sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Sataa lunta

Vaihteeksi. Täällä Helsingissä ainakin. Ja Euroopassa laajemminkin. Lentoliikenne on sekaisin ainakin Iso-Britanniassa ja Saksassa, Venetsiassa ja Roomassakin on kuulemma lunta. Taitaa tulla valkea Joulu? Ei tuo yli 50 senttiä enää ehdi ainakaan täällä meillä sula.


Muistaakseni viime vuonna oli myös aika lumista? Onko siis syytä peruuttaa ilmastotalkoot? Ei ole, väittävät asiantuntijoiksi itsensä korottaneet? Ei ilmaston lämpeneminen olekaan ilmastomuutoksen keskeisin pointti. Ei edes täällä Suomessa. Äärisääilmiöt vain korostuvat, kesistä tulee kuumempia ja kuivempia, talvista lumisempia ja kylmempiä. Siis ihan kuin meillä viimeisen vuoden?


Kuinkakohan paljon ns. asiantuntijoiden tiedoksi väittämästä todella on tietoa? Kuinka paljon median sopulointia? Vaiko asiantuntijoidenTiedemiesten? Poliitikkojen? Tiedämmekö yleensäkään mitään? Vai onko tämä tyhjää kanankakanjauhamista koko elämä? Ja päätöksenteko sitten tältä pohjalta?


Taidan lähteä hakemaan luomu-joulukuusta. Metsästä. Autolla. Tuolta Heinolan pohjoisosasta.


 

3 kommenttia:

Oijoi kirjoitti...

Pitänee laskea kummalla on pitempi hiilijalanjälki luomulla kuusella Heinolasta vaiko muovisella kannettuna neljännen kerran osakkeen varastokopista parvekkeelle.

Joulu tulee molemmissa vaihtoehdoissa myös kehäkolmosen sisälle ja tuopi kilteille lapsille lahjoja.

hakki kirjoitti...

Oijoi

Paluu Heinolasta oli paluuta lumisateeseen. Lumisade loppui Salpausselkään pohjoiseen mennessämme ja alkoi uudestaan Keravalla, takaisin tultaessa. Heinolassa lunta parikymmentä senttiä, täällä ilmeisesti tullut enemmän yksin tämän päivän aikana.

Joulupuut on haettu suoraan metsästä. Ja inhimillisenä lisänä vaimon sukulaisille käyty Joulurauhat toivottamassa. Ehkä Pyhä Pietari ottaa sen huomioon hiilijalanjälkeä mitatessaan? Saattaisin jopa hänen arvioonsa luottaa, vaikkei asiantuntija olekaan.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

NAO:n vilpoinen vaihe on alkamaisillaan eli ainakin kylmiä talvia on luvassa. Ilmavirtauksista riippuu saameko nauttia kesälläkin ilmastonmuutokseen kuuluvista ääri-ilmiöistä.

On vaikea ottaa tosissaan aasintuntijaa, joka korostaa ilmaston lämpenemisen olevan tilastollista jos säät eivät ole lämpimiä, mutta unohtaa maailmanlaajuiset keskiarvot heti silloin kun ne ovat. Yleensä nämä aasintuntijat ovatkin poliitikkoja toimittajia ja kolumnisteja.