sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Olemme ansainneet johtajamme

7.9.2008 14.02 | hakki47 | Työelämä, Varallisuuden hallinta, Uutiskommentit, Poliittiset puolueet

“Viel´uusi päivä kaiken voittaa voi.” Mutta en kyllä ymmärrä miten.

Meille perinteisesti demokratia-, laki- ja oikeususkovaisille äänestäminen ei ole keino vaikuttaa. Puolueen jäsenyys ei ole keino. Kansalaisaktiivisuus on ilmeisesti näivettynyt nuorten vihaisten miesten ja naisten yhden asian liikkeiksi. Ja toki mukana on paljon niitäkin joita ns. Suomalainen demokratia, sen toimivuus tai tila EVVK. Ja niitä, jotka kehottavat KVGsta.

Jos yli puolet kansalaisista on ollut tyytyväisiä Tarja Halosen toimintaan Georgian kriisin aikana alan olla vahvasti sitä mieltä, että suurin osa ei yksinkertaisesti välitä. Ja näin YLE-uutiset kirjoittaa: “Alma Median lehtien Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä 52 prosenttia vastaajista oli tyytyväisiä Halosen toimintaan Georgian kriisin aikana. Neljännes ei osannut sanoa kantaansa, 23 prosenttia taas ei ollut tyytyväisiä Halosen toimintaan.”

Ja eiliseen artikkeliini pohjaten:

“Venäläiset ovat kuulleet maailmalta, että Pohjolassa asuu säästäväinen mutta primitiivinen kansa, joka myy kerran 10 vuodessa kaiken säästämänsä omaisuuden ulkomaaliselle puoleen hintaan. Tämä perustuu Suomalaisten kapitalistien omaksumaan muunnokseen siitä ikivanhasta uskomuksesta, että vainajan mukana haudataan kaikki käsille haalitut aarteet. Näin ne eivät lisäisi inflaatiota.

Hieno juoni venäläisiltä:

Ensin puutulleilla painetaan suomalaisen metsäteollisuuden hinta alas, sitten ostetaan niitä halvalla, ja sitten taas poistetaan puutullit esim WTOn suositusten mukaisina, jotta saadaan tehtaalle raaka-ainetta, ja hupsis, tehtaan arvo on taas palannut normaaliin. On se venäläinen omaksunut kapitalistien tavat.”

Lintukodoksihan me tapaamme Suomeamme kuvailla. Omasta mielestäni meitä olennaisesti paremmin kuvaa perjantaina Suomen Kuvalehdessä ollut Yhtyneitten Kuvalehtien koko sivun ilmoitus, varmaan työnimellä Strutsi. Ja kansi kertoo kaiken.

Perhana kun en jäänyt sinne ulkomaille.

Pysyvä linkki | 4 kommenttia »

Ei kommentteja: