lauantai 6. kesäkuuta 2009

Suomalaista keskustelua

Keskustellaan asioista, joilla ei ole merkitystä. Asioista, joilla on merkitystä ei edes puhuta, keskustelemisesta nyt puhumattakaan.

"Toinen puoli (EU-parlamenttivaalikampanjassa) esillä olleista asioista on sellaisia, jotka ovat lähellä tavallisia kansalaisia, mutta eivät kuulu Euroopan parlamentin toimivaltaan lainkaan. Toinen puoli on parlamentin ja EU:n käytännön asiaa. Talouskriisin ratkaiseminen ei ole noussut esille juuri lainkaan", sanoi Johannes Koroma YLEn haastattelussa tänään.

Sunnuntain jälkeen tämä Sirkus on päättynyt ja Karnevaalit voidaan toivottavasti taas unohtaa. Ehkä sitten palataan arkeen? Antaisivatko vastuulliset poliitikkomme mahdollisuuden edes tähän? Tai siihen, että alettaisi miettiä, miten tästä tämänkertaisesta, tai oikeastaan tästä vasta tuloillaan olevasta kurimuksesta selvitään. Ei. En edes vaadi, että pitäisi mitään tehdä. ;-) Kunhan edes tuumattaisi.

Enkä tässä minäkään ajattele ensisijaisesti Vladimir Putinin ”vahinkoa monille miljoonille ihmisille” – uhkausta.

Ajattelen, miten kestetään tätä hallitusta vielä lähes kaksi vuotta? Miten kestämme hallituksen toimettomuuden seurauksena syntyvän massatyöttömyyden? Miten saamme tällä kertaa turvattua yhteiskuntarauhan? Pystymmekö tällä kertaa edelleenkin saamaan lisää valtionlainaa lastemme ja lastenlastemme maksettavaksi? Riittääkö 50 miljardia uutta lainaa? Vai tarvitaanko 150? Kuinka he selviävät takaisinmaksusta? Mihin loppuu teollisuutemme alasajo? Ja milloin? Mitäköhän se Vladimir aikoo?

Pehmeäksi laskuksi:

The Seekers, 1968, ”Now the carnival is over” YouTube.

11 kommenttia:

eurooppalainen kirjoitti...

Demokraattisessa järjestelmässä kansa saa juuri sellaiset johtajat kuin se ansaitsee.

hakki47 kirjoitti...

eurooppalainen

En katso ansainneeni näitä. Ja Suomi onkin politbyrokratia.  Mutta vaikka niissä ei ole edes palautusoikeutta niin reklamaatio-oikeus minulla on. Jatkan siis kirjoittamista.

Tobe kirjoitti...

Missäs maassa Hakki tekstiäsi kirjoittelet kun syytät Suomen hallitusta kaikesta maailman pahuudesta ja kurjuudesta? Miten kestät sen tosiasian , että nykyistä vastaava hallituspohja jatkaa seuraavienkin vaalien jälkeen. Seuraava hallitus ja sitäseuraava saa panna toimeksi ne kovat väännöt mitä ei nyt taantumakuopassa kukaan uskalla. Demokratiamme on nyt hyvin selkeätä.Vaalien voittaja aloittaa hallitustunnustelut.Siis Matti,Jutta tai Jyrki.Joku kolmesta pullahtaa ulos jos ei hyväksy toisten tavoitteita.On toki erään Niinistön idea koota laajapohjainen sateenkaarihallitus hoitamaan asioita kunnes ollaan taas kuivalla maalla.Meillä kaikilla menee paremmin jos hyväksymme pienen maan vaihtoehdottomuuden maailmanpolitiikassa.Me voimme haluta jotain muuta, mutta kun muu maailma ei halua samaa on paras pysyä ruodussa.Toki pohjoiskorealainenkin malli on, mutta eipä taida monia kiinnostaa.Tuolla näkyi yksi vaalijuliste jossa puhuttiin vaihtoehdosta nykymenolle.Siinä julisteessa unohdettiin mainita, että sitä heidän myymäänsä mallia kokeiltiin jo 70 vuotta ja huonosti kävi.Oikein huonosti.Koitetaan nyt vaan yhdessä kun ollaan pienessä maassa.Jatka vaan kirjoittamista ja kiteytä sanomasi uuteen vaihtoehtoiseen malliin.Seuraan kehittelyä mielenkiinnolla.

juhamatti kirjoitti...

Jotain samansuuntaista Toben kanssa olen muutaman kerran yrittänyt esittää. Olet oikeilla jäljillä. Pakkohan meidän on pyristellä mukana. Nousu on kovan työn takana, ei siitä mihinkään pääse.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Aamupäivällä Helsingissä, iltapäivällä Heinolassa. Eiköhän nämä kumpikin Suomea ole? Hartola tuossa vieressä lienee noutajaa odotteleva entinen kuningaskunta ja Pertunmaa kuuluu Savoon, jossa kuulemma asuu sudeetteja.

Mitenkö kestän eduskuntavaalien jälkeisen Suomen? Aivan yhtä huonosti kuin nykyisen, todennäköisesti. Mutta ei tällainen 60+ eläkeläinen enää voi siirtolaiseksikaan lähteä, ainakaan ennen kuin hengenmenolla uhataan lasta tai vaimoa. Vaikka mieli tekisi.

Täytynee palata valistustyöhön? Miettiä ja toteuttaa entistä tehokkaampi kampanja, jolla kansalaiset saadaan ymmärtämään, että Matti lukuun ottamatta muut saadaan tanssimaan äänestäjien pillin mukaan vain äänestämällä Kirkkovenettä. Se onkin ainoa rahanomaisen muutoksen mahdollisuus.

"Koitetaan nyt vaan yhdessä kun ollaan pienessä maassa." Olen kanssasi samaa mieltä. Sitähän tässä yritän vakaasti uskoen, että olemme jälleen ottamassa askeleen oikeaan suuntaan. Eikä uutta vaihtoehtoa ole, kun kapinaan en ryhdy. Joten jatkan kiteytystä.

Archer kirjoitti...

Keskustelua? Olisko tossa asian tynkää? http://areena.yle.fi/toista?id=2490324 jotain kouluun liittyvää...

hakki47 kirjoitti...

juhamatti

Nousu on paljon kovemman työn takana kuin kukaan vielä osaa kuvitellakaan. Osaksi myös siksi minulla ei juuri ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa valistustyötä. Olisi vaan niin paljon motivoivempaa jopa helpompaa nousta, jos vastassa ei koko ajan olisi tyhjänpäiväinen ja kuormasta jatkuvasti eväitä naposteleva poliittinen "eliitti".

Tobe kirjoitti...

Poliitikkoja voi sentään vaihtaa ja kierrättää, mutta virkamiestä ei voi mitenkään.Virkaasema on myös siitä kummallinen , että se useimmiten monistaa itsensä palkkaamalla alaisen tekemään sen työn mihin itse tuli valituksi.Sihteerillekin toki tarvitaan sihteeri kun lainsäädännön täytäntöönpano on niin kovin raskasta hommaa.Minusta tämä nykyhallitus on juuri se askel oikeaan suuntaan kunhan eivät mene samaan vipuun ja lisää virkoja.Nyt en soisi kansalaisille yhtään lisäkulua kannettavaksi.Tämä on nyt ns. tapissa tämä kulupuoli.Ne joilla on idea veroja korottaa pyydän ystävällisesti tutustumaan 90-luvun verouudistuksen antamaan oppiin.Silloin opittiin miten yhteiskunta saa enemmän kun vaatii vähemmän.Varallisuus ei ole nollasummapeli.

kirkkovene kirjoitti...

OrNot

Olen ymmärtänyt, että olet aikuinen. Milloin viimeksi tässä rakkaassa politbyrokratiassa laitoit poliitikon kiertoon?

Kuvailemassasi suhteessa virkamies ei poikkea yksityisen sektorin pyrkyristä millään tavalla.

"Minusta tämä nykyhallitus on juuri se askel oikeaan suuntaan kunhan eivät mene samaan vipuun ja lisää virkoja." en todella usko mitä sanot. Mutta kun ilmeisesti näin sanot, perustele edes vähän. Minä tässä välillä esitän muutaman väitteen.

Kyseessä on maaseudun isäntien etua ajava hallitus, joka viis välittää kaupunkilaisten edusta.

Kyseessä on täysin kansainvälistä taloutta, politiikkaa ja taviksien olosuhteita ymmärtämätön poliittisten broilereitten konklaavi, joiden ainoa usko on omaan ideologiaan ja lompakkoon.

Kyseessä on osaamaton takametsien porukka, joka on onnistunut ja onnistuu vielä paremmin pilaamaan sekä taloutemme että ulkopoliittiset suhteemme.

Mutta, kun olemme muutamankin mielipiteen aieminkin vaihtaneet ja edelleen vaihdamme toivon, että jatkamme.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki 47,

Koko tunnettu mailma on viimeisen 70vuoden aikana juossut "oravapyoran" tayden ympyran ja tullut samaan tilanteeseen mista lahdettiin -30 vuosiluvun lopulla. Jos samaa rataa, mika on oravapyoran perusluonne, seurataan, ja mista on paljon ennakoivia merkkeja, suurin osa jollei perati kaikki rakentamamme tulee seuraavan vaiheen mukana tuhotuksi.

Sitten lahdetaan, kerran taas, alusta. On vain kysymys siita kuinka monta meita siina "oravapyoran" seuraavassa kierroksessa on mukana. Ottamalla huomioon uuden tuhokaluston kauaskantoisuuden, tyehokkuden ja niiden tarkkuuden, montakaan ei voi selvita hengissa.

Katastrofit ovat aina verrannollisia ihmislukumaaraan, joten seuraava on jotakin sellaista, jota emme osaa edes kuvitella silla tietomaaralla minka tiedamme itsestamme tanaan ja menneiden kokemustemme perusteella.

Tilannatta jossa olemme, ei voida pitkittaa kovinkaan kauan ja mita enemman "keksimme" lisa-uutta teknologisella tasolla, sita enemman on tuhottavaa. Jokaisen "explosion" jalkeen seuraa "implosion", mika on aineellisen ylituotantoa ja henkisen "alituotannon" tasapainottelua; ja jota emme ole viela oppineet ymmartamaan.

hakki47 kirjoitti...

Karl

Kuten varmaan olet havainnut kuuluun niihin, jotka ovat pohteissaan niistä kaikista samanlaisuuksista, joita nykyajalla on 1930-lukuun. Mutta en ehkä sittenkään halua viedä ajatusta siihen vääjäämättömään lopputulokseen, johon sinäkin päädyt. Tai en ainakaan halua sitä julkistaa. Sillä siihen tilanteeseen saattaa mennä vielä muutama vuosi. Ja toivottavasti ihmiskunta, kaikesta päinvastaisesta evidenssistä huolimatta, olisi sittenkin kyennyt ottamaan opikseen.