perjantai 9. marraskuuta 2007

Eduskunta esteellinen päättämään




9.11.2007 20.33 | hakki47 | Työelämä

Hallitus on antanut lakiehdotuksen eduskunnalle, jolla pyritään turvaamaan kansalaisille oikeus elämään ja terveyteen. Ihan hyvän niin. Se on hallituksen velvollisuuskin. Jo perustuslainkin perustella.

Nyt ensin keskustellaan siitä, pitäisikö mahdollinen poikkeuslaki päättää tavallisessa vai perustuslain säätämisjärjestyksessä. Ero on melkoinen. 5/6 enemmistö panee opposition temppelin harjalle, muuten riittää yksinkertainen äänten enemmistö, siihen riittävät nykyhallituksen napinpainajat. Voisin kuitenkin kuvitella, että nykyinen hallitus haluaisi ensin mainitun. He nimittäin vastaavat perustuslain noudattamisesta. Opposition, eli lähinnä demareiden, ei paljon kannattane hymistellä viattomuudessaan. Rajavartijalaki, vain pieni aika sitten, osoittaa riittävän selvästi, että kyse ei ole poliittisesta ideologiasta vaan vallan mukanaan tuomasta “vastuusta”. Risikon peruskoulutuskin on mielenkiintoinen, varsinkin verrattuna toimenpiteisiin joihin hän katsoo olevan pakko ryhtyä. Itse toivoisin toimivani samanlaisessa tilanteessa samoin.

Kokoomuksen “vaalilupaus” on kääntynyt sitä itseään vastaan. Kertokaa miten saataisi ns. suuri yleisö ymmärtämään, että 500 € per kuukausi EI ollut kokiksien tai ainakaan yksin kokiksien lupaus! Itse asiassa he lienevät kuitenkin toteuttaneet lupauksensa 150 miljoonalla. Se, että kuntatyönantajat ryssivät on toinen asia. Mutta ei ongelmakaan poistunut.

Saattaa tietysti olla, että Katainen tai hänen esikuntansa ei ymmärtänyt mihin 150 miljoonan lisäraha neuvotteluissa johtaa. Kaiken maailman hyeenat kerääntyvät välittömästi haaskalle. Lääkärit, insinöörit, ekonomit, opettajat jne, ne todelliset tarvitsijat, pääsivät apajille. Raha hävisi pohjattomaan, kateuden kiinni hitsaamaan mustaan aukkoon - kuntasektoriin. Varsinainen tarvitsija, terveyshuolto tai vielä tarkemmin sairaanhoitajat eivät tasokorotustaan saaneet.

Nyt sitten on tultu tilanteeseen, jossa sairaanhoitajat pannaan temppelin harjalle ja mahdolliset tulokset siirtyvät ilmeisesti niille, jotka ovat olleet hiiren hiljaa. Erityisesti Super ja AKAVA. Sääli. Se on, tai voisinko sittenkin toivoa että olisi, jälleen kerran osoitus siitä, että Suomessa lojaliteetit palkitaan, ei työ eikä tulokset. Todella toivon, että olen väärässä.

Mutta, päättää eduskunta mitä tahansa, se on esteellinen omassa asiassaan. Kaikkien kunnallisen työnantajaporukan edustajien nimien perässä on lyhennyksiä: Kesk., Kok, SDP, Vihr…. Ja päätökset meillä tulevat puoluetoimistoista. Eli puolueet päättävät työnantajina laista, joka määrittelee millä hinnalla heille työtä tekevien tulisi työpanoksensa luovuttaa.

Saapas nähdä miten tämäkin paskamaisuus niellään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Morot Hakki47 nämä sivusi on pilattu asiattomilla kyrpä ja perse reikä kommenteilla huomaat sen kun selaat viesti ketjuja