torstai 31. tammikuuta 2008

Liikeidea tarjolla – Maksutta - Sinulle

31.1.2008 8.50 | hakki47 | Työelämä, Osaaminen, Business, Itsenäisyys

Taattu kasvava kysyntä, maksukykyinen asiakaskunta, uutta ja erilaista, uskomaton kate.

Tässä maallistuneessa yhteiskunnassa ammattiauttajia istuu kuulemma joka oksalla. On pappia, diakonia, sosiaalihoitajaa, kuraattoria, psykiatria, terapeuttia, konsulttia ja mitä näitä nyt onkaan. Samaan aikaan mielenterveysongelmat alkavat voittaa sijaa suurimpana työperäisenä ”ammattitautina”. Ja ongelmia riittää - syrjäytyminen, työpaikkakiusaaminen, luovuuden puute, seksuaalinen häirintä eduskunnassa, boreout ja burnout, Kemijärven katastroofi muiden muassa tulivat mieleen. Työelämässä. Bisneksessä. Koulussa. Opistossa.

Ammattiauttajia on pilvin pimein. Ajattele uusiksi. Niin nimittäin on tarvettakin.

Eilen 30.01.2008 ilmestyneessä Kirkko ja Kaupunki lehdessä oli kiinnostava juttu. Miika Vähämaa oli kirjoittanut jutun siitä miten ajatella asioita uudella tavalla. Varmasti olisi syytä, itsekullakin.

Käytännön, konsultoivalla filosofialla ja filosofin vastaanotolla ei ehkä rikastuisi, mutta kyllä se monet muut rahanansaitsemiskeinot voittaa. Sitä paitsi kyseessä varmasti on sitä paljon peräänkuulutettua osaamisintensiivistä palveltyötä, mistä tulevaisuuden kansallinen vauraus rakennetaan.

Pysyvä linkki | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: