keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Päättäkää jo tuo jumalasta seuraavaVeikkauksen toimitusjohtaja Risto Nieminen sai kuulemma sittenkin potkut? Sitä onkin jo muutama päivä "ihmetelty".  Ensimmäiseksi yhtiön neutraali ilmoitus toimisuhteen päättymisestä, sitten jonkun lehden arvio vapaehtoisesta lähtemisestä, ellei peräti irtisanoutumisesta itse suunnitellun, yhdessä sovitun ja varsin kohtuullisen kultaisen kädenpuristuksen avittamana, ja nyt sitten tämä.

Kun Nieminen aikoinaan nimitettiin jäi minulle käsitys siitä, että kyseessä oli pitkälti epäpoliittinen, alan arvostetun ammattilaisen nimitys. Nyt havaitsen hänen olevan demari, mikä ei tietysti ole alan ammattitaidon este, mutta uskoni nimityksen epäpoliittisuuteen koki kolauksen. So what?

Veikkaus kiinnostaa itseäni lähinnä yhtenä poliittisten rahavirtojen lähteenä, osana meidän 15 miljardin puoluetukea. Ja poliittisena suojatyöpaikkana, johon sisältyy aivan ilmeisesti "jumalaton" palkka, mahtavat muut edut ja olematon ammattitaitovaatimus. Minkäköhän puolueen edustajalle nyt ollaan raivaamassa tilaa? Ei kai sentään Arhinmäelle? Vielä.

Suomalaisen enemmistöparlamentarismin koko kuva? Yksissä kansissa. Mielivaltaisessa, lyhyen aikavälin "otsikko-otoksessa". 

Mika Vehviläinen, Harri Sailas, Christoffer Taxell, Stefan Wallin, Jorma Ollila, Mari Kiviniemi, Matti Vanhanen, Stephen Elop, Ilkka Kanerva, Arto Merisalo, Sampsa Kataja, Jyrki Katainen, Jutta Urpiainen, Tarja Halonen, Sauli Niinistö, Tapani Yli-Saunamäki, Päivi Räsänen, Merja Kyllönen, Maria Guzenina, Timo Räty, Jyri Häkämies, Paavo Lipponen, Jussi Pajunen. 

Vaikuttava luettelo. Olisiko niin, että johtajan "parasta ennen" rajoittuu vain valintaa edeltävään aikaan? Ja silloinkin vain katsojan silmässä? Ja kuivin jaloin selviytyy vain se, joka ei tee mitään? Ehkä niin olisikin parempi?

Ei kommentteja: