perjantai 23. helmikuuta 2018

Isänmaan parturit kansanvaltaa korjaamassa

Joskus, hyvin kauan sitten kirjoitin aiheesta Hyssälän hössötys.  Se Liisa Hyssälästä. Jouni Backmanista ei sivustollani paljoa näy, selkeimmin kuitenkin artikkelissa Kovin on meitä moneksi... Kummastakin artikkelistani saa kuitenkin käsityksen tavastani arvostaa näitä kahta valtioviisasta. 

Nyt he yhdessä ovat suomalaisen kansanvallan pelastamisen kimpussa. Kaksi entistä ministeriä teki raportin kansanvallan korjauksista: Vaalibudjeteille katto, kansanedustajille mahdollisuus äänestää etänäHeidän perusväitteensä on, että Suomen menestystarina hiipuu, ellei kansanvallan rakenteita uudisteta. Heidän visionsa on Kansanvallan peruskorjaus. Tarvetta en todellakaan kyseenalaista.

Kyseisen työpaperin tiivistelmä tuo esille toiminnan 7 painopistealuetta, yksilöiden niiden osalta Nykytilan, Tavoitetilan ja Toimenpiteet. Painopistealueina todetaan.


 • Kansanvallan tila
 • Päätöksenteon puitteet
 • Puolueet
 • Eduskunta
 • Valtioneuvosto
 • Ilmiöpohjaisuus
 • Ministeriöiden alainen hallinto


Olen vakuuttunut, että kyseinen julkaisu, asianmukaisesti painettuna kuluu hiirenkorville puolue-eliittimme työteliäissä käsissä kansanvaltaamme pelastettaessa. 53 toimenpidesuosituksen määrä kyllä panee miettimään, josko peruskorjauksesta näillä eväillä tulee, vanhaa sanontaa lainaten "ei lasta ei paskaa".

Epäilyksen innoittamana käväisin myös omassa arkistossani, kansanvalta eli demokratia kun on ollut yhtenä kirjoitteluni keskeisenä teemana sen alusta alkaen. Hakusanana demokratia. Jo toisesta artikkelista pääsin kiinni 27. 3. 2012 artikkelissa esittämääni analyysiin kansanvaltamme tilasta artikkelissa Kansalaiset vaativat sekaantumisvapautta?

Helpottaakseni lainsäätäjänä toimivien puolueittemme edustajien raskasta työtaakkaa liitän alle luettelon tärkeimmistä konkreettisesta muutoksista. 

Seuraavilla muutoksilla pääsisi hyvään alkuun:

 1. Perustuslain 29§ tulkinta ja rikkomisen sanktiointi.
 2. Puolueiden merkityksen supistaminen vaali- ja samanmielisten yhteydenpito-organisaatioksi.
 3. Nykyisen julkisista varoista puolueiden itselleen päättämän puoluetuen kriminalisointi.
 4. Puhtaasti yksityiseen, vapaaehtoiseen rahoitukseen perustuvan rahoitusmallin toteuttaminen demokratian turvaamiseksi ja vaikkapa puolueiden toiminnan rahoittamiseksi.
 5. Puolueiden nyt jo itselleen ja lähipiirilleen haaliman omaisuuden kansallistaminen ja soveltuvin osin yksityistäminen
 6. Yksittäisen ehdokkaan tukijan vaalirahoituskaton (1700 euroa) ja ilmoitusvelvollisuuden ulottaminen koskemaan myös puolueita.
 7. Oikeuskanslerin ja perustuslakivaliokunnan tehtävien sisäisen ristiriitaisuuden poistaminen perustamalla puolueista ja siis eduskunnan päätöksestä irrallinen, itsenäisesti toimiva "perustuslakisyyttäjänvirasto" ja perustuslakituomioistuin


Eikä toimenpiteitä ole seitsemää enempää. Kunhan nämä saadaan toteutettua voi Eduskunta ihan huoleti siirtyä noihin Hyssälän ja Backmanin hienosti yksilöimiin toimenpiteisiin. 

Kuten alussa totesin, tarvetta kansanvaltamme peruskorjaamiseen en todellakaan aseta kyseenalaiseksi. En enää moneen, moneen vuoteen. Enkä varsinkaan nyt; kuten PohjanPoika kommentissaan totesi "Ei tarvitse olla kovin etevä ennustaja jos toteaa, että se mitä USA nyt, sitä Eurooppa huomenna." Tähän remonttiporukkaan sen sijaan yhtä paljon kuin Isänmaan partureihin

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

yksityiskohtien sijaan lähestyisin ongelmaa osana suurempaa kokonaisuutta. Ensinnä lähtisin muuttamaan "maan tapaa". Tässä pätee vanha sanonta alokkaan asennosta: ei siitä korjaamalla kunnollista synny, täytyy tehdä kokonaan uusi.

Minusta merkittävin korjattava "maan tapa" on virkakorruptio, yksi korruption pahimmista muodoista, jota pidetäään määritteellisesti piilossa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että olet virkaa hoitaessasi puolue-establishmentin tiukassa ohjauksessa ja virkaeteneminen tapahtuu sitä kautta, että olet ehkä asiantuntemuksesi vastaisesti tehnyt virkapäätöksen puolue-establishmentin toiveiden mukaisesti. Tämä estää asiantuntemuksen käytön lakien ja säädösten laatimisen yhteydessä. Demokratisen päätöksenteon kauttahan tätä asiantuntemusta ei löydy, kansa äänestämällä valitsee kaltaisiaan ja tyhmyys tiivistyy.

Virat ovat ”läänitettyjä” tietylle puolueille puolueiden kulloistenkin valtasuhteiden mukaisesti. Hain kauan sitten erästä ministeriövirkaa, hakijoista olin ehdottomasti pätevin mutta sopivin nimitettiin. Tein valituksen eduskunnan oikeusasiamiehelle. Häneltä sain seuraavan vastauksen: ”Ministeriöillä on virkoja täyttäessään oikeus valita viran kelpoisuusehdot täyttävistä sopivin”. Ei siis pätevin. Kyseessä on virkakorruptio niminen mätäpaise, joka odottaa puhkaisuaan. Naurattaa tämä väite, että Suomeessa ei olisi korruptiota kun virkakorruptio on yksi korruption räikein muoto.

Osana korruption kitkemistä vapaamuurarius tulisi ottaa mukaan jääviyskäsitteeseen. Nyt laastiveljet poliittisessa päätöksenteon osana järjestelevät asiota keskenään muurariveljen eduksi, ilman että jääviyttä tämän järjestelmän osana asetetaan kyseenalaiseksi. Arvelen, että tämä on esim. kaavoitus, maankäyttö ja rakennusoikeusasioissa hyvinkin yleistä. Ja muurarivala vaientaa nämä käytännöt.

Eri piilomuodoissa tapahtuva korruptio on suomalaisen hallintotavan paise #1, miten puhkaista tämä? En tiedä. Asia ei etene demokraattisen äänestämisen kautta, demokratia on pikemminkin muutoksen jarru.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Sanot "yksityiskohtien sijaan lähestyisin ongelmaa osana suurempaa kokonaisuutta" ja "Eri piilomuodoissa tapahtuva korruptio on suomalaisen hallintotavan paise #1, miten puhkaista tämä?" Olen samaa mieltä, mutta avainsanana on juuri tuo MITEN. Itse olen yrittänyt siihen monastikin vastat ehdottamalla kaikille muutosta hakeville vaaleissa äänestämistä kirjoittamalla lippuun mitä muuta tahansa paitsi numeroita. Kuten tiedät itse kirjoitan siihen todistettavasti JOKU MUU.

Suuria kokonaisuuksia eivät lainsäätäjät, sen paremmin valmistelijat, puolueet kuin poliitikotkaan hallitse. Jos yrittävät, poskelleen menee kerta toisensa jälkeen, kuten viimeistään SoTe- ja maakuntauudistus-sekoilut osoittavat. He tarvitsevat pieniä yksinkertaisia tehtäviä, joiden "ratkaisemisessa" he eivät voi epäonnistua. Esittämistäni seitsemästä muutoksesta kuusi on sellaisia. Tosin, jos lähtevät kysymään konsulttiapua esimerkiksi Hyssälältä, Backmanilta tai vaikkapa Tarastilta epäonnistuvat varmaan näissäkin?

Hakki kirjoitti...

Hesarin mielipidepalstalla julkaistiin, jälleen kerran kannanotto kansanvallan elendiaan Suomessa. Koska se saumattomasti liittyy osana tähän artikkeliin kopioin sen tähän ennen kuin siihen muutaman kommentis lisään.


"ENTISET poliitikot Liisa Hyssälä (kesk) ja Jouni Backman (sd) pohtivat Sitran selvityksessä kansanvallan korjaamista. Ministereinäkin toimineet selvittäjät esittävät muun muassa sitä, että puolueiden rahoitusta vahvistetaan, jotta ne voivat mahdollistaa ihmisen osallisuuden ja poliittisen ohjelmatyön. Eli vaikka puoluejärjestelmä on selvittäjien mielestä rikki, järjestelmään pitää kaataa lisää julkista verorahaa.

Miksi puolueet ovat irtaantuneet kansanvaltaisuudesta? Siksikö, että puoluetuki ja eduskuntaryhmien rahoitus tulee valtion ja myös kaikkien veronmaksajien yhteisestä pussista?

Puolueiden rahoitusta ei pidä lisätä, vaan päinvastoin sitä tulisi vähentää tai lopettaa kokonaan. Näin puolueissa olisi mietittävä jäsenyyttä ja sen merkitystä poliittisessa toiminnassa ja sen rahoittamisessa. Miten sitoutamme ihmiset, miten saamme hänen ajatuksensa mukaan yhteiseen kannanmuodostukseen ja miten saamme hänet maksamaan jäsenmaksunsa?

Kun puolueet joutuisivat palaamaan juurilleen jäsentensä liikkeeksi ja jäsentensä rahoittamaksi järjestöksi, tämä voisi johtaa siihen, että poliittisen puolueen jäsenten mielipiteitä kuunneltaisiin herkemmin puolueiden paikallisissa, maakunnallisissa ja valtakunnallisissa elimissä, ja aito jäsenten mieli­pide näkyisin myös päätöksen­teossa. Todennäköisesti se myös aktivoisi kansalaisia vaikuttamaan ja osallistumaan aiempaa vahvemmin yhteisten asioiden hoitamiseen.

Tuomas Koivuniemi
Kauhajoki

Ja puoluerahoituksen siirtäminen eduskunnan päätettäväksi on kieltämättä keskeinen eduskunnan tekemistä, kansanvaltaa rapauttavista päätöksistä. Kun asiasta muutamankin kirjoituksen olen julkaissut laitetaan tähän nyt muutama linkki.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2008/05/demokratiasta-kannattaa-maksaa.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/03/tulosvastuuta-demokratiaan-ehdotus.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/12/holmolan-ristiriitaiset-ikiaikaiset.html

Kun ne on kirjoitettu keskimäärin jo noin 10 vuotta sitten tulkoon todettua, että varsinaisen asian - puoluerahoituksen - osalta olen jalostanut tuota ensimmäistä mallia. Mutta mitä niitä kaikkia esille kaivamaan yhden Hyssälän, Backmanin ja SITRAn provosoimana? Etsimällä nuo kyllä löytyvät, vaikkapa hakusanalla TARASTI.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

et ottanut kantaa edellisessä kommentissani esittämään epäkohtaan

+++ Osana korruption kitkemistä vapaamuurarius tulisi ottaa mukaan jääviyskäsitteeseen. Nyt laastiveljet poliittisessa päätöksenteon osana järjestelevät asiota keskenään muurariveljen eduksi, ilman että jääviyttä tämän järjestelmän osana asetetaan kyseenalaiseksi. Arvelen, että tämä on esim. kaavoitus, maankäyttö ja rakennusoikeusasioissa hyvinkin yleistä. Ja muurarivala vaientaa nämä käytännöt. +++

Minusta vapaamuurarius on selvästi jääviyskäsitteen sisälle kuuluva ilmiö. Hyvä kysymys myös on, kumpi menee edellä; virkavala vaiko vapaamuurarivala? Samanaikaisesti kun puhutaan poliittisen establishmentin ja elinkeinoelmän välisistä kytkennöistä, tulisi myös tehdä vapaamuurariestablishmentti läpinäkyväksi. Pelkäänpä että näin ei tule käymään ja siinä mielessä on koko isänmaan parturoinnin puntarointi turhaa kun sen yksi ulottuvuus jätetään ottamatta huomioon. Tämä on mahdollisesti sen suuruusluoan kysymys, että koko yhteiskunnan mätä rakenne romahtaisi kasaan.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika, En muuten ottanutkaan ja siihen on syynsä.

Itse en ole rappari, enkä minkään muunkaan vastaavanlaiseksi luokiteltavan Hyvä Veli-yhteisön jäsen. Kuten, sattuvasti - tai sitten en - sanailen; "uskontoni kieltää minua kuulumasta yhteisöihin, joita en itse ole vähintäänkin ollut perustamassa." Mieluiten jopa tiukemmin "joita en itse ole perustanut". Tuosta olen yrittänyt pitää kiinni jo vuosikymmeniä. Kirkkoon kyllä kuulun.

Rapparit, Odarit, Zontat, Rotarit ja Leijonat kuuluvat mielestäni samaan kastiin kuin maamiesseurat, työväenyhdistykset, kaiken maailman kirkkokunnat, ammattiyhdistykset, puolueet, moottoripyöräjengit, mafiat, kukkaisrahastot, nuorisorahastot, WIZOt jne. jne.

Toisaalta en pidä noita edellämainittuja yhteisöjä "kaiken pahan alkuna ja juurena". Isäni kuului rappareihin - toki vain USAssa - ja käsitykseni mukaan toimi varsin aktiivisesti kyseisen järjestön hyväntekeväisyystyössä. Entisissä työtoverissani ja nykyisissäkin ystävistäni noita löytyy. Sitä samaa hyväntekeväisyyttä - laajasti ajatellen - tekevät varmasti myös edellä mainitut ja vastaavat - tai ainakin suuri osa niistä - ympäri maailman. Valitettavasti näihin kaikkiin liitty myös väärinkäytösten ja hyväksikäytön todellinen mahdollisuus. Mitä kauemmin ne ovat toimineet, sitä varmemmin niiden rakenteisiin ja toimintatapoihin myös "paha" - yksilöimätön tai hyvinkin yksilöity - on pesiytynyt. Ja meissä ihmisissä kun löytyy yrittäjää joka lähtöön. Valoja tai ei. Näinpä uskonkin siihen, että näiden organisaatioiden aikaansaamaa "pahaa" käytetään usein keppihevosena tai tekosyynä, eräänlaisena "rsismina" tai ainakin leimakirveenä selittämään niiden jäsenten tekemät laittomuudet, sikokset ja pahan.

Riittikö tämä? :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Riittikö tämä? :-) +++

Ei riittänyt. Minua vaivaa kysymykseni: kumpi menee edellä, muurarivala vaiko virkavala? Ja mitenkä se vaikuttaa jääviyskysymykseen. Kun korkeaan virkaan valittu henkilö joutuu selvittämään taustojaan, vapaamuurarius tulisi ilmoittaa julkisesti. Nyt on olemassa julkisuudessa tiettyjä "listoja", mutta en ole löytänyt niistä niitä, jotka tiedän olevan vapaamuurareita.

Minusta vapaamuurareita ei voi verrata esimerkiksi Rotareihin tai Leijoniin. Kyseessä on aivan toisenlainen hyvävelihierarkia; alemmilta muurariastelta ei näe ylemmäksi. Ja käsittääkseni veljen esittämästä pyynnöstä ei juuri voi kieltäytyä. Vapaamuurariuteen liittyy muurarivalan kautta riippuvaisuus järjestöstä, se saattaa olla hyvän hallintotavan vastaista. Murarivala vannotaan jokaisen ylemmän muurariasteen suhteen uudelleen. Rotareilla ja Leijonilla ei tällaista pimeää järjestelmää ole. Mihin valaa oikein tarvitaan?

Omalla alallani en voinut välttyä havainnolta, että KTM:n alaisissa organisatioissa, niin VTT kuin myös aikanaan TKK vallitsi muurareiden välinen nokkimisjärjestys, ihan liian monta virkaa oli looshiveljien hallussa, myös lähimmät opettajani olivat noita. Minulle kehittyi vahva kuvotus juuri tuota järjestöä kohtaan.

Hakki, en voinut välttyä vaikutelmalta, että vähättelet vapaamuurareiden yhteiskunnallista vaikutusta Suomessa, sensijaan nostat kyllä poliitikot tikun nokkaan. Tieteellinen ajattelu lähtee siitä, että ilmiötä tarkastellessa otetaan tarkastelun kohteeksi kaikki muuttujat, myös ne jotka haittaavat omasta mielestä kokonaisuuden tarkastelua. Jälkimmäisellä tavalla syntyy ns. vaihtoehtoinen totuus.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Saattaa hyvin olla, että vähättelen rappareitten yhteiskunnallista vaikutusta Suomessa. Kun itse en julkishallinnossa juurikaan ole toiminut, en tunne sen paremmin KTMn, VTTn kuin TKKn nokkimisjärjestyksiien kriteereitä. Yksityisellä puolella, henkilökohtaisesti minulla on vain kerran käynyt mielessä epäilys, että looshiveljeys on vaikuttanut tehtyyn kovin kummalliseen ratkaisuun. Silloinkin osallisena olivat julkishallinnon puitteissa toimineet ja toimivat.

Minulla ei missään tapauksessa ole mitään sitä vastaan, että "korkeaan virkaan valittu henkilö joutuu selvittämään taustojaan, vapaamuurarius tulisi ilmoittaa julkisesti." Sopii hyvin ja siitä vaan. Tässä asiassa läpinäkyvyys olisi varmasti etu.

Joka tapauksessa virkatoimissa edellä täytyy mennä virkavalan. Eikä muurarinvalalla ole siinä sijaa. Yhteiskunnallisesti ja juriidisesti muurarivala on joka tapauksessa mielestäni verrattavissa pikkupoikien aikoinaan, ennen kouluikää tekemään "ikuiseen verivalaan" puukolla sormesta haavan veistämällä ja ne yhteen laittamalla. Keskenkasvuisten kakaroiden touhua.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Yhteiskunnallisesti ja juriidisesti muurarivala on joka tapauksessa mielestäni verrattavissa pikkupoikien aikoinaan, ennen kouluikää tekemään "ikuiseen verivalaan" puukolla sormesta haavan veistämällä ja ne yhteen laittamalla. Keskenkasvuisten kakaroiden touhua. +++

Mutta jos vala vannotaan kaksi sormea raamatun päällä, niin kyllä se on vala eikä mitä keskenkasvuisten kakaroiden touhua.

https://hymy.fi/uutiset/vapaamuurarit-rituaalit-ja-salat/

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Varmasti vakavahenkinen ja viihtyisä tilaisuus? Loossin lippu kädessä ja regaalit samettityynyllä, sirppi ja vasara - vai oliko se harppi ja silmä - toisessa kädessä. Ja muistaakseni puhdas essu kruununkalleuksien peitteenä? Kuten sanottu keskenkasvuisten kakaroiden touhua. Varmaan samanlaista touhua kuin initiaatioriitit vaikkapa seuraavilla: Helvetin enkelit, Outlaws, Bandidos, Pagans, Mongols, Sons of Silence, Cannonballs ja vaikkapa United Brotherhood.

Jos joku moisen valan tekevä sotkee ne virkavalaan - ja varmasti jotkut sotkevat, siispä KUN - on hänen osaltaan syytä harkita kokonaisvaltaista psykiatrista tutkintaa. Kuten sanoin: "Minulla ei missään tapauksessa ole mitään sitä vastaan, että "korkeaan virkaan valittu henkilö joutuu selvittämään taustojaan, vapaamuurarius tulisi ilmoittaa julkisesti." Sopii hyvin ja siitä vaan. Tässä asiassa läpinäkyvyys olisi varmasti etu."

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

en ole jaksanut kommentoida uusimpiin juttuihisi. Mutta vanhassa on vara parempi:

+++ Helvetin enkelit, Outlaws, Bandidos, Pagans, Mongols, Sons of Silence, Cannonballs ja vaikkapa United Brotherhood. +++

Joopa joo. Vähän niinkuin rupusakkia. Mutta entäpäs suomalaisen talouseliitin kerma, sieltä sitä vapaamuuraria riittää pilvin pimein. Esimerkkinä esim. EK, jossa toimitusjohtajan vakanssi on käsittääkseni läänitetty vapaamuurarille. Esimerkkinä edesmennyt Pentti Somerto, jonka seurassa aikanaan keskustelin laivamatkalla Helsingistä Saksaan. Tämä talouselitiin vapaamuurarius vaatisi kyllä ihan kunnollisen harjapesun. Hakki, lopeta please tämän savuverhon laskeminen tämän ilmiön päälle :-) Minusta kyseessä on suurin demokraattisen järjestelmän syöpäkasvain.

Sitä minä olen myös ihmetellyt, mikä on vapaamuurarien ja Bilderberg -ryhmän välinen yhteys? Tässäkään ei ole kyse rupusakista.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika


Sanot "Minusta kyseessä on suurin demokraattisen järjestelmän syöpäkasvain." Minusta ei, mutta vain siksi, että en asiasta varsinaisesti mitään tiedä.

Rappareiden vaara varsinkin tällaisessa pienessä maassa on mielestäni samaa luokkaa kuin minkä tahansa pienen paikkakunnaan urheiluseuran, maamiesseuran, hirviporukan, ompeluseuran tai marttakerhon. Lähtökohta on kaikissa varmasti kannatettava ja useimmiten kiitettäväkin. Mutta kun ihminen on mikä on, niistä saattaa aikaa myöden sopivassa "ympäristössä" ja "olosuhteissa" kasvaa syöpääkin vaarallisempi vallankäytön näkymätön ja kaiken yhteisön kontrollin ulkopuolinen väline. Mukaan lukien laittomuuden ja väkivallan väline jollekin tai joillekin.

Jos se riittävän monen mielestä vaatii "kunnollisen harjapesun" se varmasti jossain vaiheessa tapahtuu. Siis ellei siitä tule niin vahvasti rakenteisiin asti syöpynyt tauti, että se on olennainen osa Maan Tapaa. Silloin ei taida auttaa minkään valtakunnan pesu vaan se on poltettava pois. Ja jos tulella aletaan leikkiä tulee helposti polttouhreja joka puolella.

Se mikä porukka milloinkin on rupusakkia, on kai lähinnä kiinni katsojan silmästä?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ kai lähinnä kiinni katsojan silmästä? +++

Niinpä. Luciferin silmästä :-)

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Näinä vaihtoehtoisen todellisuuden ja "fake news"ien aikana ja ilman ivan häivääkään: Niinpä siitä ken on Lusiferkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

Luciferistä en tiedä, mutta sen silmän sanotaan olevan Amerikan yhden dollarin setelin kääntöpuolella, siinä pyramidin päällä ja tarkailee meitä sieltä. Monenmoista juttua on siitä, miksi se on sinne sijoitettuna. Oheisena yksi https://keskustelu.anna.fi/threads/antikristillinen-uusi-maailmanjaerjestys.1894900/ . Muitakin löytyy googlaamalla. Ota nyt tuosta selvää. Mutta .... ei savua ilman tulta. Maailma ei minusta näytä olevan niin demokraattisesti hallittu kun eliittiestablishmentti antaa ymmärtää.

tutkija Pohjanmaalta