lauantai 19. tammikuuta 2008

Korruption kultamaa

19.1.2008 8.41 | hakki47 | Työelämä, Politiikka, Talous, Virkamiehet, Uutiskommentit

Lahjahevosen suuhun ei pidä katsoa sanoo muistaakseni vanha sananlasku. Mutta täytyy muistaa, että se on syntynyt aikana jolloin kaikesta on ollut puute. Nyt ei ole, ainakaan vielä.

Matti Vanhanen sai lahjahevosen jonka suuhun on syytä katsoa ja tarkkaan. Vanha kaveri, Bill, lahjoitti hänelle elektronisen “kodin ja koulun reissuvihon”. Ja varmaan siitä muitakin ominaisuuksia löytyy. Toivottavasti ei kuitenkaan “altistusanturia ruumiintoimintojen reaaliaikaiseen seuraamismahdollisuuteen” josta eilen kirjoittelin. Taitaa muistakin syistä olla vähän kyseenalainen, tämä lahja.

Aamun HeSarissa Perttu Kauppinen väittää, että “palvelu edellyttää, että käyttäjän koneessa on Windows käyttöjärjestelmä”. Tulisi siis turhan kalliiksi tämä lahjahevonen. Esimerkiksi juuri yhteiskunnan Suomessa rahoittamat koulut ovat organisaatioita, jossa vapailla, avoimilla järjestelmillä on parhaat mahdollisuudet toteutua. Kannattaa myös muistaa, että lähdöiltään Linux on suomalaisen Linus Torvaldin aikaansaannos. Myös se, että kokonaisen maan siirtäminen Microsoftin leipiin on merkittävä kilpailua rajoittava jopa sen estävä toimenpide. Reissuvihkoja, jopa elektronisia kun tarjoavat monet muutkin.

Samasta jutusta kävi myös esille mihin Vanhasen “vanha kaveruus” ilmeisesti pohjautuu ja miten siitä hyötyy. “Superministeriön valtiosihteerin ja Vanhasen entisen avustajan Mikko Alkion lyhyeen loppunut pesti Suomen Microsoftin yhteiskuntasuhteiden johtajana ei ilmeisesti mennyt hukkaan.” Taisi saman firman kautta myös Mikael Junger siirtyä takaisin yhteiskunnan palvelukseen. Rupesin rapsuttamaan korvalistani… Milläköhän lihaksilla se Esko Aho siirtyi ensin USAan opettamaan ja sitten Sitraan?

Korruption kultamaa?

Kotimaani ompi Suomi.

PS.

Miksi sallimme poliitikkojemme tekevän ihan mitä tahansa?

Pysyvä linkki | 6 kommenttia »

Ei kommentteja: