maanantai 3. syyskuuta 2007

Mitali tuli! Hyvä Suomi!
3.9.2007 12.35 | hakki47 | Politiikka, Talous

Italialaiset elättävät Euroopan kalleimpia poliitikkoja, kirjoitti Tellervo Yrjänä-Raitinoja,Helsingin Sanomat. Julkaistu: 8.8.2007, 22:00,

Pastaporukkaa on noin 60 miljoonaa. Meitä runsaat viisi. Sama meno ilmeisesti kummassakin maassa. Toivottavasti kulut jne. meillä max 10 % Italian vastaavista. (Ja heillä sentään Rooman valtakunta ja Benito Mussolinikin vielä kuluerinä rasitteenaan.) Täällä en ao. porukkaa kutsuisi kastiksi vaan aateliksi. Mutta väliäkö nimillä. (kirjoitettu 8.8.2007)

Aamu on iltaa viisaampi? On se. Oikea uutinen ei ollutkaan, että suomalaiset poliitikot ovat yhtä kalliita tai kalliimpia kuin Italian vaan kuinka Suomi, suhteessa väkilukuun, peittoaa muut vertailumaat. Parlamentin kuluja vertailtaessa Suomi taistelee itsensä uljaasti toiseksi. Peittoamme upeasti sekä Ranskan, Saksan että Britannian. Väkilukuun suhteutettuna parlamenttimme aiheuttaa noin kaksi kertaa Ranskaakin suuremmat kulut!

Mutta Tarja se vasta kalliiksi tulee


Tasavallan presidentin kulut ovat noin kaksinkertaiset verrattuna Kuningatar Elisabethiin (Tosin vertailu varmaan ontuu, eipä Elisabeth ole poliitikkokaan), muista maista ei tietoa.

Näkökulmassaan toimittaja toteaa: ”Mutta Italiassa politiikka maksaa liikaa. Palkoissa ja eduissa on hävyttömän paljon ilmaa.” (sic)

Mitä kauemmin tätä meidän poliitikkojen menoa seuraa, sitä enemmän alkaa uskoa vanhoihin sanontoihin. Tällä kertaa: Wie mann sich bettet, so liegt mann. Onnistuisi varmaan myös: Kansalla on ansaitsemansa johtajat.

PS Rakkaat kansanedustajat:

Kirjoituksen tarkoituksena ei kannustaa teitä lisäämään kulujanne, jotta saavuttaisimme ykkössijan. (kirjoitettu 9.8.2007)

Jaa, että miksikö tämä uusinta? Tärkeässä asiassa, muuten vaan. (kirjoitettu 3.9.2007)

Ei kommentteja: