keskiviikko 21. maaliskuuta 2007

Mihin toimistoa enää tarvitaan?
21.3.2007 16.59 | hakki47 | Työelämä, Asiakaspalvelu ja viestintä

Kävin eilen lähikuppilassa kahvilla. Huomasin, että muutamassa pöydässä oli yksittäisiä henkilötä pitkään läppäreittensä kanssa naputtelemassa. Yksi soitteli jatkuvasti kännyllään, ja jutuista päätellen hoiti oman yrityksensä asioita. Toinen vastasi soittoihin kerran, pari tehden kuulemani perusteella samaa. Ja kaikki kuului, jos viitsi kuunnella.

Niinpä, mihin sitä toimistoa enää tarvitseekaan? Postiosoite lienee edelleen välttämätön mutta muuten - turhaa kulua koko toimisto. Pöytä ja tuoli, kaunis näköala, 1,60 eurolla saat santsikupin (tai kuppejakin), wlan on käytössä ja jos akun kanssa tulee ongelmia voit panna piuhan seinään. (Tarkastin vielä tänään henkilökunnalta, että tämä sopii.)

Kaunkohan se kahvilayrittäjälle sopii? Miten sosiaaliset suhteet työpaikalla? Mahdollisen hälyhäiriöt asiakkaan korviin? Itse en oikein uskoisi pystyväni, mutta ilmeisesti aika moni toimii näin?

Tähänkö me olemme menossa? Vai jo joutuneet?

2 kommenttia:

GranpaIgor kirjoitti...

Olen nyt päässyt noin 1/2 vuotta "nauttimaan" avokonttorin ihanuutta. Siihen verrattuna voisin aivan hyvin kantaa läppärin johonkin Internet kahvioon. Yksityisyyttä olisi aivan yhtä vähän. Onmeillä puhelinkoppeja mutta kun käytån pöytäkonetta joudun usein puhumaan työpisteestäni kun en voi mennä sen kanssa erillisiin puhelinkoppeihin.. Ainoa relevantti ero on mielestäni se, että työpaikalla ympärillä oievat puheiinkeskutelujani kuulevat henkilöt ovat saman yrityksen palkkalistoilla ettei sentään liikesalaisuudet vuoda ulkopuolisille. Mutta se lieneekin suurin ero. Internet kahviossa voin lisäksi tilata kahvit ja ruoat istumapaikalleni.

hakki47 kirjoitti...

IsoIgor

On siinä toinenkin. Kahvilassa, jossa on netti, maksat kahvista. Toimistossa neliöistä, jotka ovat 2/3 ajasta joka tapauksessa tyhjillään. Kahvista maksat tavalla tai toisella sen lisäksi.

Janne Saarikko perusti tämän toimistonomaadi-konseptinsa norkkimiseen. Toisten tilojen hyödyntämiseen, vähän kuin käki. Toki heidän suostumuksellaan. Mutta idea on hieno. Saattaa olla peräti win-win.