lauantai 25. helmikuuta 2012

MuumiMamma - In MemoriamAinoa valtakunnallinen katsoi asialliseksi muistella Tarja Halosen 12 vuotta Suomen Tasavallan Presidenttinä jo ennen virkakauden päättymistä. Ja varmaan hyvä niin. Mutta samalla mietin itsekin, mistä muistan Muumimamman? Ensimmäisinä mieleen tulevat:

Henkilömiinat ja Ottawan sopimus
Poliittiset virkanimitykset
George W.:n kravatin suoristaja
Putinin kaveri ja keskustelujen pimittäjä
Maailmanparantaja kaukomailla
Setan mannekiini

Jos yleensä jotain positiivista muistan, on se hänen lopunajan kantansa Tasavallan Presidentin valtaoikeuksien pitämiseen edes sillä tasolla, jossa ne olivat kun hänet tehtävään valittiin. Puolueiden vallanhimo, ei suinkaan tarkoituksenmukainen parlamentarismi ovat ohjanneet meidät näennäisparlamentarismin umpikujalle, jossa toteutuu enää puolueiden demokratia. Politbyrokratia.
Toivottavasti seuraaja ei alita kansalaisten odotuksia.


4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Minä muistan Halosen lähinnä ajalta ennen presidenttiyttä, kun hän palautti kolme lentokonekaapparia Neuvostoliittoon. Maahan, jota hän avoimesti ihaili ja yhteiskuntajärjestelmään, jossa vittumoiset kansalaiset suljettiin äänettöminä mielisairaaloihin. Että semmoinen muumimamma.

Hakki kirjoitti...

Jokaisella meistä on ikiomat muistomme, jotka aika kultaa. Tuota en muistanut, mutta hyvin sopii muistojeni joukkoon tuokin.

Anonyymi kirjoitti...

KIINNOSTAISI VARMAAN NÄHDÄ MAMMAN ILME, KUN STASI-LISTA OTETAAN JÄÄKAAPISTA.

Hakki kirjoitti...

Anonyymi

Ei vois vähempää kiinnostaa.