perjantai 9. toukokuuta 2014

Hallitus kumoon heti


Onnitteluni demareille. Suomellakin on nyt historiallisen muutoksen mahdollisuusikkuna hetken raollaan. Mutta jos työpaikkoja ja laajemmin jopa työtä yleensäkään halutaan lisätä, tai edes nykyiset halutaan säilyttää, ei nyt sovi jäädä ihmettelemään. 
Nyt hallitus kumoon välittömästi on strategia, joka voi pelastaa niin Suomen kuin demarit ja Rinteenkin. Uudet vaalit niin nopeasti kuin se on suinkin teknisesti mahdollista saattaa johtaa Antti-jytkyyn, eikä taatusti ainakaan heikennä tilannetta nykyisestä. Vähintään kolme viimeistä hallitusta on ajanut Suomen pysähtyneisyyden tilaan. Lisä-analysointi, hidas hissuttaminen ja virheiden välttelyn yritykset johtavat vain puolueenne lopulliseen näivettymiseen. Pahinta kannaltanne olisi nykymenon jatkuminen. 
Ainoa tie vaikuttaa nopeasti Suomen kilpailukyvyn paranemiseen ja lopettaa työpaikkojen väheneminen vientisektoreilta ja siten välillisesti, vähitellen kaikkialta muualtakin on vahva uusi rahapoliittinen ote. Nykyinen leikkauksien, säästöjen ja kuvitellun tehostamisen negatiivinen kierre on saatava katkaistua.
On luonnollisesti selvä, että väestöltään noin 1% osa EUta ei voi sanella päätöksiä sen paremmin EUssa kuin EKPssäkään. Mutta muita tarkoituksenmukaisia keinoja ei ole, kuin ryhtyä tietoisesti ja taitavasti alentamaan euron arvoa. Jos ei asiantuntijat parempia keinoja keksi, heittäkää vaikka euroja helikoptereista. Mieluiten vielä siten kohdennettuna, että hyödyn tulevat erityisesti eniten kärsineille ja vielä kärsiville alueille.
Tämä ei tarkoita, että aloitetuista rakenteellisista uudistuksista tulisi luopua. Päin vastoin. Mutta uusia aloitteita, vaihtoehtoja, avauksia on saatava aikaan ja käännettävä nykyinen supistumis- ja halvaantumiskehitys uudeksi agressiiviseksi nousuksi. Tehokkaasti markkinoituna muuttunut Suomen saa taatusti vastakaikua ainakin kaikissa sisäisen devalvaationlla kuritetuissa eteläisen Euroopan maissa. Samalla siitä saattaisi seurata uusi linja suhteessa EUiin ja EKPiin. Alettaisi todella käydä yhdessä vaikuttamaan siihen, että Euroopassa laulettaisi muitakin lauluja kuin Deutsch, Deutschland über alles …
Ensi kerran kolmeen vuoteen rohkealla on nyt mahdollisuuksia. Who dares wins. Toiminnan nopeus on nyt kaikki kaikessa. Todellisen muutoksen ikkuna on auki vain hetken.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Uudet vaalit niin nopeasti kuin se on suinkin teknisesti mahdollista saattaa johtaa Antti-jytkyyn, eikä taatusti ainakaan heikennä tilannetta nykyisestä. +++


ei taatusti, mutta toisaalla olet jatkuvasti sitä mieltä että eikö oikea ehdokas sittenkin ole JOKU MUU.

Ajatellaampa nyt akateemisesti tätä kestoehdotustasi JOKU MUU: Jospa kaikki äänestäisivät ohjeesi mukaisesti, mikä muuttuisi kun vanha jengi jäisi tätä sirkusta pyörittämään?

Jos joku väittää, että politiikka on mielenkiinnotonta, kuivaa, nyt se ei sitä todellakaan ole.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Ehdokaani JOKU MUU on edelleen.

Kuten olen aiemminkin perustellut, lähtökohtani on palauttaa demokratia kansalle. Se ei saa sitä koskaan perustamalla aina vain uusia puolueita, jakamaan valtaa. Se saa sen vain, jos tuo välttämätön "välvouhka" - puolueet - saadaan vastuulliseksi kansalle. Sen voi saada aikaan vain pelko puolueen toiminnan tulosten arvioinnista.

Aivan yhtä epätodennäköistä kuin se, että kaikki kansalaiset äänestäisivät vapaissa demokraattisissa vaaleissa yhtä ja samaa henkilöä lienee se, että kaikki kävisivät jättämässä tyhjän äänestyslipun. Ellei jopa vieläkin epätodennäköisempää?

Jos kaikki puolueaktiivit Suomessa äänestäisivät itseään ja omiaan ja kaikki muut JOKU MUUta, havaitsisit taatusti eron puolueiden käytännön toiminnassa, vaikka lähtökohtaisesti mikään ei olisi valittujen henkilöiden/puolueiden osalta muuttunutkaan.

Sehän poistaisi kertaheitolla kaiken sen legitimiteetin, jonka varassa lakeja säädetään. Kun puolueiden jäsenet muodostavat vain noin 5 % äänivaltaisesta väestöstä on kai aika selvä, että JOKU MUUn 95 % iskee tervettä jumalanpelkoa päättäjiin.

fun kirjoitti...

Niinkuin tiedetään tuo idea JOSTAIN MUUSTA on täysin käsittämätön. Kyllähän se antaisi puolueille vahvan mandaatin kun ei tarvitsisi pelätä "demokratian ritareitten", liikkuvien äänestäjien, kostoa.
Euroa joudutaan heikentämään, mutta viime näkemältä se on vaan vahvistunut dollariin nähden. Vaikka euron arvoa laskettaisiin niin muut valuutat laskevat siinä samassa. Tämä on kauppasotaa, jolla pyritään kustannustasojen laskuun. Saksa ei hyvällä katso euron devalvoitumista. Miksi myisivät tuotteitaan halvalla kun kalliillakin tuntuvat menevän hyvin kaupaksi.
Rinne kuvittelee ottavan ay-liikkeelle vallan takaisin, mutta erehtyy. Vapaat markkinat pitävät huolen siitä, ettei työmarkkinoillakaan voi toimia miten lystää.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Kuka tietää, kuka ei ja mitä tietää, mitä ei.

Mandaatti loppuu jos 95 % äänestäjistä äänestää tyhjää. Itse asiassa viimeistään siinä vaiheessa, kun JOKU MUU on saanut enemmän ääniä, kuin suurin puolue demokratioa on kriisissä. Ja syykin on selvä; Annettua tyhjää ääntä ei voi selitellä parhain päin, kuten antamatonta nukkujan ääntä.

Eivät he silloin enää pelkää etujensa menettämistä, he kammoavat ja ovaty kirjaimellisesti kauhusta jäykkinä. Mutta annetaan olla ... some of us never learn

Missä sinä viimeksi olet mahtanut vapaisiin markkinoihin tässä maassa törmätä? Kartellien kuningaskunnassa.

On kieltämättä mielenkiintoista, miten ensin sata vuotta taistellaan työlainsäädännön aikaansaamisesta, korkeammasta palkasta, lapsityövoiman käyttämisen kieltämisestä, 8-tuntisesta työpäivästä, eläkkeoikeudesta ... ja sitten yks´kaks ei välitetä niistä mitään.

Ei niitä etuja ja oikeuksia ole pyytämällä saatu. Eivätkä ne pysy, jos niistä vapaehtoisestyi luovutaan.

Ei meidän käteen jäävä keskipalkkamme ole mitenkään korkea, eikä ostovoimaamme kannata kehua verrattuna mihin muuhun teollistuneeseen kehittyneeseen länsimaahan tahansa. Meidän kilpailukykymme rapautuu erityisesti verojen ja henkilösivukustannusten seurauksena.

Minulle ainakin on aivan selvää miksi. Puoluepoliittinen järjestelmämme on äärimmäisen, vai pitäisikö sanoa rikollisen tehoton. Todellinen kleptokratia.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Mandaatti loppuu jos 95 % äänestäjistä äänestää tyhjää. Itse asiassa viimeistään siinä vaiheessa, kun JOKU MUU on saanut enemmän ääniä, kuin suurin puolue demokratioa on kriisissä. Ja syykin on selvä; Annettua tyhjää ääntä ei voi selitellä parhain päin, kuten antamatonta nukkujan ääntä. +++

Kaikella kunnotoituksella, kyllä minusta tämä teoriasi, ajatukseksi JOKU MUU on täysin akateeminen ja apokryyfinen. Tietenkin sellaisella ajatuksella voi leikitellä, mutta sillä ei KOSKAAN ole toteutumisen mahdollisuuksia. Niin apaattiseksi ei kansa metamorfoidu, että se tällaista vaihtoehtoa käyttäisi.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

JOKU MUU on ammattilaisten testaama ja erittäin toimivaksi todistettu. Muistanet varmaan Sauli Niinistön viimeisimmän valinnan Eduskunnan puhemieheksi?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2010/02/kumpi-voitti-sauli-niinisto-vai-joku-muu.html

Apatia on moisesta käytöksestä kaukana. Toteuttamisen ainoa este on itsenäisen ajattelukyvyn puute ja epäusko epätavallisten ratkaisujen toimivuuteen, ammattilaisten todistuksesta huolimatta.

fun kirjoitti...

Yritin aikoinani todistella pappisystävälleni, ettei Jumalaa ole. No eihän siitäkään keskustelusta mitään tullut...
Suomessa ei olekaan vapaat markkinat, mutta muualla maailmassa alkaa olemaan ja siellä meidän pitäisi kilpailla.
Nettopalkat Suomessa ovat aivan siedettäviä, mutta bruttopalkat huimaavat ja niillähän me tuotantoa rakennamme.
Etuja ei pyytämällä saa. Aletaan olla sellaisessa ajassa, jossa etuja ei saa taistelemallakaan. Vapaa maailmankauppa antaa ay:lle paljon kovemman vastuksen kuin yksikään työnantaja tässä maassa,-valiettavasti.
Sokea Reettakin näkee mihin ollaan menossa. Rajoja ei saada enää kiinni, tuontirajoituksia ei rakentaa, valuuttaa ei voi devalvoida. Pitää vaan alentaa tuotannon kustannuksia ja parantaa tuotteitten latua, jotta ylipäätään pärjäämme globaaleilla markkinoilla.
Hakki, me olemme sellaisella tiellä täällä Telluksella, ettei sellaista ole ennen koettu. Onneksemme olemme saaneet elää hyvänä aikana ja hyvän elämän.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Minun on kovin vaikea uskoa, että olisimme nyt tiellä, jollaista ihminen ei ennen ole kokenut. Kyllä näihin muutamaan sataan tuhanteen vuoteen mahtuu varmaan kaikenlaista?

Sokeasta Reetasta en tiedä, mutta kun nyt elämme aikaa, joka tuntuu kaikkea arvostavan rahan, etujen ja omasta näkövinkkelistään mieleeni tulee, että varmasti samanlaisia ja toisenlaisiakin aikoja on ollut.

Se mikä taatusti ainakin on erilaista on meidän määrämme ja se, että resurssimme - sen paremmin fyysiset kuin henkisetkään - eivät ole kasvaneet. Lisäksi uusiutumattomia olemme syöneet jo kauan. Liianko kauan?

Kun tuotannon kustannuksia ei voi määrättömästi karsia ei kai sitten jää muita vaihtoehtoja kuin tuottaa fiksummin? Ja myydä kalliimmalla? Tai fiksummin?

Eiköhän yritetä kuitenkin yhdessä huolehtia siitä, että jätämme lapsillemme maailman, joka on paremmassa kunnossa, kuin se johon synnyimme?


PS.

Rajat on tunnetusti helppo sulkea, mutta jälleen avaamisessa voi sitten olla vaikeuksia.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Ei taloustilanne tilanne lopujen lopuksi kovin pelottava ole.

Julkisissa asiakirjoissa, joita juuri kukaan ei lue, on paljon juttua depopulaatiosta, ja biologiset aseet ovat jo sillä tasolla, ettei tietyn luonnetyypin hävittäminen ole ongelma.

Niinpä tulevaisuus riippuu siitä, kuka on se JOKU MUU, jonka tehtäväksi maailman pelastaminen on jätetty.