maanantai 28. joulukuuta 2009

Kepuko rampa? Vaiko Nappulat nalkissa?Väittävät, että Vanhanen on nyt Rampa Ankka. Vaan taitaa olla niin, että Kataisesta ja kokiksista tuli nyt rampa? Eikä vain Rampa Ankka. Nyt alkavat sekä kokiksilla että Kataiselle olla hyvät neuvot tarpeen. Kepu on jo saanut ulosmitattua tältä hallitukselta kaiken haluamansa. Nyt on alkanut sen valmistautuminen ensin eduskuntavaaleihin ja sen jälkeen presidentinvaaleihin. Eivätkä kokikset enää pysty vastaamaan.


Karpela ja Kääriäinen eivät sattumalta haikaile Ollilan presidenttiyttä. Ei liioin Källi ja Pekkarinen torppaile luvan antamista kaikkiaan kolmelle ydinvoimalalle. Ei liioin Rantakangas kiukuttele kaiken inhimillisen ympäristöviisauden puutteesta Kehä III ulkopuolella.


Elyt ja Alut Kepu jo sai. Paras osoittautui nimensä vastakohdaksi, mutta turvasi Kepulandian näköisen kunnallisen itsehallinon. Maataloushallitus matkaa jossain Seinäjoen ja Helsingin välisellä rautatiellä, Lääkelaitos matkallaan Kuopioon. TEMmi on tiukasti oikeauskoisilla, samoin ympäristöministeriö jalkautettu maatalouden tukiautomaatin osaksi. Luonnonvarainministeriö onkin sitten ensi hallituksen heiniä.


EU- ja kansalliset tukitasot on sidottu maataloustukiin. Metsäverotusalennus jatkuu omalla painollaan ja ruoan alv-prosentit on sovittu. Metsähallituksen organisaatiomuutos on tiukasti kepulien käsissä, Pilke nousee jo elvytysrahoilla Rovaniemeen. Merentutkimuslaitos ja tieto Itämeren lannoitekuormituksesta on muisto vain. ”Rikkaitten” on osallistuttava kepulaisten taloustalkoisiin, sanoi Vanhanen. Ja sitten lopullinen niitti; Vanhanen ei enää ”ole käytettävissä” puheenjohtajaksi.


Kokiksilla olisi ollut mahdollisuus. Kaksi vuotta olisi ollut aihetta toimia ja mahdollisuus vaikka mihin. Mutta sinä aikana Katainen ja sen kaverit oppivat Kepun pullasorsiksi. Tekipä Kepu ja Vanhanen mitä tahansa, heillä oli kokiksien ja Kataisen tuki. Etiikalla ja moraalilla, ei lailla ei lahjuksilla ollut merkitystä. Nyt ollaan nalkissa ja se tiedetään.


Kun aiemmin olisi ollut helppoa päästä irti Kepusta, se ei enää ole mahdollista. Nyt Kepu ja Vanhanenkin voivat tehdä melkein mitä tahansa, eikä kokiksilla ole vapausasteita ollenkaan. Vihreät suostuvat jatkamaan kaikissa tapauksissa. RKP ei poistu vielä muutamaan vuoteen. Punamulta on liian iso uhkaa. Kokiksista taisi tulla panttivanki? Ei ihme, että nappulaliigalla meni peli hetkessä sekaisin. Vanhasen syntikuorman säilymisen ja lisääntymisen varaan oli laskettu myös liikkumisvaran säilyminen vaalikauden lopulla. Se hävisi nyt kerralla.


Ja tästä lähtien Kepu alkaa kasvattaa Kokiksien syntikuormaa. Ja poikien kuviteltu vaalivoitto seuraavissa vaaleissa karkaa käsistä. Saulin 60.000 äänestä suurin osa joka tapauksessa.


 

15 kommenttia:

erland kirjoitti...

Totta joka sana. Kokemattomia pikku poikia on viety sanan mukaisesti kuin maitopääläriä.

Enola G kirjoitti...

Pitää täysin paikkansa:
Kokoomuksen pojat pitäisi laittaa kasvatuslaitokseen
jos meinais tehdä miehiä ennen vaaleja
Lisäksi pitäs pistää vähän dooppingia,kun tuo aika
alkaa käydä vähiin.Ja Jyriltä vois niistää nokan hohtimilla.

eurooppalainen kirjoitti...

Totta joka sana! Pakko myöntää, että itse en ajatellut asiaa noin järkevästi. Vanhanen ei ollut päämäärä, vaan keino.

Nalkkia kirjoitti...

.. siinä monenmoista vihreiden kera.

On siinä sitten perinteisiä kaivosteitä rakettu, siltoja korpiin vihitty, pantu pilkettä silmään ja sitten maan Mateista yksi pian istuu ja toinen on kipsissä, sanotiin Rovaniemen Alkon kassajonossa tilinpäätöspulloa noutaville.


Mutta mitä tekisi sosialistien sivu ?

Tobe kirjoitti...

Taidat hakki tässä kohtaa järjen sanat.kokoomuksen historiallinen mahdollisuus on valumassa värittömään kokonaistalouden, velanmaksun, leikkausajankohtien ja veronkorotusvihjauksien informaatiomössöön.Voi olla että Katainen kuvittelee, että ns. hillitty valtionhoitajaimago antaa kansalaisille turvallisuutta jota äänestää, mutta epäonnekseen hänellä ei ole faktoja kannatuksensa tueksi.Kuntauudistus on edelleen alkutekijöissään ja terveydenhoidon uudistukset näyttävät olevan entistäkin enemmän sekaisin.Palkkamaltti ei taida pitää kun hoitajatkin jo saivat jotain edellisillä lupauksilla.Kokkareilla ei ole muuta tarjolla kuin tarttuminen sinipunaan jossa edes joku asia edistyisi.Kepun kanssa eri suju mikään jos Kepu jää apupuolueeksi joka nyt todennäköistä.Kepu aikoo olla hallituksessa ja oppositiossa yhtäaikaa...entäpä jos annetaan homman kaatua ja pistetään vaalit pystyyn ennenaikojaan....?Yllätyksiä odotellessa.

hakki47 kirjoitti...

Sainpas yhteyden toimimaan täällä keväisessä Tallinnassa.

Talousgurun sivulla http://talousguru.blogit.kauppalehti.fi/blog/16899 kommentoin jo eilen Enola Gn sanoin. Eikä arvio ole tuulesta temmattu. Päin vastoin.\"Pahin uhkakuva on että meillä on keskusta presidentti, pääministeri,ja maatalousministeri. Silloin Suomi tekee U-käännöksen historiaan päin.\" Sitä se porukka nyt yrittää.

Tobe kirjoitti...

Pelkään pahaa Keskustan suunnalta.Menneisyyden haaamut nousevat esiin ja ajavat puolueen nurkkakuntaiseeen marginaaliin, jossa kokonaisuus ei kehity.Mitään ei voi muuttaa ja koko maa on yksi tukien kasapanos.Liikaa kuntia.Liikaa byrokratiaa.Liikaa virkamiehiä ylläpidettäväksi.Huonoja peruspalveluita joka kylässä.Kilpailukyvyn lopullinen menetys.Korkeasti koulutettujen maastapako tai ainakin hiljainen hiipuminen siihen suuntaan.Yhä korkeammat verot.Kaikki tuo tasapuolisuuden nimissä ja oikeudenmukaisuutta puolustaen.Mikään ei kuulosta väärältä ja silti juuri kaikki se on sitä.Tuohon maaseudun ylläpitopakettiin kun niputetaan SDP omine korotusvaatimuksineen ei ainakaan yrittäjäksi kannata kenenkään ryhtyä.Kansa päättää ja päätös on aina oikea olkoon sitten kuinka väärä tahansa.Kun Kepun kenttä vaatii nyt kovaa peliä oman asian puolesta hallituksessa on suorastaan toivottavaa, että hallitus kaatuu ja aloitetaan kova peli kaikkea sitä vastaan mitä Kepu vaatii.Pelastetaan Suomi Kepulta kampanja käyntiin samantien.Optimisti voisi toivoa, että Keskustan oman karvan näyttö voikin olla se onnellinen sattuma joka jakaa sen kahtia....sitä odotellessa.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Olemme ilmeisesti tulossa samoille linjoille. Kuitenkin sillä erotuksella, että en luota demareihin kuin karvan verran enemmän kuin kepuleihin. Ja kokiksiin vain karvan verran enemmän kuin demareihin. Ja loppuihin en ollenkaan. Joten...

Jos muutosta haluat, muista käydä äänestämässä. Itse kirjoitan lippuun JOKU MUU. Mutta mikä tahansa muu kuin numerot kelpaavat aivan yhtä hyvin.

Tobe kirjoitti...

Tuskin olemme erilinjoilla olleetkaan, mutta sanavalinnoissa joskus heittelee.En koe kauheana ajatusta sinipunasta, mutta koen nykyisen demarisakin mahdottomaksi joukoksi...siellä ei ole ns. ammattilaisuutta.Mikä ministeri Urpilainen olisi?
Ketä muita sieltä olisi yhteistyökykyisiä.Tuomioja on viisas mies mutta menneisyyden vanki.Muut lähinnä julkkistyttösiä.
Punaiset tukat ei riitä.Eipä ole kenestä valita ja siksi Kokoomus on ottamassa paalupaikan masentavan alhaisen äänestyssprosentin antamalla lisävoimalla.Köyhä ei äänestä jotain muuta vaan oikea sanapari on \"ei ketään\".
Keskustan lopullinen alasajo alkanee nyt ja se tuo mukanaan aivan uuden poliittisen tilanteen.Onko Soinikin jo hallituskypsä?
RKp saattaa jäädä historiallisesti oppositioon josta moni olisi vain iloinen.Maassa on sellainen poliittinen tilanne josta \"Berlusconi\" tyyppinen poliitikko ottaa isomman roolin kun nyt uskommekaan.Norjan suurin puolue on populistinen puolue jonka kanssa kukaan ei halua leikkiä.Me nauramme Berlusconille, mutta emme huomaa että hänet on valittu jo kahdesti presidentiksi 54% äänisaaliilla.Naurammeko siis demokratialle vai Italian kansalle.Mielenkiintoista tulossa.Täytyy nauttia tästä näytelmästä.Toivotaan että pysyy mediassa eikä siirry kaduille.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Kyllä minä naureskelen sekä Berlusconille että Italian äänestäjille. Dermokratialle en naura. Eräät se sovellukset saavat minut yllä mietteliääksi.

Berlusconia äänestävät Italiassa samat, jotka äänestäisivät Suomessa joko Soinia tai Vanhasta. Mutta he eivät ilmeisesti ole havainneet, että heilläkin olisi mahdollisuus palauttaa demokratia hallintomalliinsa kirjoittamalla lippuun esimerkiksi VOTA ZERO.

Valitettavasti taidat olla aika ylioptimistinen. Kepuko odottamassa kuoppausta? Voi kun olisikin. Vaan en oikein usko sitä, että tämä uskonlahko kuolee ilman savua ja tulta. Eikä niitä ole nytm näkyvissäkään.

Pohdiskelija kirjoitti...

Eräänä päivänä, tässä syksyllä kissa tuli retkiltään ja vaikutti hermostuleelta. Yritti siinä haroa niskaansa pääsemättä kuitenkaan ongelmastaan irti. Otin katin syliin ja kääntelin sen niskakarvoja. Sieltä löytyi pullea punkki, jonka etupäässä oli aivan kuin kaksi käyräpiikkistä sontahankoa, yksi ylä- ja toinen alaleuassa. Näillä se oli kaivautunut nahkan läpi, verta imettävään kohteeseen. Ensin tosin ajattelin, onko täällä Kepu keräämässä etuisuuksia, mutta punkkihan se siellä nautti elämästään valmiiksi katetussa pöydässä. Pinseteillä oli revittävä irti, mikään järkipuhe ei auttanut.

hakki47 kirjoitti...

Pohdiskelija

oivastipa pohdiskelet. Ja oikeassa taidat olla verratessasi Kepua punkkiin. Valitettavasti punkkipihtejä ei Kepuun oikein voi käyttää. 3 % BKT osuus ja viime vaaleissa suurin puolue. Uskomatonta. Ja äärimmäisen tuhlailevaa ja virheellistä panostamista kaikkien muiden kannalta.

Tobe kirjoitti...

Selaimeni kiukutteli ja en päässyt kommentoimaan.Ehkä minulla ei ole edes sanottavaa? Mutta käydessäni Roomassa useita kertoja olen aina haastatellut taksikuskia ja en ole vielä löytänyt kuin Berlusconin kannattajia.Meillä ei ymmärretä kuinka karmean korruptoitunut se kommunisti ja kristillisd. siellä ovat olleet.Maa on ajettu aikaa sitten suoritustilaan ja silloin juuri erilaiset Mussolinit nousee.Ei se Benitokaan ilman kannatusta hallinnut.Minun optimismini ei ole kuin sarkasmin muoto.
Kun ei voi näköjään vaikuttaa ja saada asioita mihinkään on paras valita se huonoista siedettävin.Yksikään puolue ei tule sanomaan ääneen että kilpailukyvyn palauttaminen vaatii palkanalennuksia kun emme enää voi devalvoida.Totuutta ei saa siis sanoa...niin paitsi Sailas joka ei putoa kuin eläkkeelle kun haluaa.Kansalainen on aina liian laiska ajatellakseen asiat ihan loppuun saakka, koska kansalainen on opettetu että politiikka on rahanjakoa.Uusi tilanne vaatisi uuden ajattelun...kuka? Mikä? Missä ja milloin?
Meno jatkuu ja ihmettä odotellaan.Kepu on hirttäynyt maailmaan mikä on jo aikaa sitten kadonnut.Se repeää.Vihreät, Kokkarit, Persut napsii nurkkia ja maakunnan änkyrät ja ns. kaupunkikeput ei mahdu samaan sakkiin...loppu häämöttää...meneekö 8 vuotta vai riittääkö 1 vaalikausi?Jos ei lopu niin maasta pois..maasta pois.

hakki kirjoitti...

Ilman etiikkaa ja moraalia ei puoluepolitiikka demokratiassa kauan toimi. Niiden puutteeseen, tai oikeammin niiden oletettuun puutteeseen ovat demokraattisesti johdetuiksi kuvitellut yhteiskunnat tähän asti sortuneet.

Moraali, etiikka jopa politiikka ovat kauan jo puuttuneet suomalaisesta politiikasta. Sitä kun ei ole ollut. On ollut vain Kepun etujärjestötoiminta ja hetkittäin demareiden etujärjestötoiminta. Kummatkin UKKn seurauksia.

Persuilla voi pyyhkiä peppunsa ja vihreät voi vetää vessaan, ruotsinkieliset suomalaiset yhteiskunnallisena liikkeenä ovat historiaa 10 - 15 vuoden kuluessa joka tapauksessa.

Meille kaikille suomalaisille on kuitenkin kysymys suunnasta; tulevaisuuteen vai menneisyyteen, taantumuksen kehittämiseen vai dynaamiseen tulevaisuuteen? Kepu on suunta menneitten rakenteiden tukemiseen kaiken muun hinnalla. Muiden tukeminen on epävarmempaa; mutta joka tapauksessa tulevaisuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Vittu AAAaaa perkelettä plöööö kakkaa