muusta mälsästä vaan riittää kun osaa haistella mitä markkinavoimat haluavat ja kaikki muu on pelkkää ajan hukkaa.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Olemme Nuorista Jellonista varmasti samaa mieltä. Mutta mitä väliä sillä on? Kun he - tai oikeammin heistä suurin osa - joutuvat heräämään siihen, että Uutta Taloutta ei oikeasti ole, että reaalitalous muodostaa jopa "odotusarvotalouden" peliformaatin pohjan, on toisaalta heidän kannaltaan liian myöhäistä ja toisaalta jonossa taas uusia pelureita ihan riittämiin. Ja joitakin, muutamia tai muutamia satoja tai tuhansia, jotka ovat plussalla. Ja loput - meillä noin 5,3 miljoonasta - jotka ovat taatusti tappiolla. Vaikka eivät edes ole olleet pelaamassa.

Ja ongelma lienee siinä, että pankkijärjestelmä sanoi POKS jo aika päivää sitten, mutta yritämme epätoivon vimmalla tarttua sen lopullisesti etääntyviin räjähdysrippeisiin palauttaaksemme sellaista, jota ei enää ole? Sellaista, jota ei ole saatavissa takaisin? Mutta johtajamme eivät luovuta mahdollisuuttaan tukea niitä, jotka tulisivat toimeen ilmankin ja viemään niiltä, joilla ei muutenkaan juuri riittävästi ole.

Mutta. Sellaista on politbyrokratia.