perjantai 12. syyskuuta 2008

Tehtävä Jumalalta

12.9.2008 13.31 | hakki47 | Raha & valta, Puolustaminen, Johtaminen

Länsimaissa - mielestäni jopa uskomattoman laajasti - pidetään islamilaista fundamentalismia ihmiskunnan tulevaisuuden uhkana. Jopa siihen määrään asti, että George W. julisti sodan terrorismia vastaan noin 7 vuotta sitten. Solidaarisuudesta sotaan liittyi moni muukin maa. Ja tämä siitä huolimatta, että jo vuosia olemme - ainakin länsimaissa - olleet yhtä mieltä siitä, että sotilaalliset keinot eivät terrorismin juurimiseen tehoa. Viimeksi tämän, jälleen kerran, totesi Rand Organisation tutkimus 29.7.2008.

Osama Bin Laden vannoo Allahin nimeen? George W. ja hänen hallintonsa Jumalan. Historiallisesti kyse on samasta kaverista, yhdestä ja samasta, monen mielestä siitä Ainoasta Oikeasta.

Kun ajatellaan mihin kaikkeen länsimaissa on ryhdytty terrorismin vastaisen sodan nimissä, sen kustannukset näiltä 7 vuodelta lienevät tähtitieteelliset. Puhumattakaan niistä toimista, joilla valtiot ovat kaventaneet kansalaisoikeuksia. Niiden hinta länsimaiselle sivistykselle ja humanismille, kehitykselle ja totuudelle ei liene edes arvioitavissa.

Ja millä tavalla turvallisuus maailmassa on lisääntynyt? Ei mitenkään. Päinvastoin. panokset ovat vain lisänneet maailman epävakautta, epätasapainoa ja epäoikeudenmukaisuutta.

Ja jälleen kerran Atlantin toiselta puolen valtaan nousua yrittävät, kokevat saaneensa tehtävän Jumalalta. Eniten sillä tuntuu meuhkaavan McCainin varapresidentti Sarah Palin. Kun presidenttiehdokkaan ikä ja terveys ovat mitkä ovat, hirvittää mahdollisuus, että varsinaisen presidentin sydän todella kylmenee. Silloin Palin perii valtakunnan. Vieläkö kahdeksan vuotta tätä samaa?

Millä tavalla Suomi tai EU tai kuka tahnsa voisi toimia arvojohtajana ja siirtää joidenkin Jumalalta saaduksi tehtäväksi kokema missio, rationaalisten ihmisten tehtäväksi?

Sota terrorismia vastaan oli helppo julistaa. Millä tavalla tehdään rauha?

Pysyvä linkki | 5 kommenttia »

Ei kommentteja: