perjantai 9. marraskuuta 2012

Minua kyllä vähän häiritsee


Varmaan minulta puuttuu joku ruuvi jostain. Pääministeriä ei kuulemma häiritse se, että hänen pitkäaikainen aseenkantajansa siirtyy suoraan ministerin tehtävissä Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi. Eikä siirto tapahdu mistä tahansa ministeriöstä vaan Elinkeinoministeriöstä, kauppa- ja teollisuusministerin hommista.

Ilmeisesti meillä on todella vähän korkean tason osaamista tässä maassa, kun entisestä pääministeristä tulee hetkessä Pienteollisuuden Keskusliiton toimari, SAKn entisestä puheenjohtajasta tehdään työministeri ja nyt sitten kauppa-ja teollisuusministeristä lobbarijärjestö EKntoimari?

Onhan se varmaan hyvä, että poliittisesta etujärjestöstä tapahtuu liikettä elinkeino- ja työelämän etujärjestöön ja päin vastoin. Mutta vakuuttakaa ystävät minulle, ettei tässä etujärjestöt vain vahvista Maan Tapaa ja suorita HyväVeli - verkkojensa uudelleen ryhmitystä ja vahvistamista. Meidän muiden kustannuksella.

Minua kyllä vähän häiritsee.


PS.

Kalliiksi hän ministerinä tuli. Toivottavasti hänelle nyt maksetaan palkka tuloksen mukaan, asiakkaiden tipeistä. 

2 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Pääministeriä ei häiritse kun hänellä on joustava selkäranka kuten niin monella muullakin menestyneellä poliitikolla. Häkämies Jr on pitkään profiloitunut 'kapitalistien lakeijaksi' ja tottahan toki se on suuri meriitti EK:n toimitusjohtajan tehtäviin. Lisäpisteet tulevat tietenkin hyväveliverkoston tuntemuksesta joka on tärkeä osaaminen lobbauksessa. Eli ei tuollaiseen tehtävään pätevöidytä Kauppakorkeakoulussa :)

Minuakin häiritsee. Mutta minulla ei olekaan poliitikoiden joustavaa selkärankaa. Siksi muutaman vuoden käväisy vihreiden joukoissa alkoikin ällöttää. Onneksi siitä painajaisesta on jo pitkälti toistakymmentä vuotta.

Hakki kirjoitti...

Igor

Onneksi olkoon! Olet löytänyt poliitikon anatomiasta elimen, joka jo kauan sitten kuviteltiin uran evolution myötä jo kokonaan kadonneen.