sunnuntai 5. joulukuuta 2010

An offer you should refuse?

Ensin Kreikalle 120 miljardia Euroa uutta velkaa, jotta se voi maksaa Saksan, Ranskan ja Iso Britannian pankeilta (ja muutamat muittenkin maiden pankit) ottamansa lainat. Siinä meni Kreikan tulevaisuus. Sitten Irlannille "pakkosyötetään" 85 miljardia Euroa uutta velkaa. "Viralliselta" nimeltään Irlannin  pelastuspaketti. Siis pelastuspaketti, jonka tarkoituksena on pelastaa Saksan, Ranskan ja Iso Britannian pankit vähintäänkin suurilta taloudellisilta vaikeuksilta. Ellei peräti konkursseilta.


Seuraavaksi pelastuksen jäätävää kättä pelännee Portugal. Ja miksi? Jotta sekin ei joudu Saksan, Ranskan ja Iso Britannian pankkien pelastamisohjelman maksumieheksi,  sellaisen jonka koko kansantalous pannaan mainittujen pankkien myöntämien luottojen vakuudeksi. Siis niiden luottojen maksumieheksi, jotka pankkien oli saatava liikkeelle kasvunsa trvaamiseksi ja johtajiensa bonuksien kartuttamiseksi.


Ja sieltä Iberian niemimaalta löytyy vielä suurempi Saksan, Ranskan ja Iso Britannien pankkien lepsuuttaan luotottama valtio. Espanjakin kun odottaa noutajaansa? Sittenkö vuorossa on Berlusconin Ilalia? Ja kaikki tämä siksi, että ...?


Onko mahdollista, että Olli Rehn on vaihtanut puoluetta? Ei enää olekaan kepulien edustaja Euroopassa vaan Merkelin ja Sarkozyn edustaja Euroopan Unionissa? Vai peräti IMFssä? Fedissä? vai Bilderbergissä? Koodi mikä koodi.


Mutta iirit ovat druiden jälkeläisiä.


 


PS.


En oikein usko, että Euroopan 12. paras valtionvarainministeri on vielä laskenut kaikkia pelastuspakettien summia yhteen. Eikä varmasti niiden vaikutuksi Suomen valtion talouteen.

6 kommenttia:

enola:G kirjoitti...

EU hajoaa tai jakautuu ,siksi sitä johtajuutta on
peräänkuulutettu jottei taas ajauduttaisi johonkun
talutusnuoraan.

hakki kirjoitti...

enola:G

Kun euron voimassa ollessa ei johtajuutta löytynyt, täytyy vaan toivoa, että silloin mahdollisesti esille pompahtavat johtajat osataan torjua.

Kysy Kataiselta kenellä on talutusnuoran pää.

enola.G kirjoitti...

Johtajuus kriisi, vaikea kysymys? Mutta miten me siihen voimme vaikuttaa?
Suomen sisältä täytyisi löytyä johtaja, kovin ovat ehdokkaat vähissä.
Siitä huolimatta "hyvää itsenäisyyspäivää" sinulle hakki.

Terv: Sielunmyyjä: Tsitsikov

hakki kirjoitti...

enola.G

When there´s a will, there´s a way.

Saattaa olla taas aika itsenäistyä. Tällä kertaa ainakin vastoin omaa toivettani.

Hauskaa itsenäisyyspäivää!

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kyllä tästä lamasta näyttää muodostuvan se Talouselämän pilakuvassa jo aikoja sitten esitelty kylpyammeen muotoinen käyrä: Ensin jyrkkä pudotus, sitten pitkä tasainen vaihe ja lopulta viemäristä alas.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Siltä pahasti näyttää. Ja jollei meillä kotimaassa ole henkilöitä, joilla olisi sitä paljon mainostettua johtajuutta, käy meille vielä vanhanaikaisesti. Ensin taataan kaikki muut ja viimeksi ollaan itse samassa liemessä muiden kanssa, kun EUn talouskomissaari heittää viimeistä pelastuspakettiaan.