keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kepulla taas muistivammainen puoluesihteeri


Kepu työllistää puoluesihteereikseen kovin kummallista porukkaa. Legendaarinen kepuli oli aikoinaan luonnollisesti Arvo Korsimo, ainoa jonka itse muistan nimeltä menneiltä ajoilta. Jarmo Korhonen ja hänen perunakuoppansa, osallisuutensa Kehittyvien Maakuntien Suomen perustamiseen ja sitä kautta KMS-lahjomajuttuun on toki muistissa. Nyt ilmeisesti Timo Laaninen on lunastamassa paikkaansa Kepun historiassa.

Timo Laaninen liittyy muistivikaisiin kepuleihin ja heitähän tässä puolueessa tunnetusti riittää. Hän ei muista kuinka monta kunnon kepulia on suostunut jälkikäteen rahoittamaan kepun kunnallisvaalien aktiivien ja erityisesti kai piirien johtajien Kanarianmatkaa. Siis sitä, jonka hän ensin oli aikonut rahoittaa osin puoluetukirahoilla, koska kuulemma muuta rahaa ei puolueella juurikaan ole huonosti menneen eduskuntavaalin seurauksena.


Hänen ja kepun onneksi uusi puheenjohtaja pysäytti aikeen. Matka toki tehtiin, mutta nyt siis yksityisellä erillisrahoituksella. Siis sillä, jota nyt kerätään. Siis jälkikäteen.

Olisi toivottavaa, että jo yksin tämän vuoksi valtiontilintarkastajat ainakin tältä osin suorittaisivat Kepun puoluetuen erityistilintarkastuksen. Sikäläisillä kun on tapana palkata sekä jatkuvista, toistuvista muistihäiriöistä että lakien joustavasta tulkinnasta tunnettuja kansalaisia. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomio siihen, että ao. puolue täyttää järjestäytyneen rikollisuuden EU-kriteerit.

Muuten olen kyllä sitä mieltä, että julkinen puoluerahoitus olisi kiellettävä ja korvattava yksityisellä puoluerahoituksella. Loppuisivat samalla nämä kepunkin ainaiset kiinni jäämiset lakien luovasta tulkitsemisesta.


Ei kommentteja: