tiistai 13. maaliskuuta 2007

Aamulehden antia
13.3.2007 11.01 | hakki47 | Digi, Hyvinvointi, Liikenne, Raha & valta, Työelämä, Politiikka, Talous, Media

Mikä herätti aamun Hesarissa.

YMPÄRISTÖFILOSOFIAN HISTORIA – maaäitimyytistä Marxiin, Kari Väyrynen - Aristotele totesi, että ihminen on poliittinen eläin, jolla on järki.

Kommentti: Nykyjärjestelmä ei edellytä sitä. Ja tunteesta on pelkkää haittaa.

FERROSÄHKÖISYYS poikii tuotteita, HS/Aivoituksia, Risto Nieminen/HUT - Ehkäpä jo lähivuosina läppäriin työnnetään teratavun verran tietoa sisältävä, ferrosähköinen muistitikku.

Kommentti: Tässäkö Nokian seuraajaehdokas jo tyrkyllä? Ei siinä vielä kai HKKK:ta eikä TAIK:ia tarvita?

Yksilö herättää TUNTEET KANSANMURHASSA HS/Tiede ja luonto -Joukkotuho on sittenkin nähtävä yhden ihmisen tarinana. Eli enemmän Anne Frankin päiväkirjoja.

Kommentti: Älä anna meidän unohtaa. Ei ole muuta tapaa ennaltaehkäistä.

PÄÄOSA ALKOHOLISTA JUODAAN KESKIOLUENA HS/Lyhyesti Viestintäjohtaja Altia - ”Neljästä eniten myydystä alkoholijuomasta kolmea voi ostaa suoraan elintarvikemyymälästä.”

Kommentti: Alkon kautta tapahtuvalla saatavuuden rajoittamisella ei välttämättä ole minkäänlaista vaikutusta alkoholiongelmien kehittymiseen. Se on lähinnä kansanedustajien hurskastelua.

SAAVUTETTU TAITOTASO EI NÄY oppilaan päättöarvosanassa HS/Mielipide Olavi Nakari

Kommentti: Ei kai päättötodistuksen arvosana määräydy koko yläasteen kehittymisen mukaisesti? Kai se kuvaa lopputasoa? Ajatelkaapa seurauksia työhönsijoittumisen ja jatko-opiskelun osalta. Tietävätkö valitsijat?

Helsingin TALOUSKASVUN HYÖTY VALUU MUUALLE HS/Kaupunki. - Helsingin heikon verokehityksen syynä työpaikkojen väheneminen.

Kommentti: On ajat muuttuneet. Viimeistään 60-luvulta yritettiin Helsingissä aktiivisesti päästä savupiipputeollisuudesta. Sitten valmistava teollisuus sai saman kohtalon. Sitten taisi osa IT:stä ja iso osa kansainvälisistä ja pääkonttoreista lähteä Espooseen kai tilan ja tonttien perässä. Kohta on pääkaupunki-imagokin loppuun kaluttu. Kannattaisiko pyytää joku takaisin?

ANNA ÄÄNESI KUULUA

Ehdotan ensi sijassa kai kehitysvammaisille ja ulkomaalaistaustaisille laadittua Selkokielen opasta jaettaisi poliitikoille yleensä ja pakollisena ennen kaikkea kansanedustajaehdokkaille. Ohjeiden mukaan toimien et ehkä kuulosta niin fiksulle. Mutta kuulijat todennäköisesti ymmärtävät mitä tarkoitat. Tarkemmin ajatellen, ei ehkä sittenkään ole kannaltasi välttämättä hyvä ajatus.

Ei kommentteja: