perjantai 21. syyskuuta 2007

Hiljanen Viljanen akateemisten edunvalvojana, 1. soveltuvuusarviointi
21.9.2007 20.42 | hakki47 | Työelämä, Politiikka

Kun itse on ollut mukana perustamassa muutamaa ihan oikeata ammattiyhdistystä ja – liittoa, joskus aika päivää sitten ja toiminut, sen edelleen elävän liiton, ensimmäisenä toiminnanjohtajana ja vielä neuvotellut ensimmäiset työehtosopimuksetkin noin kaksikymmpisenä, täytyy kyllä vähän ihmetellä Matin roolia menneellä kuntakierroksella. Ei tainnut olla maailman enstexparas debyytti?

Tällaisen uteliaan ulkopuolisen mielestä, ainoa mikä jäi mieleen on kaksi kirkasta mielikuvaa:
Neuvotteluvaiheessa Matti, televisiossa ja radiossa, kehuu työnantajan tarjousta hoitsujen edustajalle tyyliin: ”Kyllä tähän täytyy suostua ja kai teidänkin pitää korttinne paljastaa.” Katsoessani tuli mieleen, että ei AKAVAN puheenjohtaja oikein ymmärtänyt ammatillisen ja ammattijärjestön eroa. Ilmeisesti on kivaa tuntea kuuluvansa korkeaan kastiin?

Ei edes kiitä siitä, että kaikki minkä AKAVA sai, se sain juuri hoitsujen vuoksi. Uuden puheenjohtajan panos oli …. marginaalinen? Varmaan insinöörit, diplomaatti- insinöörit, arkkitehdit, ekonomit ja juristitkin ovat palkkansa ansainneet, mutta että kehtaavat…., hoitsujen selkänahasta. Opettajista en puhu mitään, alipalkattuja ressukoita koko lauma.

Mitenköhän se 150 miljoonaa euroa jakautui eri sopimusosapuolien kesken? Taisi tällä kertaa olla niin, että AKAVA jyräsi TEHYN ja SUPERIN, ei työnantaja? Vai jyräsikö?

Ei kommentteja: