sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vastuu on fantsuuUkraina on nyt onnistuneesti saateltu sille samalle tielle, jota Jugoslaviassa pari vuosikymmentä kuljettiin. Saman tien kulkemista ei vielä ole saatu edes lopetettua Syyriassa, tokkopa edes Egyptissä, Libyasta nyt puhumattakaan?

Voitaisi varmaan kysyä, missä seuraavaksi? Varmaan pitäisi ja kysytäänkin. Vaan tuskinpa edes Putler tietää? Sitä ei tarvitse enää kysellä mikä kehitys nyt on meneillään. Ei ole tarvinnut enää pitkään aikaan. Menossa kehitys, jossa Euroopan kartta pannaan tavalla tai toisella jälleen uusiksi.

Itsenäisen valtion, siis myös Suomen, ensisijaisena tehtävänä on turvata kansalaisten ja kansakunnan tulevaisuus. Nyt ei ainakaan tarvita enää fantsuja positiivisia broilereita massoja vaalikeskustelussa viihdyttämään. Enää ei tarvitä kansallisia supersankareita ottamaan markkinoista selkävoittoa. Takuutuksillakaan ei kukaan enää voittoja kerää. Nyt tarvitaan päättäväisiä realisteja korjaamaan edellisten jäljet ja pelastamaan se mikä vielä pelastettavissa on.

Vaan mistä me nyt moisia tähän tarpeeseen ottaisimme? En jaksa uskoa, että (maalaamatta pirua millään tavalla seinälle) meiltä enää poliitikasta löytyisi Risto Rytin ja Väinö Tannerin kaltaisia vastuunkantajia, jotka virheellistä politiikkaa vuosia noudattaneina uskaltaisivat ottaa vastuun maasta silloin, kun laskun maksun paikka koitti? Vastuu kun ei ole fantsua, kuin juhlapuheissa.


2 kommenttia:

fun kirjoitti...

Kyllähän vastuun kantajia löytyy, mutta kantavat vastuuta ainoastaan omasta ja puolueensa tulevaisuudesta.
Urpilainen yrittää kantaa vastuuta valtionvarainministerinä, mutta vappupuheensa taustaryhmät huusivat rytmikkäästi " luokkapetturi, luokkapetturi". No, Rinne jatkaa oman vastuunsa kantamista.
Kyllähän EUn tulevaisuudesta vastuuta on kannettu ihan kiitettävästi.
Ulkoistaminen on ajan mantra. Maan kilpailukyky on ulkoistettu SAK:lle, poliittinen tulevaisuus EU:lle. Turvallisuus kun ulkoistetaan Natolle niin saavat puolueet keskittyä omien etujensa kantamiseen.
Voi meitä poloisia veronmaksajia.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Vastuun kantamisen järjestyksestä olen kanssasi samaa mieltä, mutta onko ensimmäisen jälkeen tyhjää ja kuinka paljon tyhjää, siitä voisimme varmaan keskustella?

Kun itse olen perustanut sen ensimmäisen ay-liiton, jonka puheenjohtajana hän toimi, tekisi mieleni sanoa, että kyllä kaveri vastuunsa kantaa. En siihen kuitenkaan usko. Samanlainen taitaa olla kuin muutkin vastuunkantajat. Vastuuton.

Ajattele fundeeraaja positiivisesti, veronmaksua ei vielä ole ulkoistettu.